24 septembrie 2010

Poliţişti la curtea lui Zeus



24.09.2010, oea 13.30. Protestatarii au ajuns la porţile Palatului Cotroceni. Aici s-a scandat : "La puşcărie!" şi "Băsescu ţara nu-i a ta!". Poliţiştii protestatari au aruncat în curtea Cotroceni cu şepci, PET-uri şi lumânări. Până la ora 14.00 nu s-au înregistrat incidente. Circa 400 de jandarmi au păzit porţile palatului. Forţele de ordine s-au solidarizat cu demonstranţii. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei consideră că protestul poliţiştilor este legal şi justificat şi sunt decişi să-i protejeze.
Deşi siguranţa naţională este pusă sub semnul întrebării, Traian Băsescu nu se află în Palatul Cotroceni. De asemenea nici primul ministru nu se află în Capitală.

Poliţiştii îi "amendează" pe guvernanţi


Ziua a treia a protestelor de stradă. De data asta ceva mai viguroase, mai bine organizate. Între sindicatele care astăzi, 24 septembrie, au reprezentanţi în Piaţa Victoriei, se numără şi cel sindicatul poliţiştilor, alături de cel din sistemul penitenciar. Liderii de sindicat îl acuză pe Traian Băsescu de faptul că nu respectă Constituţia ţării şi că este preşedinte doar pentru camarila politică.
Nemulţumirile sunt în linii mari identice cu nemulţumirile unei întregi naţiuni. Cu salariile injumătăţite, lipsiţi de protecţie, privaţi de un management de calitate şi supuşi presiunilor politice, poliţiştii nu-şi mai pot îndeplini misiunea punându-se astfel în pericol siguranţa cetăţeanului şi chiar siguranţa naţională.
Un lider de sindicat declara răspicat că la ora actuală caracatiţa mafiotă a penetrat sistemul şi este coordonată, citez "de sus de tot", astfel încât unui poliţist îi este practic imposibil să destrame o reţea de traficanţi de alcool sau ţigări. De asemenea, fără protecţie din partea legii integritatea poliţiştilor care lucrează sub acoperire este pusă în pericol. Dar nu numai a lor, ci şi a familiilor lor.
Protestatarii cer stoparea disponibilizărilor, menţinerea vârstei şi a criteriilor actuale din legea pensiilor, plata integrală a activităţii prestate, deblocarea finanţării sistemului.
Toate acestea şi încă multe alte nemulţumiri au făcut ca circa 6000 de poliţişti să iasă în stradă şi să "amendeze" prin proteste întreaga clasă politică, dar mai ales pe preşedintele ţării. Sindicaliştii s-au întors cu spatele la sediul Guvernului în semn de "respect".
Poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare li s-au alăturat funcţionari publici şi alţi sindicalişti din sectorul economic.
Un prim răspuns la nemulţumirile poliţiştilor a venit în urmă cu câteva zile din partea ministrului Vasile Blaga, care afirma: ""Azi-mâine" nu va mai trebui să facă restructurări în Poliţie fiindcă cei care nu îl ascultă "se restructurează singuri", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistriţa, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.".

UPDATE. Protestatarii au ajuns în jurul oerei 13.30 la Cotroceni, unde au fost întâmpinaţi de forţe de ordine (jandarmi) pregătiţi să intervină în caz că lucrurule vor degenera. S-au adus în apărarea Palatului Cotroceni şi tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe demonstranţii care şi-au aruncat şepcile în curtea Palatului. Traian Băsescu nu a dorit să se întâlnească faţă în faţă cu protestatarii.

23 septembrie 2010

Primul poliţist al judeţul Giurgiu atacat dur de fostul deputat Dragoş Ujeniuc

Postul de televiziune Realitatea TV a prezentat un punct de vedere al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Nicolae Dobrin pe subiectul legat de dosarul de la DNA al deputatului de Giurgiu, pedelistul Dan Păsat, acuzat de şantaj şi ameninţare la adresa unor primari din judeţul Giurgiu.

Pe marginea acestei intervenţii, fostul deputat liberal Dragoş Ujeniuc, vicepreşedinte al filialei Giurgiu PNL, a declarat presei locae: „Mi-a produs lehamite intervenţia lui Dobrin pe postul de televiziune, pentru că mi-a arătat unde a putut să ajungă Poliţia română”, afirma, în cadrul unei recente conferinţe de presă, vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Dragoş Ujeniuc. „Eu nu îl atac pe Dobrin, dar sunt oripilat că unul ca Dobrin (un tablagiu, în opinia mea, fost şef la Crimă organizată, care a dovedit reale calităţi de pugilist) a ajuns să fie singura soluţie pentru postul de conducător al poliţiei din Giurgiu. La vremea respectivă, i-am spus generalului Fătuloiu (şeful Poliţiei Române - n.n.) că, prin această numire, Poliţia Română are o mare problemă. Dacă oameni care au cântat şi care încă mai cântă în struna PD-L-ului au ajuns conducători de asemenea instituţii, doar pentru că au acest merit, este extrem de grav.
Cum e posibil, mă întreb eu, ca el, ditamai şeful la IPJ, să afle în acea zi că Dan Păsat are dosar la DNA, motivând că nu ei îl au în lucru… Răspunsul acesta l-a acoperit de penibil, de ruşine! Dacă nu erau oameni din PD-L, ia să vezi ce repede ştia domnul Dobrin Nicolae de existenţa unor asemenea dosare… Dacă omul ăsta mai are o urmă de bun simţ, să lase liber scaunul de şef al Poliţiei – pe care, într-o paranteză, eu nu mi-l doresc, pentru a nu fi acuzat de aşa ceva – şi să fugă încotro va vedea! Face Giurgiul de ruşine!”, a mai spus Dragoş Ujeniuc.

