17 iulie 2008

Gâgã, consilier judeţean

Sãptãmâna trecutã vã aduceam la cunoştinţã faptul cã în şedinţa Consiliului Judeţean din data de 4 iulie a.c., printre altele, s-a adoptat hotãrârea de trecere a Zonei Libere sub administrarea comunitãţii locale şi, totodatã, prin pãrãsirea sãlii de cãtre consilierii liberali, consilierii Partidului Democrat-Liberal nu au putut sã depunã jurãmântul, astfel încât la ora actualã aceştia nu sunt consideraţi a fi în funcţie, deci nu au drept de vot.
Hotãrârea care scoate Zona Liberã de sub administrarea Consiliului Judeţean va produce efecte previzibile la nivelul organigramei, deoarece foarte mulţi dintre cei ce au condus pânã acum destinele Zonei Libere Giurgiu vor fi puşi pe liber; mai mult, vor fi obligaţi sã dea socotealã pentru maniera defectuoasã în care au condus zona.
Din acest motiv, ca o ultimã încercare de a bloca aceastã hotãrâre, sau mãcar amânarea deciziei pânã când vor avea drept de vot, consilierii încã nejuraţi ai PDL au înaintat prefectului Vasile Mustãţea o adresã prin care îi solicitau sã atace în Contencios Administrativ hotãrârile adoptate în şedinţa din data de 4 iulie.
Textul acestei adrese este demnã de un extemporal semnat de celebrul elev Gâgã. Vã redãm textul integral.

„Domnului Prefect Mustãþea Vasile
Subsemnaţii Niţulescu Dan Victor Radu, Dumitru Constantin, Bobe Ion, Budulea Daniel, Vasilache Ion, Mihalache Mihai, Dascãlu Octavian, Ispas Sorin, prezenþi la şedinţa extraordinarã convocatã în data de 04.07.2008 de Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Dumitru Beianu, consilieri judeţeni aleşi pe listele Partidului Democrat Liberal (PD-L) în urma votului din data de 01.06.2008 şi validaţi în condiţiile legii, solicitãm sã vã sesizaţi şi sã vã exercitaţi PREROGATIVELE, ce vã sunt conferite prin art, 26, din Legea 340/2004, privind instituţia prefectului, în care sens urmeazã a solicita Instanţei de Contencios Administrativ competentã, anularea în totalitate a hotãrârilor adoptate de cãtre Consiliul Judeţean Giurgiu, în şedinţa din 04.07.2008, hotãrâri ce s-au adoptat cu o evidentã încãlcare a legalitãţii.
Precizãm cã respectivele hotãrâri au fost adoptate în cadrul unei şedinţe extraordinare, deşi nu erau îndeplinite condiţiile imperative cerute de articolul 94, alineatul. 2, din Legea 215/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru desfãşurarea unei şedinţe extraordinare.
Ca reprezentant al unei instituţii independentã politic, aveţi obligaţia (legalã şi moralã) de a vã sesiza, a constata ilegalitatea si a acţiona conform prerogativelor ce vã sunt date prin lege, pentru asigurarea respectãrii legalitãţii actelor.”
Aşa sunã textul adresei. La cât de alambicat este, probabil cã semnatarii au amestecat cuvintele într-o pãlãrie şi le-au extras rând pe rând aşa cum le-au cãzut la mânã. Ce spune articolul 94, alineatul 2, din Legea 215. Haideţi sã lecturãm împreunã acest alineat, sã ne lãmurim… nu cu ce avem de-a face, ci cu cine avem de-a face, cu ce consilieri ne-a ales dupã 1 iunie a.c.
„Consiliul judeţean se poate întruni şi în şedinţe extraordinare ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui sau a cel puţin unei treimi din numãrul membrilor consiliului ori la solicitarea prefectului, adresatã preşedintelui consiliului judeţean, în cazuri excepţionale care necesitã adoptarea de mãsuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau înlãturarea urmãrilor calamitãţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum şi pentru apãrarea ordinii şi liniştii publice.”
Nu pot spune cu certitudine ce a fost în mintea celui ce a redactat adresa cãtre prefectul judeţului, dar pot bãnui. Spre exemplu, cred cã s-a interpretat eronat art. 94, alin. 2, amestecându-se prerogativele preşedintelui consiliului judeţean cu cele ale prefectului, ajungându-se la concluzia cã nu se impunea o şedinţã extraordinarã atâta vreme cât nu s-au înregistrat pe raza judeþului calamitãţi, catastrofe, incendii, epidemii etc.
Dacã s-ar fi citit cu atenţie, prima parte a aliniatului 2 lucrurile ar fi fost extreme de limpezi pentru oricine. Reluãm pasajul, invitându-i pe pedelişti sã-ţi ia notiţe: “Consiliul judeţean se poate întruni în şedinţe extraordinare ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui sau a cel puţin unei treimi din numãrul membrilor.”
Aici încheiem citatul, pentru cã restul, în cazul şedinţei din data de 4 iulie, nu mai conteazã. Iatã cã nici nu au debutat bine şi consilierii pedelişti îşi trag singuri un şut în târtiţã, umplându-se de ridicol, demonstrându-ne cât de bine cunosc ei Legea 215, legea administraţiei publice locale, un fel de Biblie pentru orice consilier.

