14 octombrie 2009

Sorin Oprescu a identificat sursa răului

Sorin Oprescu a fost la Giurgiu, într-o vizită fulger. S-a intâlnit cu primarul municipiului (cu care a avut un schimb cordial de opinii), cu presaa locală, căreia i-a servit aceleaşi fraze, devenite stereotipe de acum, despre partide politice, jaful naţional, disoluţia statului, subordonarea justiţiei, nivelul de trai, agenda cetăţeanului în contradicţie cu interesele de grup din cadrul partidelor politice, independenţa sa, nevoie de schimbare etc., şi, în final, a avut o discuţie cu o parte dintre susţinătorii săi giurgiuveni.
Întrebat despre finanţarea campaniei sale electorale, Oprescu a afirmat că toate documentele legate de sprijinul financiar oferit campaniei vor fi publicate pe site. Acolo se vor afla numele şi sumele în clar ale sponsorilor. Ca să elimine orice fel de speculaţii, Sorin Oprescu a ţinut să precizeze faptul că în acest moment niciun" mogul" nu se află printre finanţatorii săi. Întrebat dacă ar refuza vreo susţinere financiară de la vreun mogul, acesta a afirmat că nu l-ar deranja dacă donaţia este la vedere.
Sorin Oprescu a identificat sursa răului în România, în persoana lui Traian Băsescu. Prezidenţiabilul a declarat că preşedintele Băsescu, în calitate de vârf al sistemului, a întreţinut o stare conflictuală între instituţiile statului şi cetăţean, producând astfel disoluţia puterii statului.
Jurnaliştii giurgiuveni l-au rugat pe Sorin Oprescu să fie mai concret în aprecieri. Să precizeze dacă Traian Băsescu doar a întreţinut o stare conflictuală sau a şi generat o stare conflictuală. În opinia lui Oprescu stare conflictuală permanentă este rodul gândurilor lui Băsescu cu aplicabilitate în clasa politică roasă de orgolii.
N.B. La stânga lui Sorin Oprescu s-a aflat în permanenţă fostul deputat Niculae Bădălău. Pentru cei ce nu ştiu, sau au uitat, Niculae Bădălău este unul dintre demnitarii care deşi aveau locuinţă în Bucureşti încasa sume frumose de bani din bugetul Parlamentului pentru chirie. De asemene, să precizăm faptul că Niculae Bădălău este "beneficiarul" unei tranzacţii cu o suprafaţă de teren (comuna Bucşani) pe care firma condusă de soţia sa a cumpărat-o cu o sumă derizorie şi a revândut-o pe circa 3 milioane de euro.
Acelaşi Niculae Bădălău, fost prefect de Giurgiu, fost preşedinte PSD Giurgiu, este unul din artizanii prăbuşirii judeţului Giurgiu în coada clasamentului între cele mai sărace regiuni din România. Niculae Bădălău a fost deseori subiect de presă pentru afacerile sale. Deşi se consideră un om de stânga, nu este un social-democrat sărac. Din contră.
Cum s-a făcut ca tocmai o asemenea persoană controversată să fie omul de încredere al lui Oprescu la Giurgiu, ne spune chiar prezidenţiabilul. "Îl cunosc de multă vreme pe Bădălău, am fost colegi de bancă în Parlament şi-l stimez foarte mult. Eu l-am rugat să mă sprijine. Bădălău va fi catalizatorul susţinătorilor mei pe plan local. Mă onorează să-l am alături.".
Nu, domnule Sorin Oprescu. Omul acesta, ejectat din PSD pentru eşecul lamentabil din campania electorală trecută, cu o imagine şifonată rău de tot, nu vă onorează!

