14 mai 2010

Curcubeu dublu la Giurgiu

13 mai 2010

Ultima şpagă

Programul "Ultima Şpagă" este o manifestare a cetăţenilor liberi prin care îşi exprima dezaprobarea faţă de incompetenţa, corupţia şi cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Băsescu. Prin această acţiune le oferim guvernanţilor ultima şpagă şi ăi poftim să ne părăsească.

Ultima Şpagă! Am primit iniţiativa aceasta pe e-mail şi mi se pare interesant de ştiut punctul dumneavoastră de vedere!

AJUNGE!

Îi invităm pe toţi cetăţenii liberi ai ţării acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 să depună o monedă de 10 bani pe trotuarul din faţa clădirii Guvernului României şi a Prefecturilor judeţene. Haideţi să le dam ultima şpagă şi apoi să ne lase în pace!
Rugăm pe toţi cei care împărtăşesc aceste credinţe ale noastre să se alăture demersului nostru. Rugăm mass-media, partidele politice, organizaţiile civice şi sindicale să se alăture demersului nostru.
E timpul ca acest guvern să plece împreună cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mămăliga nu mai trebuie să explodeze încă o dată.

(Restul mesajului îl puteţi citi AICI)
Precizare. Din păcate pe data de 28 mai nu voi putea fi in faţa Prefecturii Giurgiu pentru ca am un randez-vous cu un domn in halat alb. Dar voi face de aşa natură încât zilele acestea mă voi duce şi-mi voi da ultima şapga. Moneda mea va aştepta liniştită pe scările Prefecturii Giurgiu celelalte monede. Veniţi cu şpaga voastră. Să nu se simtă stingheră şpaga mea.

12 mai 2010

Pregătiţi elicopetrul!


Eu zic ca a sunat ceasul actualei formule de guvernare, care s-a arătat a lucra în full în dezinteresul poporului român. De la declanşarea mişcărilor sociale, căpuşele portocalii parcă au intrat în pământ. Elenei Udrea nu-i mai arde de turism cu calul între picioare. Lui Radu Berceanu nu-i mai place nici asfaltul. Videanu şi-a înţepenit uşa cu borduri. Emil Boc se strecoară pe sub uşa lui Băsescu să nu producă panică. Este începutul sfârşitului. Se anunţă o luuuuungă vară fierbinte. Bastarzii au intrat în sevraj.
Ce au făcut astăzi pensionarii a fost joc de gleznă pe lângă ce urmează să se întâmple în acest sfârşit de săptămână şi în săptămâna viitoare. Organele abilitate să apere instituţiile statului vor fi fie insuficiente numeric, fie vor pactiza, tacit, cu protestanţii, arătându-se coleşite sau depăşite de situaţie. Nu-l vad pe jandarmul dispus să-şi rişte pielea cu dragă inimă pentru un individ ca Traian Băsescu. Poate doar mascaţii sau trupele de intervenţie rapidă să mai facă ceva.
Cu pensionarii au scăpat uşor. Probabil tot aşa vor scăpa cu studenţii şi cu profesorii, dar ce te faci când în piaţă vor veni şomerii, cu cei ieşiţi din şomaj şi care nu şi-au găsit un loc de muncă, că aştia nu mai au nimic de pierdut şi sunt mai greu de controlat. Pregătiţi un elicopter.

11 mai 2010

În spatele uşilor închise/ Ora de dirigenție

Traian Băsescu şi-a adunat clasa, elevii, copiii ca să le tragă o mamă de discurs. I-a adunat pe toţi pedeliştii cu stare şi putirinţă să le frece ridichia, atrăgându-le atenţia că-i paşte apocalipsa după mama ei de reformă dacă o proptesc în gard. În rezumat le-a spus cam aşa: Dacă iese bine, e bine pentru noi şi ai noştri. Dacă iese prost este, nasol pentru restul. Ai înţeles Videne, că văd că te uiţi la mine ca boul la bordură? Boc, scoate degetul din nas. Elena nu te mai farda. Sa rămâi după ore la meditaţie. Bercene, nu mai copia. Blaga si Flutur, ştergeţi tabla şi schimbaţi apa la flori. Şi cu asta, gata ora de diringenţie. Ştiţi ce aveţi de făcut fiecare. Hai, cu toţii în cor: "Pe ei, pe ei, pe mama lor!"

9 mai 2010

De grecizat când ne germanizăm?

Traian Băsescu (pentru cine încă nu a aflat, preşedintele reales al României) ne explică, pe silabe, în cuvinte simple, ca la proşti, că nu FMI este responsabil pentru programul asumat de Guvern, pentru noua curbă de sacriciciu, pentru noua spoliere a sărmanului român, pentru viitorul sumbru ce-l aşteaptă. Ne spune asta ca şi când pe noi ne-ar durea în cur cine ne pune laţul la gât. Bun, nu vom înjura în engleză, vom înjura neaoş româneşte. Ne încălzeşte asta cu ceva?
Ne mai spune Băsescu faptul că dacă vom da rateu şi de data asta, nu FMI-ul îşi asumă responsabilitatea ci Guvernul. Ei şi? Care-i chichirezul? A plătit cineva până acum pentru experimentul făcut pe spinarea poporului român? Băsescu iese acum în faţa poporului şi explică de ce trebuie să strângă cureaua ca nu cumva să se amaneteze viitorul.
Unde a fost T.B. atunci când s-a dat iama în banul public, când clientala sa politică şi-a făcut de cap trăgânu-şi contracte de multe milioane de euro? Unde a fost acest gargaragiu când legea era terfelită ca o curvă de pe centură? Unde a fost acest domn - care acum ne explică de ce trebuie să se reducă salariile, şomajul şi pensia - când aparatul guvernamental, regiile şi departamentele s-au umflat ca broasca din poveste cu clientela politică? Unde a fost când s-au dat salarii şi prime nesimţite pe criterii clientelare şi nepotism?
Omul de la Cotroceni a văzut tot, a ştiut tot dar a tăcut mâlc pentru a le oferi astfel mafioţilor transpartinici o umbrelă, sub care să-şi facă de cap.
Vine acum acest domn şi cu nonşalanţă ne loveşte cu bordura nesimţirii între picioare şi ne spune că este imperios necesar să acceptăm laţul la gât. El, eventual să dea cu piciorul la scaun.
Ne atrage atenţia că dacă nu acceptăm austeritatea, riscăm să ne gecizăm. Păi, da, cum dracu să nu-i fie frică. Imaginaţi-vă cum ar fi să i se asalteze palatul cu cataroaie şi sticle incendiare. Ce nu înţelege gargaragiul de la Cotroceni este că grecii au ieşit în stradă de teamă să nu se românizeze. Traian Băsescu ne asigură că dacă acceptăm curba de sacrificu, nu ne grecizăm. Nu ne grecizăm, dar la final ne germanizăm?