20 noiembrie 2009

Marea confruntare s-a încheiat cu Traian Băsescu gâfâind

S-a încheiat Marea Confruntare a turul I. Declar cu sinceritate că doream să-l văd pe Crin Antonescu mult deasupra celorlalţi contracandidaţi. Nu s-a detaşat net. În schimb a evoluat bine pe parcursul dezbaterii, cu câteva mici excepţii. Poate pe domeniul edicaţiei şi la întrebarea cu reperul moral. În rest a avut replică, a avut timpul de reacţie cel mai mic, a fost tăios când trebuia (chiar şi când nu era cazul), mi-a dat siguranţa că ar putea schimba imaginea României dacă i se va oferi această ocazie.
Traian Băsescu s-a arătat obosit. Dar nu asta este problema cea mai mare a lui. Omeneşte este de înţeles. Marea problemă este că de data asta are cel mai slab staff de campanie, care nu i-a organizat eficient programul de campanie şi evoluţia televizată. S-a simţit asta încă de când Traian Băsescu s-a pretat la clipuri satirice de slabă factură. Încorsetat de timp şi temele stabilite, Traian Băsescu nu s-a dezlănţuit. A fost de câteva ori lipsit de reacţie. Un om obosit, trist uneori.
Mircea Goana, mult mai proaspăt decât m-aş fi aşteptat. Mircea Goană s-a lăsat greu doborât. A încercat să joace rolul "diplomatului". A reuşit de câteva ori. Mai ales în final.
Aveam o strângere de inimă pentru Crin Antonescu. Azi a fost la Giurgiu, alături de Tăriceanu şi Vosganian. Şi-a încheiat campania din turul I la Giurgiu în semn de respect pentru cea mai puternică organizaţie din provincie. Mă aşteptam să resimtă efortul unui tur de forţă. Din fericire a fost proaspăt. Sperăm la turul II. Sunt şanse.

19 noiembrie 2009

Giurgiu, tragere la sorţi prin strigare de numere

La Giurgiu, tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de vot s-a făcut prin strigare de numere ca în bancul cu proşti, unde unul strigă un număr şi toţi se tăvălesc de râs pe jos pentru că ştiu bancul. Aşa ceva s-a întâmplat şi la Tribunalul Giurgiu, unde reprezentanţii partidelor politice şi ai primăriilor au dat câte un număr pentru nominalizări.
Lista cu persoanele nominalizate a fost publicată pe SITE-ul Prefecturii Giurgiu. Iată de ce s-a apelat la strigare de numere ca la Bingo.  Iniţial, Prefectura a anunţat presa locală că doreşte ca această "extragere" să se facă în prezenţa presei locale. La momentul oportun.... hopa! mass-media locală nu a fost invitată, cu excepţia a două publicaţii, dintre care una online, de coloratură portocalie. Prefectul Noruţ Stănişteanu, ca de obicei, se spală pe mâini, considerând că invitarea mass-media la "extragere" a fost apanajul Tribunalului Giurgiu. Aiurea. Aşa s-a stabilit în cercurile pătrăţoase ale PDL-ului pe care-l serveşte acum cu atâta sârg.
PSD şi PNL şi-au desemnat câte 3 reprezentanţi în vreme ce PDL a desemnat câte 6 sau 9 reprezentanţi, din care să se aleagă preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de vot.
Odată ce lista cu propuneri a fost publicată pe site-ul Prefecturii Giurgiu, pedeliştii au ştiut ce numere să dea. Astfel, PDL a reuşit să-şi pună oamenii în secţii de vot. Legea spune că cei propopuşi să fie persoane cu notorietate, dacă se poate cu experienţă juridică sau cu experienţă în desfăşurarea procesului de vot, să nu fie rude cu primarii sau membrii ai vreunei formaţiuni politice.
Cum spuneam, la Giurgiu "tragerea la sorţi" s-a transformat într-o strigare cu dar ca la nunţă. Nu mai miră pe nimeni faptul că în judeţul Giurgiu găsim pe posturile respective oameni cu "notorietate", cu "experienţă" şi "studii juridice": şomeri, poştaşi, casnice, inspectori, agenţi agricoli, tractorişti, factor poştal, ospătar, casier.
PNLGiurgiu a depus o contestaţie la BEJ, acuzând maniera în care s-a efectuat "tragerea la sorţi". Contestaţia a fost respinsă.
Invitat să-şi expună un punct de vedere, să explice cetăţenilor judeţului Giurgiu dacă desemnarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de vot prin strigare ca la nuntă este conform legii, prefectul Noruţ Stănişteanu s-a abţinut de la comentarii, deschizând umbrela. Afară plouă, conform ultimelor indicaţii sosite de la nepreţuitul său lider Traian Băsescu.

Străzile Oinacului

15 noiembrie 2009

Cărăpănceanu, primarul Johnny Walker din Ghimpaţi

Primarul comunei Frăteşti, Marian Cărăţeanu (încă la PNL Giurgiu), nu este singurul care încearcă prin metode neortodoxe să-şi convingă concetăţenii să voteze altfel decât le dicteză conştiinţa.
Un alt specimen de aceeaşi joasă factură este şi primarul din comuna Ghimpaţi, Costel Cărăpănceanu, trecut de un an la PDL Giurgiu pentru a-şi asugura protecţia.
Cărăpănceanu crede că a descoperit mersul pe jos şi umblă la subtilităţi. A mers zilele trecute în localitatea Radu Vodă, comuna Izvoarele, comună învecinată cu Ghimpaţi, şi a oferit bani sătenilor în schimbul promisiunii că vor vota cu Băsescu şi în comuna lui.
În acelaşi insectar îi putem pune şi pe primarii Marin Ghidănac din Roata de Jos, Florin Nidelea din Clejani, Silvian Şiu din Stăneşti sau Mihai Dobre, primarul oraşului Mihăileşti şi Aurel Enache primarul comunei Comana.

F.C. Dunărea Giurgiu

Frumoasa galerie a echipei FC Dunărea Giurgiu.
Divizia B. Galeria INIMILOR - 2009