10 septembrie 2009

Crini pentru servicii

Crin Antonescu a lăsat să se înţeleagă faptul că serviciile secrete l-au contactat. Nu a dat detalii. Foarte rău. Decizia de a trece sub tăcere cine şi de ce a fost contacta, ne face să adoptăm o poziţie rezervată faţă de prezidenţiabilul Antonescu. Noi vrem un preşedinte transparent, decis şi pregătit să lupte cu serviciile dacă acestea acţionează la limita sau dincolo de lege. Promisiunea lui Antonescu, şi anume, că dacă va ajunge preşedinte serviciile nu se vor implica în actul politic, cade în gol atâta vreme cât refuză să dea detalii cu privire la încercarea unor indivizi din servicii de a-l contacta. Nu ne imaginăm nici o secundă că odată ajuns preşedinte va ieşi în media cu dezvăluiri legate de serviciile secrete. Dacă nu o face acum, atunci, ca preşedinte... cu siguranţă NU. Sincer, ne-am fi aşteptat la mai mult curaj.
Să-l ascultăm pe candidatul liberalilor Crin Antonescu.


De la dragă Stolo, la dragă Maria

Actor desăvârşit, Traian Băsescu trece de la râs la pâns cu uşurinţa unui cabotin. După ce a chefuit zdravăn cu ţiganii la Costeşti, unde s-a întreţinut cu regele rromilor şi unde soţia sa Maria a primit în dar de la interlopul Bercea Mondialu un ban de aur atârnat de un lănţ, Băsescu s-a deplasat la Călăraşi. Aici a dat un recital de zile mari, trecând în numai câteva minute prin stări emoţionale diametral opuse. De la râs, la plâns. Un astfel de om, instabil emoţional (vă reamintim: "Dragă Stolo", plânsul în faţa militarilor din Afganistan, vizita la Muzeul Holocaustului..., unde a lăcrimat din plin) doreşte un al doilea mandat de preşedinte.
Prezent la dezvelirea unui bust al Reginei Maria la Călăraşi, Băsescu a fost la un pas să izbucnească în plâns, după modelul "dragă Stolo". Ce motiv ar fi avut? Doar el ştie. Poate s-a gândit că şi astfel se pot câştiga nişte voturi. De ce să nu încerce. Şi, de ce nu, să ia voturi de la regalişti, dacă tot au fost părăsiţi de Duda.
Să-l ascultăm şi să vărsăm, alături de el un lighean de lacrimi.


9 septembrie 2009

Protestul revoluţionarilor

Revoluţionarii protestează faţă de nerespectarea unei dispoziţii a Curţii Europene a Drepturilor Omului, cea care cerea în mod expres, trimiterea unei copii a dosarului de anchetă a Revoluţiei din 1989 la CEDO. Un alt motiv de protest al revoluţionarilor este refuzul statului de a desecretiza dosarul revoluţiei până la 7 septembrie 2009, aşa cum stabileşte o rezoluţie a instanţei europene a drepturilor omului

Băsescu indignat / la final de mandat

În cadrul întâlnirii de la Cotroceni între Traian Băsescu, reprezentanţii Asociaţiei "21 Decembrie 1989", cei ai CSM şi cei ai Parchetului, şeful statului s-a răstit la magistraţi şi le-a cerut să rezolve cât mai curând dosarele legate de Revoluţia din 1989. Băsescu a adus în discuţie şi dosarele mineriadelor, şi ele bine ferecate în sertare.
Indignarea lui Băsescu ar fi fost 100% credibilă dacă nu s-ar fi produs tocmai acum în pragul campaniei electorale. Iata de ce consemnez cu mari rezerve gestul preşedintelui. În 5 ani de mandat, Băsescu nu a găsit un moment mai potrivit să se răstească la magistraţi. A avut în schimb timp berechet pentru alte lucruri prea puţin importante, cum ar fi tunsul oilor, petrecerea cu ţiganii, răfuiala cu jurnaliştii şi mogulii de presă, protecţia arătată unor miniştri fie incompetenţi, fie corupţi, formarea unui partid pentru uz personal, îmbârligăturile politice şi încă multe alte gesturi nedemne de un om aflat într-o funcţie de maxima importanţă-.
Dincolo de toate astea, demersul este de apreciat. Douăzeci de ani de tăcere, de dosire a adevărului, de minciună, de indolenţă... sunt deja prea mulţi.
Nu sunt convins că de acum, gata, se vor deschide dosarele, se vor găsi şi vinovaţii, doar pentru că şeful statului ridică tonul de i se umflă jugulara. Consemnăm doar indignarea preşedintelui, lamentările ministrului Justiţiei şi încă un protest al revoluţionarilor.
Dacă Băsescu va obţine un nou mandat, îşi va mai aminti de revoluţionari undeva prin anul 2014, sau poate nici atunci.
Dacă la Cotroceni va sosi un alt locatar, pot paria de pe acum că şi acesta se va arăta indignat tot la 5 ani o dată.
E simplu de previzionat. Nu sunt fiul legitim sau nelegitim al mamei Omida. Niciun prezidenţiabil nu are în agenda sa scoaterea la lumină a adevărului legat de Revoluţie. I-aţi auzit vorbind despre un asemenea subiect? Nu. Domnii au alte priorităţi. Între care răfuielile personale, accederea sau perpetuarea la putere, la resurse, satisfacerea clientelei politice.
Dacă Dumnezeu ne dă zile... mai vorbim pe acest subiect. Şi tot de la o indignare vom porni în dialogul nostru.

