3 iulie 2010

Sărutul care nimiceşte

S-a aflat cine este de vină pentru înfrângerea umililitoare suferită de Argentina în partida cu Germania (0-4). Acesta este Carlito Tevez, care a refuzat să se sărute cu Diego Maradona înaintea începerii partidei. După cum se şte, Butoiaşul Cosmic este extrem de superstiţios. Nu începe nicio partidă fără să nu-şi sărute elevii. Ei bine, de data asta Tevez a refuzat să participe la acest ritual. Şi asta a fost fatal pentru Argentina. pentru blasfemia sa Tevez va fi excomunicat dintre membrii bisericii Maradoniene. Piei Tevez!

2 iulie 2010

Varujan Vosganian are probleme cu inima

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian s-a aflat la Giurgiu la lucrările Coferinţei judeţene pentru alegerea preşedintelui de filială. A fost rugat să ia cuvântul. La un moment dat, tocmai când îi critica mai tare pe Băsescu, Boc şi Geoană inima i-a jucat o festă, obligându-l să întrerupă discursul. La insistenţele unor penelişti giurgiuveni, medici de profesie, Vosganian s-a deplasat la Spitalul judeţean pentru primele invewtigaţii. Se pare că a fost o cădere de tensiune pe fondul unei oboseli. Varujan Vosganian este la cea de a doua experienţă nefericită de această natură. I s-a recomandat investigaţii amănunţite la inimă. Varujan Vosganian a amânat pe altă dată controlul medical, preferând ca imediat după întâlnirea de la Giurgiu să se suie într-un avion pentru o deplasare în străinătate. Îi dorim sănătate maxima.

Băsescu contrat de o profesoară


La un moment dat, rămas fără replică, Traian Băsescu, insinuând că profesoara respectivă ar fi un rebut al învăţământului românesc, îi spune profesoarei: La ce calitatea are educaţia mai aveţi de discutat...
Femeia, cu tupeu, îi răspunde: Invăţământul a scos oameni ca dumneavoastră. Asta este calitatea...

Băsescu pe ape


După 7 zile de absenţă din peisaj, Traian Băsescu s-a deplasat în Moldova pentru a evalua situaţia şi a discuta cu oamenii din zonă. Spre deosebire de Emil Boc, Traian Băsescu nu a fost întâmpinat, aşa cum ar fi meritat, cu huiduieli. Firesc ar fi fost ca imediat ce a descins între sinistraţi să le fi oferit şi o sumară explicaţie pentru întârziere. Preşedintele care a promulgat Legea austerităţii şi-a tras faţa de om preocupat şi solidar cu sinistraţii din Suceava şi Dorohoi, cărora le-a cerut să fie tari, să reziste. Să reziste cu ce? Fără casă, cu salariile tăiate, cu preţurile umflate ca Siretul? Mai bine le spunea: Când v-am zis că afară plouă, mi-aţi luat vorba în pustiu.

Soluţii pentru criză


1 iulie 2010

Dan Păsat/ Tăcere pe bani grei

Deputatul pedelist Dan Păsat, fost liberal, deţine un record în Parlamentul României. Este cel mai tăcut parlamentar. La el tăcerea nu-i de aur, e de tinichea, pentru că nu are ce spune. De fapt, când ar putea lua cuvântul dacă străluceşte prin absenţă.
A luat cuvântul în plen de două ori. O dată când a depus jurământul (atunci era liberal) şi când a părăsit PNL şi a trecut în barca PDL. În total prestaţia sa a atins 46 de secunde. Contribuabilii plătesc un sac de bani ca să-l ţină în Parlament pe un astfel de senator zero barat. Dan Păsat este cel mai bine plătit vorbitor de limba română. Probabil că omul îl are ca model pe Sir Isaac Newton care, a avut o singură intervenţie în camera Lorzilor legată de o fereastră care-l deranja. Mica-mare diferenţă dintre Isaac Newton şi Dan Păsat este că primul a strălucit ca fizician, matematician, filosof, teolog, astronom, alchimist, iar cel de al doilea este o nulitate politică.

Printre lacrimi mă rugam

AUTOR: ION GAGHII

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Pune-mi, cât mai grea, povara,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Să-mi fereşti, de moarte, Ţara.

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Fă-mă pom, iarbă, fântână,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Să păzeşti limba română.

Doamne, fă ce vrei din mine,
Portativ şi toată gama,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Ad-o, înapoi, pe mama.

Doamne, fă ce vrei din mine,
Fă-mă ziua, ora, data,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Adu-l, înapoi, pe tata.

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Fă-mă jar să ard ispita,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Nemureşte-mi, Tu, iubita.

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Pune-mi capul pe tipsii,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Să-mi ai grijă de copii.

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Fă-mă Soare-n cerul nopţii,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Să-mi săruţi, în somn, nepoţii.

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Fă-mă lumânări de ceară,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Nu-mi lăsa neamul să piară.

Doamne, fă ce vrei cu mine,
Fă-mă dor de Eminescu,
Dar mă rog, zilnic, la Tine,
Ia-ni-l, Doamne, pe Băsescu.

Şi să-l laşi, din nou, pe mare,
Între ape şi-ntre stele
Pe colacul de salvare.
Dă o şansă Ţării mele!