14 iulie 2008



Comana a fost una dintre localităţile unde pedeliştii s-au impus prin teroare. Bande de huligani portocalii au terorizat comuna. În final... câştigător a fost candidatul PD-L. Fricoşi, laşi, temători, aşa s-au arătat locuitorii din comuna Comana. Suntem obligaţi să spunem că îşi au primarul pe care-l merită. 4 ani vor fi mânaţi de la spate cu bâta.

Dansand in ploaie la Ogrezeni



Pe ploaie, pe vant... caravana electorala si-a vazut de drumul ei.

Consilierii fãrã portofoliu

Fiul risipitor - Zona Liberã a revenit la matcã, în urma proiectului de hotãrâre votat în Consiliul Judeţean Giurgiu, în cadrul şedinþei din data de 4 iulie a.c.. Consilierii, 12 de la PNL (plus preşedintele Consiliului Judeţean) şi 9 de la PSD, au votat în unanimitate revenirea Zonei Libere sub administrarea Consiliului Local al Municipiului Giurgiu. Martori la cãratul Zonei, sau dacã vreţi, la actul de justiţie, (N.B. Zona Liberă a fost trecută în administraţia Consiliului Judeţean abuziv de Adrian Năstase, au fost cei 9 consilieri, fãrã jurãmânt, ai Partidului Democrat – Liberal.
Şedinţa a fost anunţatã la ora 10, a fost amânatã din pricina pesediştilor pentru ora 13 şi reamânatã tot din cauzã de şucãr social-democrat pentru ora 15, când în fine, s-a format cvorumul. Când sã tragã şi pedeliştii aer în piept ca sã poatã depune jurãmântul dintr-o suflare, hopa!, s-a modificat schimbarea. Depunerea jurãmântului de credinţã faţã de ţarã şi popor s-a amânat cu vreo 10 puncte mai la coada listei. Aşa se face cã oamenii lui Valentin Adrian Iliescu, cei care şi-au pus coada pe spinare la debutul şedinţei de constituire a consiliului judeţean, pãrãsind sala în şir indian, cu Marele Şef în frunte, au fost nevoiţi sã asiste neputincioşi cum li se scurge Zona Liberã printre degete.
Când, în fine, le-a venit rândul sã se jure pe Biblie şi Constituţie, liberalii au pãrãsit sala, lãsându-i nejuraţi în plinã meditaţie transcedentalã pentru încã o perioadã de timp. Carevasãzicã, pedeliştii sunt consilieri fãrã portofoliu. Au dreptul sã ocupe fotoliile, dar nu au dreptul la vot decât dupã depunerea jurãmântului. Gestul liberalilor a fost o poliţã plãtitã, cam târziu ce-i drept, unei filiale de partid care a dat umanitãţii douã celebritãţi în arta trãdãrii.

Bepejişti nu, consilieri da!

Unda de şoc a seismului înregistrat în filiala Giurgiu a PSD Giurgiu la alegerile locale la aflarea rezultatelor se mai face simţitã şi acum. Mã şi mir cã pesediştii nu au adormit de atâta legãnat. Curentul teluric ce circula de mai bine de doi ani pe sub scoarþa social-democratã a degajat energii latente şi a adus în prim-plan rãfuieli mai vechi.
Citind printre rândurile unui comunicat de presã remis redacţiei noastre de cãtre Niculae Bãdãlãu, (ex)preşedintele PSD Giurgiu, putem lesne înţelege care a fost maniera în care s-a purtat dialogul la întâlnirea cu conducerea centralã a PSD din data de 24 iunie. În comunicat se specificã foarte clar faptul cã, citãm: “În urma discuţiilor, urmãtorii membri ai Biroului Permanent Judeţean Giurgiu şi-au depus mandatele din funcţia de membri BPJ: Niculae Bãdãlãu, Ioan Moldoveanu, Tudorel Ţone, Cristian Marciu, Victor Boiangiu, Aurelia Dobre, Petrişor Mustãţeanu, Marian Mãroiu şi Lia Mãcelaru.”
Aşadar, demisia nu a survenit ca urmare a unui gest de onoare, cum ar fi fost firesc, sau în urma unei analize a rezultatului obţinut de filialã, ci în urma unor discuţii. Cum s-au purtat discuţiile? Ne-a şoptit o sursã din PSD cã în faţa şefilor de la Bucureşti discuţiile s-au purtat mai mult între giurgiuveni, care-şi reproşau unul altuia insuccesul. S-au pârât unii pe alţii la şefi fãrã semne de punctuaţie. Nici mãcar nu au ajuns împreunã la ora stabilitã pentru analiza rezultatelor. Fiecare grup ţi grupuleţ a cãutat sã fie primul la muştiuc, sã-l dea pe celãlalt pe goarnã.
Parcurgând lista îţi vine sã-ţi baþi copiii cu basca. Avem aici toatã crema PSD-ului din Giurgiu. Demisionaţii sunt, cu câteva excepţii, ca locuitorii din Oneşti… adicã toşi oneşti... demisionaţi, dar consilieri validaţi cu acte în regulã. Pe ritmul acesta sã tot demisionezi, vericule! Bãgãm de seamã cã bãieţii ãştia nu sunt buni de bepejişti, dar sunt buni sã-i reprezinte pe social-democraţi în consiliul judeţean şi local.