28 mai 2011

Emil Boc, această maşinărie stricată

Mergeţi la televiziuni şi explicaţi lumii că aţi făcut bine ce aţi făcut şi nu vă mai lăsaţi certaţi de jurnalişti.
În linii mari şi în esenţă cam astea au fost îndemnurile lui Traian Băsescu spre pedelişti. Portocalii au luat-o ca pe o sarcină de serviciu şi s-au pus pe treabă. L-am văzut pe Ioan Oltean la Antena 3 şi pe Emil Boc la Realitatea Tv. Doi penibili.
De departe cel mai penibil a fost Emil Boc care a gafat impardonabil. Încercând să împuşte doi iepuri dintr-un foc: să "explice" şi să nu se la se "certat" de jurnalişti, a sfârşit înotând într-un mare rahat făcut chiar de el.
Iată ce înseamnă să-ţi pierzi simţul măsurii, să fii invitat doar la emisiuni unde ţi se ridică mingea la plasă, unde nimeni nu te contrazice, toată lumea este numai zâmbet, aprobare şi miere.
Emil Boc a scăpat porumbelul din gură şi a recunoscut că justiţia se opreşte ca cerşetorul la poarta partidului. Dacă eşti pedelist nu ţi se poate întâmpla nimic, chit că furi ca-n codru, faci evaziuine fiscală de se vede de pe Lună sau eşti artizanul unor organizaţii mafiote, de pe urma cărora toţi partizani au ceva de câştigat.
În dorinţa lor de a fi cinstiţi cu Emil Boc, jurnaliştii de la Realitatea au sintetizat corect declaraţia premierului, afişând-o pe burtieră; moment în care, realizând gafa de proporţii astronomice, Boc a sărit ca ars ameninţând cu părăsirea studioului şi sesizarea CNA dacă nu se vor retrage de pe burtieră aşa-zisele "minciuni" şi "manipulări". Dezicându-se de propriile-i declaraţii, Boc a arătat lumii întregi că nu întâmplător traversăm cea mai neagră perioadă de după 1989.
Fără să se lase intimidaţi, realizatorii emisiunii au continuat să păstreze pe burtieră declaraţia lui Boc.

24 mai 2011

Ingerul a strigat. Fănuș Neagu a răspuns PREZENT!


Născut la Grădiştea de Sus, judeţul Brăila, într-o familie de ţărani, Fănuş Neagu e unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Romancier ("Îngerul a strigat”, “Frumoşii nebuni ai marilor oraşe”), dramaturg (”Scoica de lemn”, “Paiaţa sosește la timp” etc.), memorialist (”Cartea cu prieteni” etc.), distins în mai multe rînduri cu Premiul Uniunii Scriitorilor. Fost redactor la Scînteia tineretului, director al săptămînalului Ţara, al cotidianului Cronica română şi al Teatrului Naţional din Bucureşti. Membru titular al Academiei Române din 2001.

Citiți aici un excelent interviu cu Fanuș Neagu realizat de Ovidiu Ioanițoaia (giurgiuvean prin adopție) în rezerva spitalului Elias din București, unde scriitorul a și decedat (24.05.2011, ora 3:30) din cauza unui cancer la prostată. Va fi inmormântat joi 26 mai în Cimitirul Bellu.
Ingerul a strigat. Fănuș Neagu a răspuns PREZENT!

23 mai 2011

Potop la Giurgiu și București