14 iulie 2008

Bepejişti nu, consilieri da!

Unda de şoc a seismului înregistrat în filiala Giurgiu a PSD Giurgiu la alegerile locale la aflarea rezultatelor se mai face simţitã şi acum. Mã şi mir cã pesediştii nu au adormit de atâta legãnat. Curentul teluric ce circula de mai bine de doi ani pe sub scoarþa social-democratã a degajat energii latente şi a adus în prim-plan rãfuieli mai vechi.
Citind printre rândurile unui comunicat de presã remis redacţiei noastre de cãtre Niculae Bãdãlãu, (ex)preşedintele PSD Giurgiu, putem lesne înţelege care a fost maniera în care s-a purtat dialogul la întâlnirea cu conducerea centralã a PSD din data de 24 iunie. În comunicat se specificã foarte clar faptul cã, citãm: “În urma discuţiilor, urmãtorii membri ai Biroului Permanent Judeţean Giurgiu şi-au depus mandatele din funcţia de membri BPJ: Niculae Bãdãlãu, Ioan Moldoveanu, Tudorel Ţone, Cristian Marciu, Victor Boiangiu, Aurelia Dobre, Petrişor Mustãţeanu, Marian Mãroiu şi Lia Mãcelaru.”
Aşadar, demisia nu a survenit ca urmare a unui gest de onoare, cum ar fi fost firesc, sau în urma unei analize a rezultatului obţinut de filialã, ci în urma unor discuţii. Cum s-au purtat discuţiile? Ne-a şoptit o sursã din PSD cã în faţa şefilor de la Bucureşti discuţiile s-au purtat mai mult între giurgiuveni, care-şi reproşau unul altuia insuccesul. S-au pârât unii pe alţii la şefi fãrã semne de punctuaţie. Nici mãcar nu au ajuns împreunã la ora stabilitã pentru analiza rezultatelor. Fiecare grup ţi grupuleţ a cãutat sã fie primul la muştiuc, sã-l dea pe celãlalt pe goarnã.
Parcurgând lista îţi vine sã-ţi baþi copiii cu basca. Avem aici toatã crema PSD-ului din Giurgiu. Demisionaţii sunt, cu câteva excepţii, ca locuitorii din Oneşti… adicã toşi oneşti... demisionaţi, dar consilieri validaţi cu acte în regulã. Pe ritmul acesta sã tot demisionezi, vericule! Bãgãm de seamã cã bãieţii ãştia nu sunt buni de bepejişti, dar sunt buni sã-i reprezinte pe social-democraţi în consiliul judeţean şi local.

Niciun comentariu: