23 iunie 2013

EBA, PREȘEDINTE

Vrem femeie președinte fiindcă asta nu (are) minte !

Actualul locatar de la Cotroceni (Traian Băsescu), vremelnic si el ca oricare dintre noi pe acest pamânt, s-a demascat, cum ar fi zis Petre Roman, afirmând ca ar fi dispus să sus(-)țină o femeie în competiția pentru fotoliul de la Cotroceni, ținut cald de dosul prezidențial băsist.
Instant analiștii politici s-au repezit să facă lista cu posibilele candidate. De la Elena Udrea, la Sulfina Barbu sau Anca Boagiu (căreia, ne spunea, hăhăind prezidențial, ia văzut chiloțeii când aceasta era micuță, se juca in nisip cu camioane si tractorașe, anunțându-se de pe atunci un viitor ministru al Transporturilor). Evident, toate aceste femei selectate de către analiștii politici, în special cei de la Antena 3, din raza de acțiune a (deveselului scut) Traian Băsescu.
Băi frate, uite care-i treaba cu muierea președinte. Și eu vreau, dar cu o condiție sa fie EBA (Elena Băsescu, buzata lu^ tata.). Și aș mai avea o condiție. Ca să păstram tradiția să candideze și să câștige cu numele EBA Ionescu. Să ne rămână "ESCU" nealterat, ce mama dracu, că doar asta nu am dat la export sau la fier vechi.
Cu EBA la Cotroceni, editând fraze către nația română de 3 ori pe săptămână (Na, și rima perfectă!) vă dați seama ce halimai total ar fi pe o lungime de 4 ani? O și văd pe buzată, la oră de maximă audiență, vorbindu-ne despre migrația cocorilor, în timp ce în jurul Cotrocenilor oamenii demonstrează, cerând salarii decente și asistență socială eficientă.
Sau, vorbindu-ne despre globalizarea aerului, în timp ce națiunea română plătește taxe și pe aerul inhalat. După care să o auzi și pe ea, ca pe ăl bătrân, hăhăind. Nu ar fi demență totală ca în scheciurile cu proști, ca la un standby comedy. Acum, pe bune, cât v-ar fi costat să mergeți la un bar cu program de standby comedy? Cu EBA in tubul catodic, în LED sau în cristalele lichide, după caz, buzunar sau nivel social, ne costa muuuuult mai puțin și e și mai haios să o vezi citind, un minut, intervenția propusă de consilierii săi, mai proști (dacă se poate așa ceva) decât buzata lu^ tata, europarlamentăreasa de largă respirație și transpirație.
De aceea mă întorc și zic: Vrem femeie președinte fiindcă asta nu (are) minte ! Și dacă ar fi să fie EBA candidată, atunci mai urlăm o lozincă simplă: Hai cu toții la votare fiindcă asta minte n-are! EBA, PREȘEDINTE !!

Tribun fără tribună

Tribunul Vadim Tudor este la un pas de a fi ejectat din formatiunea pe care a nascut-o. Dat fiind faptul ca are marca inregistrata PRM va fi mai greu sa-l arunce cineva peste bord fara ca PRM sa nu se integreze in absolut.

Lucratura se vede de pe Luna. Cotarle din exteriorul PRM au prins momentul si au alimentat nemultumirile din interior, in speranta ca PRM se va scutura de dictatura lui VCT.
Micarea este buna, pentru ca orice s-ar intampla, telul este atins. Fie ca Corneliu Vadim Tudor isi ia PRM-ul de la OSIM si-si construieste alta jucarie, cu acelasi chip - el si cu Ghita Funar, la care evident ca va pune osul la treaba si tinerica Mitzura Arghezii -, fie ca pucistii vor fi sufocati cu perna in somn. Scopul de a elimina PRM de pe scena politica va fi atins.
Urmeaza ceva similar pentru PP DD, apoi dizolvarea UNPR in PSD, apoi contopirea PDL in Miscarea Populara, si, de ce nu, o manevra similara si in UDMR. Nu este rau. Se mai schimba aerul in politica romaneasca.

14 februarie 2013

Sclavagism pe sistem... si pe persoana fizica.


Secolul XXI. Undeva intr-o comuna din sudul Romaniei.
(Din arhiva Observator Giurgiu)
Au trecut 10 ani. S-a schimbat ceva in "epoca" sclavagismului modern in Romania?