IATĂ DOVEZILE


Preluare de pe blogul
http://sictireli.wordpress.com/

Am promis că voi publica dovezile cu privire la faptul că a existat "turism electoral", că au fost oameni care au votat multiplu. Iată dovezile pe care le am în acest moment. (vezi foto)


Cu puţină atenţie vom sesiza că numai într-o secţie de vot în municipiul Giurgiu s-au perindat peste 100 de "turişti". Mulţi sunt din comunele din judeţul Giurgiu şi suficienţi din alte localităţi din afara judeţului, oameni care nu au văzut în viaţa lor municipiul Giurgiu. Şi nici nu ar fi gândit că-l vor vizita, dacă nu ar fi fost aduşi cu autobuzele la Giurgiu. Dacă voi avea şi alte documente relevante, le voi pune la dispoziţia dumneavoastră. Una peste alta, iata ca noi am reuşit să avem la dispoziţie listele cu "turiştii electorali". Nu şi fostul ministru de Interne, Dan Nica, cel care ne spunea că nu poate declanşa anchetele pentru că nu are aceste liste. Vă garantez că nu am folosit Photoshop-ul pentru vreun trucaj.

În cadrul conferinţei de presă susţinută zilele trevute, noul prefectul de Giurgiu, Noruţ Stănişteanu (PDL), trecea în revistă acţiunile întreprinse de către angajaţii instituţiei pe care o coordonează pentru organizarea alegerilor prezidenţiale. Prefectul informa presa locală cu privire la faptul că s-au solicitat 50 000 de buletine de vot ce vor fi distribuite în cele 55 secţii speciale, destinate "turiştilor". Ceea ce înseamnă o medie de circa 909 buletine pe secţie! Cum s-a ajuns la suma de 50 000 de buletine de vot? Simplu, a declarat Stănişteanu, s-a ţinut cont de faptul că la precedentele alegeri în judeţul Giurgiu s-au înregistrat peste 17 500 "turişti". Şi ca să nu fin cumva descoperiţi, s-a suplimentat numărul de buletine. Hai că e de tot hazul. Parcă-l şi aud pe Băsescu hăhăind. Cât de idioţi să fim să credem în varianta asta? Dar cum s-a ajuns la acest exod electoral, la această furie turistică în judeţul nostru, Stănişteanu nu ne-a spus.

13 octombrie 2009

Să picaţi bine, domnule Boc!

Moţiunea de Cenzură, intitulată sugestiv, dar pe jumătate corect (explic de ce, câteva rânduri mai jos - n.a.) "11 Împotriva României" a picat cum pică un măr viermănos din pom. Băcănitura s-a auzit deja în toată Europa şi a produs un tsunami mai înalt cu două degete decât (ni)micul Emil Boc. Vădit afectat, preşedintele Traian Băsescu, cu glasul sfâşiat de durere, a anunţat "decesul" celui mai compactat guvern. Lovitura fulgerătoare a fost atât de curată încât însuşi preşedintele a recunoscu faptul că buşitura a fost conform Constituţiei. Ca să nu calce în cioburile bijuteriei Guvernul Boc "Un ministru la două portofele", s-a apucat să măture pe jos cu laude la adresa (ni)micului Boc.
Fără plăcere, chiar ofticat că trebuie să mai joace încă o dată comedia cu consultarea partidelor. Traian Băsescu a invitat la Cotroceni, la o gargară, reprezentanţii partidelor politice.
Spuneam mai sus că titlul Moţiunii este pe jumătate corect, pentru că firesc ar fi fost ca Moţiunea să se numească "22 Împotriva României". Nu fac parte dintre naivii care cred că o ieşire de la guvernare te absolvă de gafele guvernării. PSD a fost avertizat că pune la cale o alianţă contra naturii. A dorit să fie la ciolan. A ajuns acolo şi dintr-o dată cineva îi dă peste bot. Părăseşte guvernarea din solidaritate, nu pentru că şi-a dat seama că s-a aliat cu nişte incompetenţi, cu nişte hrăpăreţi, cu nişte mafioţi sau ceva asemenea. Moţiunea trebuia să se numească "11 Împotriva României", ca să treacă. Punct!
Consecvent cu sinte, în mod firesc, Băsescu ar fi trebuit să meragă pe undeva pe la vreo sindrofie, lăsându-i să se spele pe cap. Nu şi-a propus el să scoată ţara din criză, darămite să-l scoată pe Emil Boc din colţii opoziţiei. Ce-a mai la îndemână sindrofie ar fi la Iaşi, la Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde s-au pelegrinat deja 100 000 de cuvioşi. Vă daţi seama ce baie de cuvioşi a ratat Băsescu? Cum dracu să nu fie suparat pe Boc că tocmai acum s-a găsit să se împiedice într-un ciot de moţiune.
UPDATE. PDL a ieşit de la consultări. Pedeliştii sunt solidari cu preşedintele lor de partid (Ghici, ciupercă, cine-i?) şi-l sprijină în continuare, propunându-l la reîncărcare. Era firească o asemenea propunere. Lui Boc a început să-i placă să pice în freză. A căzut de două ori şi nu şi-a fracturat niciun os. Mai vrea o dată. Să picaţi bine, domn Boc!

