20 martie 2010

Hai, Mile, hai, omule!

Mile Cărpenişan, junalistul din Timişoara se luptă pentru viaţa sa. În numele jurnaliştilor giurgiuveni îl rog pe Dumnezeu să-i dea puterea de a trece acest hop. Omule, hai sus! Încă nu a venit vremea să treci dincolo. Mai este mult până atunci, mai ai multe de făcut, misiunea ta nu s-a încheiat. Arată-ne, prietene, că poţi. Eşti puternic, nu te lăsa doborât. Sârbule, păi se poate, frate. Hai, Dumnezeu este sensibil la rugile noastre şi te va ajuta să revii între noi plin de viaţa aşa cum ai fost mereu, sensibil la durerile confraţilor tăi, angajat în ajutorarea semenilor tăi, în alinarea suferinţelor lor. Dacă tu poţi, putem şi noi. Hai, Mile, arată-ne că esti puternic.
Lui Mile Cărpenişan, pentru că ştim că-i place, îi dedicăm videoclipul ce urmează.

Târgu Mureş 1990

Citiţi pe http://columna-lui-traian.blogspot.com/

20 de ani de la conflictul interetnic de la Târgu Mureş

Astazi se implinesc 20 ani de la violentele din Targu Mures din 1990 cand intre comunitatea de maghiari si cea de romani s-au produs lupte de strada soldate cu 5 morti si 278 de raniti.
Violentele de la Targu Mures reprezinta inca un moment din istoria noastra despre care, nici macar acum, la 20 de ani de ani distanta, nu stim sigur cine a stat in spatele evenimentelor din martie 1990, nu cunoastem tot adevarul despre faptele petrecute atunci si inca exista semne de intrebare in legatura cu adevaratii vinovati ai confruntarilor dintre romani si maghiari.
Ce s-a intamplat acum 20 de ani


Am aflat!

PRELUARE DE PE BLOGUL LUI COSMIN http://cosmincretu.wordpress.com/

Azi, pe la ora două (paiş’pce, pentru prieteni), s-a lăsat cu bătaie (REA!) la chestia de vis-a-vis de teatru (“Cazinou”, îi zic pretenţioşii…). Ce să zic?, săbii ninja, arme albe sau de alte culori, pumni, picioare, sânge, poliţie.

Ce am aflat?

1) Cine conduce lumea noastră (aveau o linişte, o siguranţă şi o suficienţă “combatanţii” care au plecat singurei şi liniştiţi în limuzinele lor acasă, de te întrebai dacă poliţiştii nu le-au cerut, de fapt, autografe!);

2) Care este spectacolul preferat (se strânsese lume ca la urs!).

Frumoase meleaguri, Doamne!

Aşa e, Sfinte Petre…

Imagine nu pun, poate maine, “de la faţa locului”…

S.O.S. MILE CĂRPENIŞAN

Preluat de pe http://sictireli.wordpress.com/

Public acest apel cu speranta ca îl pot ajuta cu ceva pe jurnalistul Mile Cărpenişan.
Nu-l pot ajuta direct din cel puţin două motive. 1. Sunt prea departe de el. 2. Am grupa sanguină AB IV. Dacă nu-l pot ajuta eu, poate-l ajută altcineva. Eu nu pot decât să mă rog la Dumnezeu.


Jurnalistul Mile Cărpenişan este în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal, şi are nevoie urgentă de o transfuzie de sânge din grupa A2 pozitiv.
Starea lui este atât de gravă încât nu poate fi mutat nici măcar în blocul operator. Un elicopter al MAI aşteaptă să-l preia pentru a-l transporta la spitalul din Cluj, însă deocamdată acest lucru nu este posibil.
Se pare că totul a pornit de la un furuncul. Pentru că a făcut febră mare, Mile Cărpenişan s-a prezentat la spital, unde a şi fost operat, dar au apărut complicaţii.
Mile este internat la Spitalul Judeţean Timişoara, bd. Iosif Bulbuca nr. 10.

Hai, Mile, hai sârbule, hai ca poţi! Dumnezeu şi Giurgiu sunt alături de tine!

19 martie 2010

Omagiu pentru Il Cavaliere Berlusconi

După ce un individ l-a umplut de borş, arzându-i peste mestecătaoare o stauietă, arătându-i cât de tare-l iubeşte, premierul Silvio Berlusconi a primit zeci de mii de mesaje de încurajare, de susţinere, numai bune de folosit pe post de pansament, pe care le-a publicat într-un volum.
Cartea, publicată de o companie deţinută de premierul italian şi intitulată "Dragostea învinge mereu invidia şi ura", este o colecţie de circa 50.000 de mesaje care i-au fost trimise lui Silvio Berlusconi după ce un bărbat cu probleme psihice l-a lovit în faţă în timpul unui miting organizat în decembrie, relatează Daily Mail în ediţia electronică.
Premierul italian este îndemnat de susţinătorii săi să le arate adversarilor că este "indestructibil".
Şi acum ţine-ţi-vă bine de scaune să nu picaţi în mufă. Iată cum arată câteva mesaje (dacă or fi autentice şi nu făcături ale propagandei berlusconiste):
"Te rugăm, nu ne abandona şi clonează-te dacă poţi". Într-un alt mesaj, un bărbat a afirmat că în momentul în care l-a văzut acoperit cu sânge, soţia sa "şi-a smuls părul şi a început să plângă strigând «Sfântă Fecioară, salvează-l pe Silvio»".
Simţiţi cumva mirosul degajat de grătarele încinse cu mangalul cultului personalităţii?
Să mai lecturăm câteva limbuţe catifelate primite de "Il Cavaliere".
Alţi cetăţeni italieni îi transmit lui Berlusconi că "se află la marginea prăpastiei" şi doar el îi poate "salva şi garanta viitorul nepoţilor lor". "Ne-am rugat pentru tine şi o vom face în fiecare zi". O oarecare "Bunica Norica" i-a trimis o scrisoare în care îi spune că mama sa îl va proteja "din rai" şi "îi va da puterea şi seninătatea pentru a-şi continua munca".
La Repubblica o numeşte sarcastic "Cărticica albă a lui Silvio Ceauşescu". Oho, ce bine au zis redactorii de la cotidianul italian. Un fel de Omagiul lui Silvio Ceauşescu.
Sursa Mediafax

14 martie 2010

Radiografia lui CĂTĂLIN


(Text preluat de pe blogul SICTIRELI)

Iată textul, semnat de un oarecare CĂTĂLIN. Un psudonim sub care se poate ascunde oricare dintre noi. Şi tu esti Cătălin, şi el este Cătălin, chiar şi eu sunt Cătălin.

“România este o ţară de poveste. O ţară în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Credeti-ne, pe cuvânt La noi, în România: – Salariile cresc, scăzând – Pensiile sunt tot mai mari, fiind reduse. Medicamentele – gratuite trebuie cumpărate.
La robinet, apa caldă curge rece, iar apa potabilă nu e bună de băut. Trăim în frig plătind tot mai multă căldură. Plătim asistenţa medicală gratuită.
Avem un preşedinte care spune mereu adevărul dar fiecare promisiune a lui se dovedeşte a fi o minciună. Culmea, la fel se întâmplă şi cu primul ministru! Premierul ştie totdeauna ce vrea ?românul”, fără să-l întrebe niciodată.
Banii ţării sunt tot mai putini şi avem tot mai multi miliardari. Poporul primeşte tot mai mult iar numărul săracilor sporeşte în fiecare zi. Cel mai performant guvern ales de parlament este acela care tocmai fusese destituit pentru incompetenţă. Fiecare ministru jură azi, cu mâna pe biblie, că doreşte binele poporului şi de a doua zi porneşte un program menit să-l distrugă.
Salariile profesorilor au crescut cu 50%, prin reducerea cu 15%. Într-un singur an au fost create 200 000 locuri de muncă şi ca urmare numărul şomerilor a crescut cu 300 000.
Este garantată libertatea de exprimare a cetăţeanului datorită efortului serviciilor speciale de a le asculta, în fiecare clipă, telefonul. Libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale.
S-a redus cu peste 60% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu 20% mai mult taxe şi impozite. S-au desfiinţat peste 100 agenţii gubernamentales, prin creşterea numărului angajaţilor în plată al acestora cu circa 10%. Cabinetul premierului a fost micşorat, desfiinţat chiar, prin angajarea în plus la câtorva zeci de consilieri personali ai primului-ministru.
Constituţia este respectată de guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului ministru care este doctor în drept constituţional. Din nou, culmea, la fel procedează şi preşedintele!
Legile cele mai bune în România sunt cele care nemulţumesc pe toată lumea. Avem şi o instituţie denumită Direcţia Naţională Anticorupţie care a obţinut rezultate.”

Textul lui Cătălin vă stă la dispoziţie. Dacă vis e pare interesant preluaţi-l şi promovaţi-l la voi pe blog.