2 mai 2009

Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică de la Bolintin-Vale...

2009
UN ALTFEL DE AUSCHWITZ

S-a încheiat ancheta administrativă în cazul Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică de la Bolintin-Vale, din judeţul Giurgiu, în care unii bolnavii cu afecţiuni psihice au fost trataţi cu tehnicile ce amintesc de lagărul de exterminare de la Auschwitz (personalul centrului reeduca bolnavii cu cordonul de cauciuc, vergeaua din lemn sau ţineau persoanele bolnave sub duşurile cu apă rece...).
În prezenţa reprezentanţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu (DGASPC) s-au reunit membri Comisiei de Cercetare Disciplinară din cadrul Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică de la Bolintin-Vale, reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu, ca observatori, Adelina Voicu, directorul DGASPC Giurgiu, pentru anchetarea celor 29 de angajaţi, după ce o profesoară, în vârstă de 58 de ani şi diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, a murit la sfârşitul săptămânii trecute din cauza bătăilor aplicate în centru.
Imagini din cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, preluate de la DIVA TV Giurgiu.

1 mai 2009

Îngerii

Spre cinstea lor, jurnaliştii italieni au realizat un cutremurator reportaj în zona sinistrată L'Aquila, lovită la începutul lunii aprilie de un seism puternic, care a lăsat în urmă sute de morţi, mii de răniţi şi zeci de mii de sinistraţi. Eroii principali ai reportajului intitulat ÎNGERII sunt bătrânii italieni şi asistentele (badantele) din România. Subiectul: spiritul de sacrificiu şi solidaritatea umană.
Reportajul a fost postat pe www.current.com şi preluat de majoritatea posturilor de televiziune. Vă invit să-l urmăriţi şi împreună să ne plecam frunţile în faţa acestor ÎNGERI. Aceasta este România reală, România profundă, în contradicţie flagrantă cu România lui Becali, Hrebenciuc, Patriciu, Băsescu sau Clanul Cămătarilor. Aceştia sunt românii adevăraţi şi nicidecum indivizii de teapa lui Mailat. Asumându-şi riscurile, mulţi dintre ei, de atâta bine cât au avut în ţară, preferă să îngrijească bătrânii din alte ţări pentru a-şi asigura lor şi familiei un trai mai uşor. De bătrânii noştri... cine are grijă? Cine-i va salva?