14 octombrie 2010

Mult e dulce şi frumoasă limba ce o vorbesc cocoşii şi chiriacii


Dialog între Dorin Cocoş şi Bogdan Chiriac.

Pe unii îi apucă Dabija de grija PDL


Preluare de pe blogul PRESA CA O PRA(V)DA (de veghe în lanul cu gargară)

# Ia uiteee! Clientela politică portocalie se răscoală, şi lui Andronic îi arde de cine va fi preşedintele PDL! Domnu’ analist, întrebarea corectă este: va mai fi PDL?
# Fiindcă ministrul Finanţelor a scăpat de furia angajaţilor cu ajutorul SPP, mă-ntreb: dacă Andreea Pora se revoltă împotriva preşedintelui, cine-l mai scoate pe Băsescu din gura ei?

13 octombrie 2010

Angajaţii direcţiilor de finanţe au protestat în faţa sediilor

În semn de solidaritate cu angajaţii Ministerului de Finanţe şi Agentia Naţională de Administrare Fiscală şi la Giurgiu circa 150 de angajaţi din cadrul Diercţiei de Finanţe Publice au pichetat mierccuri 13 octombrie sediul într-o actiune spontană. Oamenii au protestat faţă de diminuarea salariilor şi solicitând să se renunţe la reducerea de 25 la sută a acestora, să fie plătite stimulentele şi să se elimine incompatibilităţile pe care le au funcţionarii publici. Funcţionarii au întrerupt lucrul, inclusiv programul cu publicul, şi şi-au manifestat zgomotos nemulţumirile strigând "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi "Vrem salarii decente" şi fluierând. Potrivit lui Petre Pană, unul dintre liderii de sindicat, protestul a fost spontan şi s-a desfăşurat la Direcţia Finanţelor Giurgiu şi la Administraţiile Financiare din Bolintin Vale, Mihăilesti, Călugareni şi Hotarele.
Astfel de acţiuni s-au desfăşureat în aproape toate judeţele. Au participat la aceste proteste spontane angajaţi din Piteşti, Galaţi, Bistriţa Năsăud, Mureş, Ploieşti, Satu Mare, Covasna, Harghita, Bijor, Bacău, Dâmboviţa, Arad, Botoşani, Hinedoara, Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa.
"Uitaţi-vă, să vadă toată lumea cu ce salarii trăim. Salarii nesimţite?! Nu poţi să trăieşti cu 4-5 milioane de lei (vechi -n.r.). Am 20 de ani de muncă în Ministerul Finanţelor. Directorii noştri cu răspundere au 19 milioane de lei (vechi - n.r.). Ne spune lumea că avem salarii nesimţite? Nesimţiţi sunt cei care afirmă aşa ceva!", a declarat unul dintre participanţii la protest, care avea în mână fluturaşul de salariu.

12 octombrie 2010

Dan Păsat contraatacă

Deputatul Dan Păsat riscă să fie dat pe mâna procurorilor de la DNA daca cererea anchetatorilor va fi votată în Camera Deputaţilor.

Dan Păsat, deputat de Giurgiu (fost PNL, actualmente PDL) este acuzat de şantaj şi ameninţare la adresa unor oameni de afaceri, cu care a împărţit lucrări pe raza judeţului Giurgiu, şi a unor primari cărora le-a solicitat lucrări pentru firma sa.
Dan Păsat a contraatacat declarând că este vorba despre un dosar politic (arie fredonată de orice politician care ajunge în vizorul DNA) de care n-ar fi străin primarul municipului Giurgiu, liderul PNL, filiala Giurgiu, Lucian Iliescu. Cum explică Păsat această pretinsă implicare? Simplu. Plecarea sa din PNL ar fi declanşat o adevărtată urgie pe capul său.
Lucru fals, evident, pentru că plecarea sa din PNL Giurgiu nu are nicio legătură cu acuzaţiile ce i se aduc. Acuzaţii pe care le respinge categoric, afirmând că nu a ameninţat în viaţa sa pe cineva cu moartea. Înregistrarea pusă la dispoziţie de procurorii de la DNA este, spune Păsat, un fals. Cum aş putea să fac aşa ceva, se întreba şi ne întreba (pe noi, telespectatorii)? Sunt un om paşnic, ne asigură deputatul.
Cât de paşmic este acest om, este simplu de aflat dacă-i întrebi pe cei ce l-au cunoscut îndeaproape sau au avut vreo relaţie de afaceri cu el. De exemplu, unul dintre cei ce ne poate spune cât de paşnic este Dan Păsat ar putea fi primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa. Tot pe raza acestei localităţi vom găsi o sumedenie de locuitori care să-l contrazică, afirmând că este capabil de orice. Mai ales atunci când interesul său financiar este în joc.
Dan Păsat consideră că lucrurile stau tocmai pe dos. Adică, el ar fi păgubitul, deoarece a executat lucrări luate în antepriză şi nu i-au fost decontate. Mai mult, avansează ideea cobform căreia familia sa a primit ameninţări voalate de la anumite persoane pe care le-a ameninţat că le va da pe mâna justiţiei dacă nu-şi achită datoriile către firma sa.
Deocamdată Dan Păsat nu pare îngrijorat. Afişează o atitudine calmă, rezervată. Poate se bazează pe cunoştinţele sale, pe relaţii, pe vreun as din mânecă. Este posibil ca şi el să deţină câteva înregistrări sau documente compromiţătoare la adresa celor cu care a desfăşurat diverse afaceri. Să precizăm faptul că procurorii de la DNA au în vizor şi câţiva primari cu care Păsat a intrat în combinaţie.
La cum merg lucrurile în justiţia română, este puţin probabil ca deputatul pedelist să intre la răcoare pe baza unor înregistrări lansate pe piaţă de persoane interesate mai degrabă să-i submineze imaginea decât să-l pună la răcoare. Adăugăm aici şi reticenţa parlamentarilor când vine vorba să dea pe mâna procuraturii vreun coleg.

11 octombrie 2010

Ofensiva PDL continuă până la ultima redută

PDL face experimente pe banii noştri, încercând să să-şi impună oamenii în toate cotloanele societăţii româneşti pentru a o controla şi a o subordona, astfel încât kemrii portocalii să-şi poată duce la împlinire planul măreţ, acela de a pulveriza România.

Şefii ARR Iaşi şi Giurgiu au fost obligaţi să facă rocada pentru a fi determinaţi să renunţe la funcţii. La Iaşi, şeful Autorităţii Rutiere Române (ARR), Cristian Foia, a fost ţinta PDL. A fost numit pe vremea liberalilor, dar a dat concurs pe post şi avea contract de manager. După alegerile legislative din 2008 ministerul l-a suspendat din funcţie, dar Foia a dat guvernul în judecată, a câştigat după câteva luni şi a fost reinstalat pe funcţie. De asemenea, a fost recompensat şi cu salariile restante.
După alegerile prezidenţiale, din nou i s-a cerut lui Cristian Foia să renunţe la scaunul de director ARR Iaşi. Dar Foia s-a împotrivit. Şefii de la Bucureşti au recurs la o măsură disperată. În martie, anul acesta, i-au cerut lui Cristian Foia să se mute pentru 60 de zile la Giurgiu, un fel de detaşare pe motive disciplinare.
La ARR Giurgiu situaţia s-a petrecutnaidoma ca la Iaşi. Directorul Alexandru Peicea a fost numit tot pe vremea lui Tăriceanu, a dat concurs pe post, apoi a fost suspendat de noua putere, a dat-o în judecată, a câştigat procesul şi justiţia l-a reaşezat pe funcţie.

Sărmanul domn Videanu, ce bogat este


Plângeţi-i de milă acestui prăpădit. Multimilionarul Adriean Videanu vrea să ne convingă de faptul că nu are după ce bea apă. Că-i sunt firmele datoare vândute, că este curat ca lacrima, că nu a mâncat usturiu şi nici gura nu-i miroase. Poate nu-i miroase a usturoi, că nu o fi mâncat. Dar a căcat dece-i pute? Acelaşi lucru nu-l spune şi ţoapa blondă din Pleşcoi.