Precizare.
În urma anchetei desfăşurată în com. Gostinu, Direcţia pentru Protecţia Copilului Giurgiu a mai găsit încă 15 minori care, ca şi Gheorghiţă şi Mihăiţă, lucrau la sătenii din comună. S-a dispus plasarea acestora la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, urmând să fie predaţi Direcţiilor de Protecţie a copilului de pe raza judeţelor unde îşi au domiciliul stabil. Ceilalţi copii ai familiei Ciornei au fost duşi la Centrul de Plasament din Iaşi. Parchetul de pe lângă Judectoria Giurgiu continuă ancheta în cazul familiilor Ţârcă şi Calcea pentru a aduna toate probele necesare încheierii unui dosar penal sub acuzaţia de trafic de minori. De asemenea, susţin aceleaşi surse, ancheta se va extinde şi asupra celorlalte familii din comună precum şi asupra familiei Ciornei.
Gheorghiţă Ciornei este acum în afara oricărui pericol, fiind transportat din secţia de terapie intensivă în secţia de chirurgie plastică a spitalului Grigore Alexandrescu.
Dupa 10 ani de "sclavagism" si promisiuni ca va fi mai bine, am ajuns sa exportam "sclavaagismul", la capsuni, la sters la cur batranii din Europa, in timp ce parintii si bunicii nostri mor tristi si abandonati in casele lor, la munca non-stop pe santiere, pe cativa euro, sa fim umiliti la cele mai grele munci.

O doza de Metaxa 100%

Din ciclul vorbe de duh si văzduh prelucrate prin aşchiere.
Ia un Mărţişor
să-ţi treaca pofta de omor.
Stai o tură
să-ţi pun potcove la gura.






Reacţia Guvernului a fost exemplara. N-am vazut pe nimeni sa se scoale in picioare si sa aplaude. Pedelistii si basistii sunt scutiti, asa ca ar face bine sa se abtina de la comentarii. Eu am aplaudat. Europa se obisnuise cu guvernanti cu capul bagat in cur care sa stea capra la orice acuzatie venita din Vest. S-a schimbat calimera.

3 februarie 2013

Tango

Stau frumos în galantare
Ca păpuşile stricate
Două gânduri rătăcite
Printre păsări împăiate

Unul pare să suspine
Altul pare că-i absent
Doar în ochiul din vitrine
Par dansând tangoul lent

Un copil se uită crunt
Peste gândul alb şi spune
Nu-nţeleg de ce nu sunt
Astăzi rafturi pline

Gândul fără Dumnezeu
Cu trisiteţe i-ar răspunde
Să aşez păcatul meu
Să îmi spui, copile, unde?

Zborul frânt într-o aripă
Cu glas stins se tânguie
Oare cine într-o clipă
Poate să il mântuie

Totul pare că se stinge
Timpul stă în gest incert
În vitrină parcă ninge
Peste dune din deşert

Două gânduri stau uitate
Peste raft într-o vitrină
Cum stă iedera-n cetate
Cu tristeţi la rădăcină

Unul pare că-i umil
Altul cântă îngeresc
Dar în ochiul de copil
Se aprind şi înfloresc

(Se dăruieşte celor ce ştiu să primescă)
Traian Metaxa

1 februarie 2013

Violam, nu violam, noi la noapte ce mancam?

 Nu-mi pot imagina cum mediezi o drama de asa proportii. Ce argumente poti sa-i aduci victimei? Culmea este ca unii care se dau mediatori cu acte in regula, ei fiind in fond niste rataciti in viata, cauta sa ne convinga de faptul ca se poate media asa ceva. Ca la piata. Mai lasa de la tine, mai dau de la mine. Fa-te si tu ca ai uitat, eu promit ca nu mai fac. Dar violul tot viol ramane. Rana ramane permanent deschisa. Cum si-ar media mediatorul conflictul sau cu violatorul? Hai ca vreau sa stiu. Sunt dispus sa ascult toate ineptiile acestor pseudo-mediatori.

31 ianuarie 2013

Diviziunea muncii cu Poc-Poc si Jip-Jip


Un tip batea cuie într-o ţipcă lungă. Poc, poc! La un moment dat aude în spatele său: jip, jip. Se opreşte din lucru şi vede un individ care scotea cuiele cu cleştele. Ce faci aici?, îl intreabă Poc-Poc pe Jip-Jip. Îmi fac meseria pentru care sunt plătit, răspunde acesta şi-si continua treaba. Poc-Poc se scarpină iî cap şi zice dumirit: Aha. Păi, atunci, spor la treaba, spune, şi-şi vede de poc-poc-ul lui.
La un moment dat, Jip-Jip il întreabă pe Poc-Poc: Dar, tu, tu ce faci aici? Poc-Poc se şterge de sudoare şi zice: Îmi fac meseria pentru care am studii şi sunt plătit. Aşaaa deci, se dumireste Jip-Jip. Atunci, spor la treaba.

(Se dedică specialiştilor din cadrul Cabinetului Victor Ponta).

29 ianuarie 2013

29 ianuarie 2013

Dialog (dupa buget, cone Fanica!) FMI - Guvernul Romaniei.

Refenul zilei:

"Romania nu-i a mea,
Romania nu-i a ta,
este tara altuia."

27 ianuarie 2013

Căutarea

Căutarea

Mă vor căută pe ape, mă vor căuta-n pustiu
Ca să mă întrebe dacă sufletu-mi e încă viu?
Mă vor căuta sub pietre, mă vor îngâna pe ape,
Ca să mă între oare unde sapa să mai sape?

Căuta-mă-vor în toate, între gânduri separate
Eu le voi răspunde simplu, nu mă căutaţi în moarte.
Vor dori să ştie dacă stau ascuns în flori de tei,
Şi răspunsul vine simplu, sunt acum între ai mei.

Îmi vor răscoli frunzisul şi lăstari şi rădăcini
Ca să afle dacă-n funte am o urmă de la spini.
Mă vor căuta în vântul care vorbe multe-mparte
Ca să mă întrebe dacă stau ascuns în vreo carte?

Când în fine sub o piatră vor vedea că rătăcesc
Doar atâta le voi spune: dragii mei, mă odihnesc.
Mă voi aduna în frunze, între ramuri, între flori,
Să recit în nopţi cu lună până pe la cântători

Când cocoşul umbra-nvinge, mă voi ascunde din nou,
Ca să-l aud cu mă-ngână într-un dulce lung ecou.
Mă vor învia în gânduri, sunând scurt din clopotei
Ca să mă întrebe oare cât de dor îmi e de ei.

(Se dăruieşte familiei şi prietenilor mei)

Traian Metaxa

Apostilă peste trup



Apostilă peste trup

Să mergem, nu mă mai încape
Acestă clipă îngustă şi ostilă
La marginea câmpiei între ape
Să-mi pui pe trupu-mi apostilă

Grăbeşte pasul, vine despărţirea
Eu am de mers pustiul drum
Sigur nu mă va vedea pădurea
Căci are-n ochi rimel de fum

Cu pas uşor, ca într-un vis cu păsări
Să ne ascundem chicotind în nori
Să risipim cu grijă peste zări
Serafice săruturi iradiind culori

Grăbeşte pasul, să nu mă prindă zorii
E drum de mers, cărarea-i desfrunzită
Mi s-au sleit de sete şi cocorii
Cu desparţirea în dureri zidită

Tu ştii că eu nu am secrete terne
Şi nu te-nfăşor pervers în vorbă rară
Cu foc marturisesc că mi se cerne
Clipa de taină într-o explozie stelară

Eu am să plec cu viză în eternitate
Să mă întroc purificat de zgură
Aşa cum se renesc mereu înaripate
Păsările phoenix din rugul de căldură

(Se dăruieşte soţiei mele Gina)

Traian Metaxa

21 ianuarie 2013

Unii sunt mai egali ca altii si in fata mortii


Au murit doi romani in criza ostaticilor din Algeria, in urma atacului declansat de armata algeriana, cam iute la mania si cu tremurici pe tragaci. Dumnezeu sa-i odihneasca !
S-a trimis un avion militar sa repatrieze trupurile neinsufletite ale celor doi romani. Apreciem gestul. Dar punem cateva intrebari: Tot asa va proceda guvernul si de acum incolo cu fiecare roman care decedeaza in strainatate? Sau nici in fata mortii nu mai suntem egali? Daca mori in strainatate atacat in strada si injunghiat, trimite cineva vreun avion, ep postd e dric, sa te repatrieze pe pamantul sfant al patriei sau trebuie sa rogi un terorist sa-ti faca felul?

19 ianuarie 2013

Ajut-o pe Nicoleta sa vadă



Preluare de pe blogul http://leontinanicoleta.blogspot.ro/


Dragi prieteni,

Nu am mai scris de mult timp pe blog pentru ca noi nu avem pc si apelam tot timpul la o vecina sau la Vlad Placinta,persoana care ne-a facut blogul.In urma cu ceva timp mai exact cu o saptamana am primit oportunitatea sa fim ajutati un pic mai usor cu donatiile prin intermediul Asociatiei ""Salveaza o inima"".

Asociatia Salveaza o inima apartine domnului Vlad Placinta care pentru noi este persoana care ne-a ajutat sa strangem cei 9359 de euro.Nu ii este usor nici lui sa ne ajute avand in vedere ca asociatia lui nu are nici o luna de cand a deschis-o.Poate pentru noi a facut cel mai mult distribuirea blogului pe pagina de facebook,a trimis si la cunoscuti din presa povestea Leontinei (Jurnalul National si Ziarul Lumina al Patriarhiei Romane),a organizat concert caritabil la Suceava impreuna cu Corul Macarie Ieromonahul.Nu dorim sa-i aducem prea multe laude ca stim ca se supara uneori pentru laudele sau meritele aduse.Dar noi suntem recunascatori fiecarei persoane care a donat,a scris un mic articol sau ne-a pomenit in rugaciuni.Drumul este lung pana ce vom strange suma totala pentru operatia ambilor ochi.Si nadajduim ca Leontina dupa ce se va opera o sa se faca bine.Daca fiecare cititor ar dona prin butonul securizat de Netopia Mobil Pay cate 5 lei putin cate putin s-ar strange si am iesi la liman.Dorim sa nu va fie frica sa donati stim cu siguranta ca fiecare banut donat prin intermediul asociatiei va ajunge acolo unde trebuie pentru sprijinul Leontinei.Ma iertati daca v-am gresit cu ceva si daca doriti si puteti redirectiona si cei 2% tot prin intermediul Asociatiei Salveaza o inima.

la o luna de zile la multumiri va aparea publicata fiecare donatie atat online cat si in banca.


Va multumim ca ne sunteti alaturi!

17 ianuarie 2013

Tragedie si impostura




Al Quaida/ Luarea de ostatici de la o platforma de gaz din Algeria, colt cu conflictul din Mali, cum faci la stanga.

Posturile de televiziune din intreaga lume au transmis minut cu minut situatia dramatica din Algeria. La Antena 3 este invitata sa-si dea cu parerea Marie Jeanne Ion, chipurile in dubla caltate, de jurnalist si de fost ostatic in Irak. In opinia mea M.J.I. nu este nici una nici alta si ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa-si vada de treaba nu sa ne expuna opiniile sale lipsite de orice credibilitate sau valoare. O impostoare si nimic mai mult. Nu esti nici jurnalista, desi a tinut sa precizeze la A3 ca este jurnalist in activitate, nici nu a fost ostatic in adevaratul sens al cuvantului in Irak. Unii probabil isi mai aimtesc "zburbalniciile" facute de jurnalista pe canapeaua din spatele automobilului cand transmitea SMS-uri in tara anuntandu-si "rapirea" si ghidusiile din camera in care era inchisa impreuna cu o fratuzoaica. S-a ajuns cu mascarada pana acolo incat chiar gruparea Al Quaida a fost nevoita sa dea un comunicat ca nu este implicata in "rapire". Nici acum nu stim unde s-au dus banii de rascumparare si adevarul despre fuga lui Omar Hayssam din Romania. Dupa mascarada cu "rapirea" din Irak, M.J.I. are tupeul sa ne vorbeasca despre rapiri. Ea, experta.

15 ianuarie 2013

Revolta parlamentarilor



Sucar mare intre parlamentari. Nu vor oasele lor sa se odihneasca decat in Hotel Bucresti. Aproximativ o mie de eruro pentru a inchiria un apartament oarecare in Bucuresti... putin, foarte putin. Mai ales ca de acum trebuie sa-si spele singuri chilotii, sa faca oua ochiuri sau cartofi prajiti...

Numai parlamentar sa nu fii in ziua de azi. Bataie de joc la adresa alesilor neamului.

Oaia care musca

Gigi Becali - deputat PNL - (despre ANI si declararea averilor) nu mai vrea scalvagism. Vrea picior in prag, nu-i place mentalitatea de vasal. Eu sa primesc ordine de la partid? Eu imi spun opinia fara sa ma opreasca niciodata nimeni. (Inclusiv PNL).
Asa, nea Gigi, musca din ei ! Steaua-i numai una !