8 septembrie 2009

6!, mooo, vine Prezidelul nostru

Preşedintele Traian Băsescu s-a "autoinvitat" la petrecerea rromilor de ziua Nașterii Maicii Domnului. Preşedintele a fost întâmpinat de regele Cioabă cu daruri. Între care şi o plachetă ca semn de recunoştinţă pentru eforturile depuse de Băsescu în lupta împotriva discriminărilor.
Ce glumă mişto!!!! Băsescu şi campionul luptei împotriva discriminării. Nu ştiu, Maria, dar ţiganca asta împuţită şi găozarii ăştia...
Vreo doi ţigani mai îndrăzneţi au dorit să ştie ce caută între ei un om care şi-a exprimat, să nu zicem scârba, să zicem intoleranâa faţă de nişte "împuţiţi". Bravo lor!
Evident, Cioabă avea la el, absolut întâmplător asemenea daruri. De unde să ştie el, Regele, că va fi onorat de vizita Preşedintelui, cu care a dansat înlănţuit într-o horă, pe ritmuri ţigăneşti autentice.

D-ale lui Oltenu

Copy/Paste de pe Blogul lui Olteanu (idei liberale).
Este vorba, evident de Bogdan Olteanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Dacă nu ştiaţi cu ce se ocupă aleşii nostri, vă spune domnul Olteanu. Dat fiind faptul că avem de-a face cu o voce autorizată, nu ne ramâne altceva de făcut decât să-l credem pe cuvânt. Citiţi şi dumneavoastră şi vă cruciţi cu ce se ocupă aleşii nostri pe vreme de criză.


Iar nu ne dau de treaba
By Bogdan Olteanu

Azi ne-am reintilnit in Biroul Permanent al Camerei. Multumita doamnei Udrea si Comisiei ce ii vegheaza pasii, am avut de tras, de discutat si de combatut din greu, nu mai putin de 9 scrisori ne-au trimis impricinata, cei ce o cauta de probleme, precum si o serie de tuteri ai doamnei, domnul Puzdrea (cei cu angroul, daca stiti, ex PRM actual PDL) si reprezentantii unei organizatii de rromi, care sint indignati de ce i se intimpla acesteia.
Pe scurt, avem plingeri penale pentru toata lumea: doamna ministru Udrea, parlamentarii din Comisiei, si inca niscaiva participanti la procesul democratic. Am mai aflat de scrisori pierdute, de andrisanti necunoscuti, de mangafale si mizerabili.
Ceva, insa. ne lipseste. Dupa doua luni de munca neostoita, fara vacanta, Guvernul nu ne-a trimis nici un proiect de lege. Dar nici unul! Ce-or face, oameni buni?

7 septembrie 2009

Basarabia, pământ românesc


5 SEPTEMBRIE 2009
Un banner imens a fost desfăşurat pe stadionul Stade de France Saint-Denis/Paris Franta, la meciul Franţa - Romania.
Gestul superb al suporterilor români ne scuteşte de orice comentarii. Fotografia a fost făcută de Toka, unul dintre românii aflaţi pe stadion.

Sursa: http://stelapopa.unimedia.md/2009/09/06/basarabia-e-romania/