11 februarie 2010

Fenomen supranatural la Giurgiu

Luminiţa de la capatul tunelului... de zăpada s-a arătat în judeţul Giurgiu, zona Singureni. Februarie, ziua 5, anul 2010.

Înţepaţi-l pe Andrei

Un accident banal, fără urmări grave. Consilierul ministrului de finanţe, Andrei Gheorghe, a refuzat să se supună prelevării de probe biologice.
Preluare de pe blogul http://sictireli.wordpress.com/2010/02/11/andrei-gheorghe-nu-se-lasa-intepat/
(...) Dar, până la urmă, de ce a fost testat, pentru un accident de circulaţie sau pentru că se presupune că a consumat ceva iarbă? Pentru un accident, da? Atunci lăsaţi, băi mânuitori de pulan, omul în pace şi ocupaţi-vă de fiţele care fac ca maimuţele în trafic în maşini de zeci de mii de euro.
Nu-l simpatizez pe Andrei Gheorghe, ba, îmi este nesuferit şi nici nu-l consider un realizator tv de excepţie, dar de data asta are dreptate. Nu te lăsa, frate, înţepat. Şi dacă dai probă de urină, să o dai pe ei.

10 februarie 2010

Juniorii din PSD se plimbă cu un UTC nou-nouţ

În interiorul PSD şi va fi înfiinţată o nouă structură cu filiale judeţene. Este vorba de Liga Tinerilor Seniori în care vor activa membrii trecuţi de 35 de ani, dar nu au mai mult de 40 de ani. Scopul declarat este acela de a-i pregăti pe foştii „juniori“ din PSD pentru contactul cu „seniorii“, aceştia urmând să beneficieze şi de programe de instruire privind administraţia publică locală şi judeţeană.
Liga va fi coordonată la nivel naţional de giurgiuveanul Petrişor Mustăţeanu, actualul preşedinte al Tineretului Social Democrat din Giurgiu.
Noua structură arată prăpastia adâmcă dintre juniorii (mormolocii) şi seniorii (mamuţii) partidului, imposibilitatea accesului la funcţii importante în partid, dar şi fragilitatea politică a tinerilor social-democraţi care treceau de la juniorat la seniorat fără să-şi însuşească abce-ul politichiei. Tinereii social-democraţi încearcă prin noua structură o manevră de învăluire de genul UTC-ului de atădată.
Ca giurgiuvean nu mă mândresc mai deloc cu faptul că noul UTC este condus de Petrişor Mustăţeanu. Nu am motive în acest sens. Ascensiunea lui Pepi Mustăţeanu nu s-a făcut în niciun caz pe cale naturală. E ca o naştere prin cezariană. Dă şi el din coate, ce dracu altceva mai productiv să facă, la ce altceva se pricepe mai bine, el şi alţi mii de juniori răspândiţi prin toate partidele? Vor să parvină pe această cale. Competenţa este o noţiune pentru fraieri.
Pe de altă parte, că este Mustăţeanu la timona noii structuri, că este altul, tot un drac. Noua schemă este doar o sală de aşteptare în care foştii juniori găsesc jucării să-şi omoară timpul până vine acceleratul. Nu sunt convins că un astfel de mutant va devora mamutul. Peste câtiva ani se va înfiinţa Liga Foştilor Tineri Seniori, tot cu Petrişor Mustăţeanu portdrapel. Sper ca iniţiativa juniorilor PSD, rămaşi holtei, să nu fie adoptată şi de alţi juniori. Dar, cum lucrurile proaste în politică se adoptă repede, tare îmi este teamă că vom vedea astfel de schelete şi la alte partide, cu denumiri diferite, cum ar fi Liguţa Liberalilor Eliberaţi din Juniorat sau Fundaţia Foştilor Juniorilor Decocraţi şi Liberali sau Udemeriştii Trecuţi Dincolo de Graniţele Junioratului sau Noua Generaţie de Juniori sau Partiduleţul Juniorilor Mari. Go, Pepi, go!

Administraţia a băgat mâna în buzunarul însoţitorilor persoanelor cu handicap

Fără nicio plăcere, revina supra unui subiect dezbătut pe larg: odiseea însoţitorilor persoanelor cu handicap din municipiul Giurgiu. Timp de şapte luni aceşti oameni nu au primit indemnizaţiile şi s-au descurcat cum au putut (privaţiuni, împrumuturi în bănci...), astfel încât persoanele cu dizabilităţi să nu sufere. Protestele, grevele, lacrimile... nimic nu a contat în ochii guvernanţilor. În cele din urmă Guvernul, ca şi când ar fi făcut o concesie, a deblocat sumele necesare şi în luna ianuarie oamenii şi-au primit banii. N-aş fi revenit asupra subiectului dacă nu mi se aducea la cunoştinţă un lucru neverosimil. Ceva greu de crezut că se poate întâmpla într-o ţară ce se pretinde integrată în concertul european de valori moral-creştine.
Angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială din Giurgiu au fost obligaţi să stea acasă 4 zile în concediu fără plată, ca urmare a aplicarii Legii nr. 329/2009 si a Ordonantei Guvernului nr. 19/2009. Ei bine şi acestor oameni li s-au oprit sumele echivalente a patru zile lucrătoare, ca şi când în aceste patru zile aceste persoane nu ar fi stat de veghe la căpătâiul persoanelor suferinde. Legea are literă, dar are şi spirit. Prin reţinerea celor câteva sute de mii de lei din jalnica indemnizaţie de circa 5,5 milioane de lei, considerăm că, în fapt, spiritul legii (acela de a se aplica în favoarea cetăţeanului şi nu în defavoarea sa) a fost grav afectat.

8 februarie 2010

Clejani, o comună aflată dincolo de lume

Comuna Clejani - judeţul Giurgiu- este izolata de zăpadă. Două femei gravide au solicitat de ieri ambulanţa. Maşina a pornit spre Clejani dar s-a blocat în troiene în localitatea Stâlpu la circa 20 de kilometri de Clejani. Primăria a solicitat ajutorul Poliţiei pentru a transporta cele două femei la Stâlpu. Între cele două localităţi maşinile în care se aflau gravidele s-au blocat în zăpdă. Ora 12.30 - 08.02.2010 - viceprimarul comunei, Costin Constantin, aflat în maşină cu o femeie gravidă, ne-a declarat că starea celor două gravide este stabilă şi beneficiază de asistenţă sanitară din partea unei infirmiere. (O gravidă necesită cezariană!). În faţa celor două maşini (una a primăriei şi alta a poliţiei) se află 3 buldoexcavatoare aflate în dotarea primăriei Clejani, care încearcă să deblocheze drumul. Viceprimarul din Clejani estimează că vor reuşi să depăşească cea mai grea porţiune, de circa 3 kilometri, în o jumătare de oră. Cea mai apropiată unitate sanitară este spitalul de la Gimpaţi.
UPDATE. Ora 13.00. Femeile au preluate de Ambulanţă şi au pornit spre spitalul Municipal Bucureşti.