Doi liberali giurgiuveni au pactizat cu "duşmanul", neprezentându-se la vot în Parlamentul României

Cinci perlamentari liberali au trădat partidul şi au fost eliminaţi. Între aceştia sunt şi doi demnitari din Giurgiu.
Deputatul de Giurgiu Dan Păsat şi senatorul giurgiuvean Cezar Măgureanu au absentat de la votul Moţiunii în Parlament. PNL a iniţiat moţiunea, cei doi au semnat-o, dar nu s-au prezentat la vot, punând astfel în pericol succesul acţiunii, care sta în câteva voturi. Este o trădare, o pactizare cu duşmanul, spune Ioan Ghişe. Ca atare, conducerea PNL a propus să-i dea afară din partid pe cei doi demnitari giurgiuveni pentru că au încălcat disciplina de partid.
Adevărul despre cei doi demnitari giurgiuveni este următorul. Senatorul de Giurgiu, Cezar Măgureanu a cohetat totdeauna cu PD. A intenţionat chiar să-l aibă naş la nunta fiicei sale pe Adrean Videanu. Însuşi Cezar Măgureanu a lăsat deseori să se înţeleagă faptul că ia în calcul o eventuală ofertă venită de la PDL.
La rândul său, deputatul Dan Păsat, dator vândut cămătarilor după alegerile parlamentare, a preferat să plece din ţară în ziua votului. Pe surse am auzit că lui Dan Păsat i s-au oferit 200 000 de euro ca să nu se prezinte la Parlament şi să treacă la PDL.
În dimineaţa zilei de 13 octombrie 2009 preşedintele PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, l-a contactat telefonic şi l-a întrebat dacă va fi prezent la lucrările Parlamentului pentru a vota Moţiunea de Cenzură, aşa cum i-a promis fostului deputat Dragoş Ujeniuc, cel ce l-a adus cu sine in PNL.
Dan Păsat a motivat că nu va fi în Parlament deoarece se află în vamă, pregătit să iasă din ţară pentru a se duce în Austria, unde soţia sa va urma un tratament medical. Cu o zi în urmă, Dan Păsat a promis că se va prezenta la urne în Parlament, după care va pleca în Austria. Între timp, probabil, a apărut satana care l-a decis să accepte oferta PDL. În felul acesta işi va achita miliardele de lei pe care le are ca datorie la arhicunoscutul interlop BUTOANE din Giurgiu.
Nu avem deocamdată indicii că şi senatorul Măgureanu ar fi primit vreo sumă de bani pentru non combatul său.
După eliminarea deputatului Mădălin Voicu din PSD şi a celor doi demnitari liberali, judeţul Giurgiu va miza în Parlamentul României doar pe un deputat PDL, un deputat PNL şi un senator PNL. Ceilalţi 2 deputaţi şi un liberal vor fi, probabil independenţi. Oricum, cu ei sau fără ei, Giurgiu nu a pierdut şi nu a câştigat nimic. Activitatea lor în Parlament, în interesul judeţului Giurgiu a fost foarte aproape de ZERO.

Cine va fi prim.ministru?

13 octombrie 2009 - Romania.
În urma trecerii Moţiunii de Cenzură "11 Împotriva României", iniţiată de PNL şi asprijinită de PSD şi UDMR, Guvernul Emil Boc a picat. Nimeni nu a intrat în panică. Emil Boc are experienţă la căzături fără urmări grave.
Preşedintele Traian Băsescu a trecut la consultări şi va desemna un nou premier în cadrul emisiunii: "Cumască sau fără mască".