2 aprilie 2010

Poveşti portocalii de la Floreşti-Stoeneşti

În ciuda evidenţelor, a declaraţiilor martorilor oculari prezenţi la Floreşti-Stoeneşti la turul I şi II pentru alegerea primarului, a fotografiilor şi a imaginilor video, prefectul de Giurgiu Noruţ Stănişteanu susţine că paza şi ordinea la alegerile de la Floreşti-Stoeneşti s-au asigurat în mod corespunzător. Fals. Mai crede cineva în România lui Traian Băsescu în povestea aia cu prefecţii apolitici??

Astăzi este 2 aprilie. O zi fără Traian Băsescu, aleasă de bloggeri. Asemenea milioanelor de români şi eu spun:
"Traian Băsescu nu este preşedintele meu".

30 martie 2010

Cenzura la o firma de distributie de presa controlata de Sorin Ovidiu Vintu


Comunicat de presa
30 martie 2010
Bucuresti

Protest al Conventiei Organizatiilor de Media

Cenzura la o firma de distributie de presa controlata de Sorin Ovidiu Vintu


Conventia Organizatiilor de Media protesteaza fata de cenzura practicata de firma de distributie Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa (GDP) prin reteaua sa “Acces Press”.
Un comunicat de presa, transmis pe 29 martie de revista nou-infiintata Kamikaze, face public un fax prin care chioscurile detinatoare de franciza din partea “Acces Press” - GDP sunt anuntate ca distributia acestei reviste este interzisa. Proprietarii de chioscuri sunt amenintati cu sanctiuni “conform clauzelor contractului de franciza”. Adresa este semnata de Liliana Spiridon, administratorul GDP (atasat gasiti documentul mentionat).
Conventia Organizatiilor de Media considera ca cenzurarea de la distributie a unei publicatii este o masura abuziva care incalca dreptul la informare al publicului.
Reteaua “Acces Press” a fost infiintata in 2002 la initiativa Clubului Roman de Presa si a asociatiilor patronale ale difuzorilor de presa si carte din Bucuresti. Reteaua a primit sprijinul Primariei Capitalei si primariilor de sector, cu scopul de a facilita accesul cetateanului la presa. Reteaua beneficiaza de gratuitate in utilizarea spatiului public. Actionariatul retelei este netransparent. Depozitarul Central atesta faptul ca doua companii off-shore inregistrate in Cipru (STONECOM si RADOWAY), controleaza 50,2 % din societate iar restul este detinut de o lista de asociati fizici si juridici nelistati. Cele doua societati anonime sunt controlate de Sorin Ovidiu Vintu, conform mai multor articole din presa si a implicarilor anterioare in actionariatul unor societati asumate de SOV.
Constitutia Romaniei interzice “cenzura de orice fel”. De aceea COM condamna acest grav act de cenzura si solicita:
* Primariei Capitalei si primariilor de sector sa faca publice conditiile de functionare ale retelei Acces Press si sa impuna de urgenta conditii prin care astfel de acte de cenzura sa nu se mai poata repeta;
* Primariei Capitalei si primariilor de sector sa solicite GDP sa faca publice conditiile de franciza si sa revina urgent asupra deciziei de interzicere a difuzarii publicatiei Kamikaze;
* Consiliului Concurentei sa investigheze legalitatea unei decizii de cenzura a distributiei unei reviste;
* GDP sa faca publice listele cu actionariatul firmei cat si forma contractelor de franciza, intrucat este vorba de o societate ce desfasoara o activitate cu grad ridicat de interes public;
* Actionariatului GDP sa solicite o AGA prin care sa modifice contractele de franciza pentru a impiedica viitoare acte de cenzura si sa revina asupra deciziei managementului de a interzice difuzarea publicatiei Kamikaze.
Invitam, de asemenea, Clubul Roman de Presa sa ia o pozitie publica in acest caz si sa explice cum o structura colectiva, creata si sprijinita cu intentia de a facilita accesul bucurestenilor la presa si carte, a fost monopolizata de societati anonime al caror interes comercial a dus la cenzura unei reviste de la distributie.

Conventia Organizatiilor de Media


COMUNICATUL A FOST PRELUAT DE PE SITE-UL http://www.organizatiimedia.ro/

28 martie 2010

Bătălia continuă

Dragi prieteni, vă rog să fiţi alaturi de mine mâine. Am de facut nişte analize. In funcţie de rezultat voi şti ce şi cum. Voi şti daca trebuie să urc iar Golgota. Bătălia continuă. Încă mai am războaie grele de dus. Victoria nu se vede la orizont.
Dacă vă ştiu lângă mine, mă simt invincibil. Am să vă spun mai multe după ce mă consult cu medicii.Primăvara asta se anunţă a fi cea mai frumoasă din ultimii 20 de ani. Nu-i timp de renunţări.

Iubire şi Lumina

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc, duminică, Floriile, zi ce aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus în oraşul Ierusalim, El fiind întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.
De Florii, oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi. În unele părţi ale ţării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc.
Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.
În România sunt peste 1,5 milioane de români care poartă nume de floare, Florin, Florica sau derivate. Tuturor acestora le dorim viaţă lungă. iubire, Lumină în suflete şi multă fericire alături de cei dragi.