14 iulie 2008

Consilierii fãrã portofoliu

Fiul risipitor - Zona Liberã a revenit la matcã, în urma proiectului de hotãrâre votat în Consiliul Judeţean Giurgiu, în cadrul şedinþei din data de 4 iulie a.c.. Consilierii, 12 de la PNL (plus preşedintele Consiliului Judeţean) şi 9 de la PSD, au votat în unanimitate revenirea Zonei Libere sub administrarea Consiliului Local al Municipiului Giurgiu. Martori la cãratul Zonei, sau dacã vreţi, la actul de justiţie, (N.B. Zona Liberă a fost trecută în administraţia Consiliului Judeţean abuziv de Adrian Năstase, au fost cei 9 consilieri, fãrã jurãmânt, ai Partidului Democrat – Liberal.
Şedinţa a fost anunţatã la ora 10, a fost amânatã din pricina pesediştilor pentru ora 13 şi reamânatã tot din cauzã de şucãr social-democrat pentru ora 15, când în fine, s-a format cvorumul. Când sã tragã şi pedeliştii aer în piept ca sã poatã depune jurãmântul dintr-o suflare, hopa!, s-a modificat schimbarea. Depunerea jurãmântului de credinţã faţã de ţarã şi popor s-a amânat cu vreo 10 puncte mai la coada listei. Aşa se face cã oamenii lui Valentin Adrian Iliescu, cei care şi-au pus coada pe spinare la debutul şedinţei de constituire a consiliului judeţean, pãrãsind sala în şir indian, cu Marele Şef în frunte, au fost nevoiţi sã asiste neputincioşi cum li se scurge Zona Liberã printre degete.
Când, în fine, le-a venit rândul sã se jure pe Biblie şi Constituţie, liberalii au pãrãsit sala, lãsându-i nejuraţi în plinã meditaţie transcedentalã pentru încã o perioadã de timp. Carevasãzicã, pedeliştii sunt consilieri fãrã portofoliu. Au dreptul sã ocupe fotoliile, dar nu au dreptul la vot decât dupã depunerea jurãmântului. Gestul liberalilor a fost o poliţã plãtitã, cam târziu ce-i drept, unei filiale de partid care a dat umanitãţii douã celebritãţi în arta trãdãrii.

Niciun comentariu: