16 iulie 2009

Scrisoare mică pentru mari prieteni

Dragii mei,
pentru o perioadă ceva mai lungă nu ne vom mai întâlni pe acest blog. Am de urcat -din nou şi din păcate- o golgotă. Sper ca la începutul acestei toamne să mă întorc sănătos, să vă regăsesc cel puţin la fel de sănătoşi ca acum, astfel încât împreună să ne bucurăm de farmecul vieţii.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

(Poli)tichia de furat a lui Che Guevara de Giurgiu


Presa portocalie giurgiuveană ce se afişează online cu tot soiul de personaje, a deschis vana interviurilor inundând media înconjurătoare cu judecăţile de valoare ale unor nulităţi politice precum Cezar Măgureanu sau Petrişor Mustăţeanu.
Când portocaliul pseudonim Iadu Michiduţă nu-şi bagă coada în trebile politice locale, se dă de trei ori peste cap, îşi schimbă I.D.-ul, transformându-se într-o maşinărie de pus întrebări. Astfel Petrişor Mustăţeanu se transformă din Dexter în Che Guevara politicii locale. Cezar Măgureanu din trădătorul liberalilor în posibil candidat la primăria Giurgiu. Şi aşa mai departe până se depopulează iadul lui Michiduţă de peştişori cu burţile pline de icre, gata să le decarteze online.
Dintre toţi intervievaţii, unul sare în evidenţă. Este vorba despre Dexter – Che Guevara, Pino Mustăţeanu, care a evoluat, conform standardului Michiduţă, de la stadiul de moluscă manglitoare de căciuli la maimuţă lipitoare de afişe până la erectus directorus cu masterat.
„Băieţaşul ăsta, deşi nu pare să aibă capul mare, a realizat că politica, imbinată cu şmecheria, cu un banc spus când trebuie, îl poate propulsa unde nici n-a visat. El era PEPINO, lipitorul de afişe, omul cu hei-rupul, responsabil cu gălăgia şi scandalul când ceva nu-i convenea…”. Citatul nu-mi aparţine, pe el are copyright Michiduţă pseudonimul portocaliul. În replică, în preambului interviului de pomină, lepădându-se de Satana, Ion Diaconescu consemnează: Pepi este un Ponta al Giurgiului, cu aspiraţii de... Che Guevara.
Pino Che Guevara este acum director la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Giurgiu, unde, dacă ne luăm după Ion Diaconescu, pare omul potrivit la locul potrivit. În replică, de-al dracu, Michiduţă îl contrazice fiind de părere că şi-a atins gradul de incompetenţă.
Deşi sfătuit prieteneşte de jurnalistul Dan Mucenic să-şi vadă de ceaprazeria lui, ceghevara giurgiuveană, s-a încăpăţânat să intre în politică: „Într-o zi i-am spus (lui Dan Mucenic –n.n.) că voi intra în politică... - Ştii să joci sah? Câte mutări vezi înainte pe tablă? - Păi, vreo patru... - Când o să vezi şi o să şi faci 12 mutări, atunci să intri. (Minţind ca o gazetă comunistă, Pino spune – n.a.) Acum sunt în situaţia să gândesc cele 12 mutări, însă nu pot realiza decât 4.”.
Aşadar, gura păcătosului adevăr ceghevăreşte. Şi mai spune micuţul Ponta de Giurgiu: “Politica presupune proiecte şi realizări pentru cetăţeni.”
Apoi, dezicându-se de propriul postulat, Pino cel frumos o trânteşte de gard, declarând: “Principiul de baza al democraţiei este să faci pentru tine şi familie, şi dacă mai rămâne timp, şi pentru ceilalţi”. Am încheiat citatul, în hohote de plâns.
Sfârşim incursiunea în abis cu artificii, reproducând momentul de excelenţă al micuţului Ponta, cel ce se crede Che Guevara al politicii locale, motiv pentru care şi-a postat pe blog şi poza revoluţionarului argentinian. Atenţie mărită că o astfel de fractură logică nu întâlnim la tot pasul: “Când sunt criticat de presă, este pentru mine un semnal că sunt pe drumul cel bun. Am şi exemple... Lucian Iliescu era să fie linşat în '89 că ar fi fost securist - apoi a ajuns primar. Cezar Măgureanu - s-a scris despre el că a devalizat bănci - acum e senator...”.
Michiduţă de la publicaţia online consemna cândva că Pepi Mustăţeanu ar fi avut în tinereţe un bodicec cu justiţia pe chestia unor căciuli manglite de pe capul trecătorilor. În acest context înţeleg testamentul politic de mai sus şi aspiraţia sa la fotoliul de prefect al judeţului Giurgiu. Doar pentru a-i face o plăcere lui Michiduţă, vom spune în final că factorii de decizie şi-au dat seama că funcţia era o căciulă prea mare pentru capul său mic şi ceghevarist. O căciulă imposibil de furat.

14 iulie 2009

M.I.R. a fost demisionată

În fine, Monica Iacob Ridzi şi compania de scutieri din PDL au înţeles că aroganţa, incompetenţa şi mangleala nu sunt calităţi pentru a gestiona un minister. Monica şi-a dat demisia nu pentru că s-ar fi sculat dimineaţa şi şi-ar fi privit chipul în oglinda realităţii, sesizând că are foarte multe riduri. nuuuuu, ci pentru că mă-sa s-a îmbolnăvit de atâta presiune exercitată asupra loazei.
Ce şi-a zis Ridzi, decât să plângă mama, mai bine să plângă colegii de mangleală după euroi. Coţofana nu şi-a dat demisia de onoare, că nu are de unde atâta onoare, ea şi-a prezentat mandatul la cererea şefilor săi. Cu alte cuvinte... a fost demisionată. E la mintea cocoşului chestia asta, geaba ne aruncă Băsescu praf în ochi cum că este vorba de o remaniere. Nu, dom le, e vorba de o demitere aidoma unei vome. Gata, nu au mai putut ţine în ei broasca râioasă şi au vomitat-o pe o frunză de brustur. Să le fie de bine. Nu văd ce om cu toate cele acasă ar plânge după un asemenea specimen. Greaţa trece cu o felie de lămâie.
Traian Băsescu a încercat, după metoda de acum cunoscută, să arunce pisica moartă în curtea mass-media, pe care a acuzat-o direct de manevre oculte cu bani negri. A insistat pe subiect şi a adus ca argument un exemplu din familie. A afirmat că şi europarlamentarului de succesuri multe şi cu număr de limuzină pe buletinul de vot urma să i se solicite bani negri pentru difuzarea unor clipuri publicitare. Şi pentru că el, Băsescu, a dejucat planurile ticăloşiţilor moguli de presă Voiculescu şi Vântu, peste fiică-sa s-a abătut Potopul lui Noe.
Acum pricepem şi noi, prostimea, de ce Ion Cristoiu, Victor Ciutacu au avut-o invitată pe EBA la emisiunile lor. Să o compromită, dom le! Adică, ridicându-i-se mimgea la plasă şi lăudând-o peste măsură, EBEI urma să i se bage mâna în portofel.
Victor Ciutacu a intervenit pe Realitatea TV şi a spus că nu toţi jurnaliştii sunt ticăloşi şi plătiţi ca mercenarii. El fiind unul dintre cei ce au avut-o ca invitată pe Elena Băsescu fără a pretinde bani. Nu ştiu dacă e sincer, cum nu ştiu dacă ne minte. Risc şi-i acord credit lui Ciutacu. Aştept să-l aud şi pe Cristoiu dacă s-a simţit sau nu tonomat, să mă lămuresc dacă maestrul a pus botul la banii EBEI, că mai avea niţel şi o înfia şi pe ea şi pe Ridzi. La pachet. De la Radu Moraru (Naşul de la B1TV) nu aştept nimic.
Vaporaşul de hârtie al Elenei Băsescu a fost la un pas de naufragiu. Noroc cu tăticul ei. Uite de ce e bine să ai tată marinar. În caz de potop pune mâna pe cârmă şi o cârmeşte spre primul golf. Ca şi noi, abia acum află şi EBA că a fost la un pas de a intra cu vaporaşul într-un banc de nisip. Cu ajutorul Marinarului bancul de nisip s-a transformat într-un banc sec, la care doar el şi Boc râde.
Adio Ridzi, nu te vom uita! Sperăm să te ţină minte şi procurorii de la DNA.