14 februarie 2013

Sclavagism pe sistem... si pe persoana fizica.


Secolul XXI. Undeva intr-o comuna din sudul Romaniei.
(Din arhiva Observator Giurgiu)
Au trecut 10 ani. S-a schimbat ceva in "epoca" sclavagismului modern in Romania?




Precizare.
În urma anchetei desfăşurată în com. Gostinu, Direcţia pentru Protecţia Copilului Giurgiu a mai găsit încă 15 minori care, ca şi Gheorghiţă şi Mihăiţă, lucrau la sătenii din comună. S-a dispus plasarea acestora la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, urmând să fie predaţi Direcţiilor de Protecţie a copilului de pe raza judeţelor unde îşi au domiciliul stabil. Ceilalţi copii ai familiei Ciornei au fost duşi la Centrul de Plasament din Iaşi. Parchetul de pe lângă Judectoria Giurgiu continuă ancheta în cazul familiilor Ţârcă şi Calcea pentru a aduna toate probele necesare încheierii unui dosar penal sub acuzaţia de trafic de minori. De asemenea, susţin aceleaşi surse, ancheta se va extinde şi asupra celorlalte familii din comună precum şi asupra familiei Ciornei.
Gheorghiţă Ciornei este acum în afara oricărui pericol, fiind transportat din secţia de terapie intensivă în secţia de chirurgie plastică a spitalului Grigore Alexandrescu.
Dupa 10 ani de "sclavagism" si promisiuni ca va fi mai bine, am ajuns sa exportam "sclavaagismul", la capsuni, la sters la cur batranii din Europa, in timp ce parintii si bunicii nostri mor tristi si abandonati in casele lor, la munca non-stop pe santiere, pe cativa euro, sa fim umiliti la cele mai grele munci.

O doza de Metaxa 100%

Din ciclul vorbe de duh si văzduh prelucrate prin aşchiere.
Ia un Mărţişor
să-ţi treaca pofta de omor.
Stai o tură
să-ţi pun potcove la gura.






Reacţia Guvernului a fost exemplara. N-am vazut pe nimeni sa se scoale in picioare si sa aplaude. Pedelistii si basistii sunt scutiti, asa ca ar face bine sa se abtina de la comentarii. Eu am aplaudat. Europa se obisnuise cu guvernanti cu capul bagat in cur care sa stea capra la orice acuzatie venita din Vest. S-a schimbat calimera.