Dan George Pană a blocat pentru câteva ore şoseaua de centură a municipiului Giurgiu


Prof. univ. dr. ing., Dan George Pană, director al Universităţii Tehnologice "UNITEH" Giurgiu şi lider al UNPR Giurgiu, a pus astăzi, 23 septembrie 2010, două bariere pe şoseaua de centură a municipiului, protestând în felul acesta împotriva administraţiei locale, acuzată că a luat din patrimoniu UMITEH un tronson de circa 200 de metri. Protestu s-a încheiat după câteva ore.

Dan Pană susţine că în 2006 a încheiat cu Primăria Giurgiu o convenţie civilă prin care a fost de acord ca în schimbul a aproximativ 9.500 de metri pătraţi de teren, plus două clădiri, să primească un alt teren la schimb. UNITEH ar fi trebuit să primească în plus şi 98 000 de euro. Dan Pană ameninţă primăria că dacă până marţea viitoare nu îi este soluţionată problema, va bloca din nou aceeaşi porţiune din şoseaua de centură.

20 septembrie 2010

Alba/neagra cu cvorum în Camera Deputaţilor



Dacă te uiţi din viteză la Roberta Alma Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, pare că este o gâsculiţă naivă la capacitate maximă. Dar când dai să o jumuleşti constaţi că-i ditai struţoaica ce nu se lasă jumulită de pene cu una cu două şi nici nu-şi baga capul în nisip de ruşine când comite vreo ilegalitate. Din contră, îşi etalează aroganţa cu o nonşalanţă debordantă.

Pe data de 15 septembrie 2010, în plenul Camerei Deputaţilor articolele şi amendamentele la Legea pensiilor au trecut ilegal prin largul consurs al Robertei care, la un moment dat, s-a făcut că nu vede lipsa cvorumului pentru o lege organică (minimum 167 prezenţă la vot).
Părăsirea plenului de către reprezentanţii opoziţiei a făcut să nu mai fie posibil cvorumul. Cu toate acestea, ignorând legea şi regulementele Camerei Deputaţilor, Roberta Alma a constinuat să supună la vot amendamentele, articolele de lege etc.
La 5 zile de la acest atac fără precedent asupra democraţiei s-a trezit şi opoziţia să facă scanal. Dar nu înainte ca presa să sesizeze ilegalitatea săvârşită de preşedinta Camerei, ameninţând-o cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La momentul respectiv opoziţia avea un reprezentant, pe secretarul de şedinţă Mihai Voicu (PNL), care explica într-un mod copilăresc neintervenţia sa, cum că el, ca secretar, are sarcina să numere voturile exprimate în jumătatea de sală supravegheată de el. Şi cum jumătatea aceea era goală pentru că opoziţia îşi luase tălpăşiţa nedorind să fie părtaşă la genocidul asupra pensionarilor, nu a găsit cu cale să-i atragă atenţia preşedintei Anastase că joacă tontoroiul pe regulamente.
Astăzi, luni - 20 septembrie 2010 -, la propunerea reprezentanţilor opoziţiei, pe motivul că nu a fost cvorum, s-a decis să se reia votul pe articole de lege în proxima şedinţă.
Roberta Alma Anastase poate să doarmă liniştită. Nu i se va întâmpla nimic în justie. În primul rând că avem o Justiţie de tot rahatul şi în al doilea rând domnişoara s-a pus deja la adăpost. A ajutat-o la asta şi opoziţia prin lipsa fermă de reacţie. Roberta va declara în faţa instanţei că nu era treaba ei să constate cvorumul, ci a altora, cum ar fi secretarii de şedinţă (Mihai Voicu şi Sever Voinescu), că nu a fost sesizată că la un moment dat nu exista cvorum, că nu a fost intenţie de fraudare, nu s-au produs efecte şi s-a reluat votul.
Dacă liberalul Voicu i-ar fi atras imediat atenţia asupra lisei cvorumului, atunci Roberta fie continua, dovedind astfel intenţia de fraudare, ori amâna votul şi cu asta punct.
Prin decizia de reluare a votului Roberta scapă basma curată. Opoziţia trebuia să nu mai ceară nimic, să lase rahatul nezgârmat şi apoi să atace decisiv fie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fie la Curtea Constituţională. Existau premise ca şi Preşedintele Băsescu să intre în acest carusel, promulgând o lege votată fraudulos.
Să nu încerce cineva să-mi spunnă că de fapt asta a fost intenţia opoziţiei, dar le-a fost dejucat planul de mass-media, că mă face să râd cu poftă. Şi eu sufăr de seriozitate.

UPDATE. Supusă la vot, propunerea opoziţiei de a se relua votul a picat. Aşadar, rămâne ca în tren, cum vor muşchii pedeliştilor.
Crin Antonescu a declarat ca PNL va ataca la Curtea Constituţionala, iar PSD în Justiţie.
Traian Băsescu a fost în Parlament pentru un discurs asupra stării naţiunii. Frauda evidentă săvârşită de acoliţii săi în Parlament nu a fost atinsă în discursul său. Cu o singură excepţie, la începutul discursului când a declarat că nu se implică în treburile Parlamentului.
Aşadar, în opinia lui Traian Băsescu frauda (dovedită) petrecută într-o instituţie fundamentală a statului de drept nu-i problema preşedintelui ţării.