1 octombrie 2010

Miruna are nevoie urgentă de ajutor


PRELUARE DE PE http://giurgiu-net.ro

Miruna are doar 3 ani şi jumătate. Este o fetiţă cuminte şi prietenoasă cu ochii mari şi albaştri şi cu un zâmbet candid care te cucereşte din prima clipă de când o vezi. La fel i-a cuceit şi pe cei doi soţi Leontina şi Ştefan Prodan în momentul în care au văzut-o la spital.

A fost abandonată la doar cinci zile după naştere de către mama sa biologică. A avut şansa să fie văzută de şoţii Prodan care îşi doreau cu ardoare un copil şi care la scurt timp au şi adoptat-o pe micuţă. De atunci Miruna este copilul lor, căruia au încercat să îi ofere tot: dragoste, atenţie şi condiţiile materiale în care Miruna să crească fericită şi să nu-i lipsească nimic.
Viaţa fericită a familiei Prodan a luat însă o întorsătură tragică în luna iulie a acestui an când, într-o dimineaţă, Miruna s-a trezit cu jumătate de faţa paralizată şi privirea fixă. Panicaţi părinţii au luat-o în braţe şi au fugit cu ea la doctor. După mai multe investigaţii medicii din Bucureşti au descoperit că micuţa de doar 3 ani şi jumătate are o tumoră de lob parietal de 3 cm şi jumătate care creşte extrem de rapid, singura soluţie fiind o intervenţie neurochirurgicală urgentă într-o clinică profesionită din Germania acolo unde şansele de reuşită ale intervenţiei şi de recuperare sunt de 90%. În România din păcate nu există aparatura modernă de care dispun medicii din Germania, care să analizeze activitatea creierului Mirunei şi să determine zona tumorală cu precizie, înainte ca aceasta să fie operată.
Între timp crizele micuţei sunt tot mai dese, deşi aceasta se află sub tratament. Singura şansă ca Miruna să crească şi să trăiască ca un copil normal este intervenţia chirurgicală din Germania, programată pe data de 26 octombrie, de fapt reprogramată pentru că părinţilor le-a fost imposibil să strângă 85.000 de euro, costul iniţial al operaţiei. Acum i-ar costa 50.000 de euro numai operaţia, bani pe care părinţii nu îi au şi nici nu îi pot obţine într-un timp aşa de scurt decât cu sprijinul nostru, al tuturor. Prietenii, cunoştinţele, colegii şi rudele i-au ajutat cu sume modice dar astfel au reuşit să strângă în jur de 6000 de euro. Şi-ar vinde locuinţa dar este ipotecată, bani să achite creditul la bancă nu există şi din salarii nu au putut aduna mare lucru. Au nevoie de ajutorul nostru pentru ca Miruna să fie salvată şi asta urgent. Foarte urgent! În caz contrar, dacă micuţa nu va fi operată în Germania luna viitoare nu va mai putea fi salvată şi va paraliza complet. Va fi condamnată să trăiască, impropriu spus să trăiască, fără să se poată mişca şi fără să reacţioneze normal.
Miruna are nevoie de noi pentru a primi o a doua şansă la viaţă, după ce prima şansă a avut-o când a fost adoptată de aceşti oameni minunaţi care o iubesc necondiţionat şi care trăiesc într-o dramă de când au aflat de boala Mirunei. Oamenii care mai au încă resurse de a fi oameni şi care înteleg măcar într-un procent infim drama familiei Prodan sunt rugaţi să doneze orice sumă, în conturile menţionate mai jos. Pentru a oferi şansa la o viaţa normală Mirunei putem contribui toţi, cu o sumă cât de mică, niciun efort nu este prea mare şi nici o donaţie nu este prea mică.
Miruna ne va zâmbi într-o zi pentru gestul nostru şi e posibil ca şi Dumnezeu să ne zâmbească prin Miruna!

Telefon: 0762651528

Email: leontina_pro@yahoo.com

Conturi:

RO05BPOS19007061243RON01 – BANCPOST SUCURSALA GIURGIU

RO37BPOS19007061243EUR01 – BANCPOST SUCURSALA GIURGIU

Titular conturi: Prodan Leontina

30 septembrie 2010

Ioan Ghişe/ Cu jurnaliştii la psiholog

Cu neuronii blocaţi la mantinelă senatorul liberal Ioan Ghişe vrea să-şi imprime numele pe o lege care să-i trimită pe jurnalişti la psiholog, considerând probabil că media este o baltă plină cu frustraţi, cu indivizi certaţi cu bunele moravuri, cu nebuni sau violatori în serie...

Ok. Presa din România, ca în toate ţările unde există democraţie, este slobodă la gură sau la pix. Din această pricină mai scapă dulăul din lanţ. Dar asta nu înseamnă că toţi jurnaliştii sunt frustraţi, prihopaţi, kileri în serie care odată ce au prins un pix trag din toate poziţiile precum teroriştii "văzuţi" de Ion Iliescu în nopţile Revoluţiei din 89.
Chiar şi în cazul în care mass-media ar fi dominată de astfel de indivizi, tot nu-i treaba lui Ioan Ghişe. Este o problemă ce ţine strict de patronat, de organizaţiile profesionale, de deontologie, de consumatorul de presă. Piaţa este cea care sancţionează orice derapaj de la deontologia de jurnalist. Piaţa şi Codul Penal sau Civil după caz.
Ioan Ghişe vrea ca la perioade bine stabilite jurnaliştii să meargă la psiholog. Să primească din partea acestuia un aviz. Ceva în genul avizului primit din partea medicului de familie că respectivul este apt să urmeze cursurile unei facultăţi.
Oricine lucrează în media ca jurnalist să aibă “carte de journalist”, să activeze în cabinete jurnalistice, să fie atestaţi o dată la trei ani. Proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru “delicte de presă”.
Organizaţiile media au reacţionat imediat. Cristi Godinac, liderul FRJ Mediasind a precizat că "şi această iniţiativă e la fel de periculoasă ca si iniţiativa preşedintelui României de a introduce presa la capitolul vulnerabilităţi în Strategia de Apărare a Ţării. Mass media nu are nevoie de o lege a presei. Există suficiente instrumente de autoreglementare, cum ar fi Codul deontologic al jurnalistului, contractul colectiv de munca la nivel de ramură mass media, dar şi CNA-ul aşa politizat cum e, pentru a nu mai fi nevoie de o lege a presei. Libertatea de exprimare nu poate să fie reglementată de autorităţile statului pentru că ar încălca convenţiile şi tratatele internaţionale la care România este parte".
În loc să se bage în seamă ca musca la arat, chiulangiul Parlamentului, Ioan Ghişe, ar face bine să meargă la psihiatru dacă e nevoie, pentru că are nişte probleme la mansardă. I-aş recomanda liberalului Ghişe să treacă mai întâi pe la o biserică să-şi descarce sufletul. Nu aşa cum o făcea pe vremuri, că nu-l mai ascultă nimeni, ci cu evlavie. Are multe să-şi reproşeze din activităţile desfăşurate în tinereţe.

27 septembrie 2010

Vasile Blaga/O demisie de onoare la comandă


Prima victimă a protestului (legal-ilegal) celor ce-şi aruncă cascheta în curtea Palatului Cotroceni (cădire devenită prin graţia lui Zeus "simbol naţional") este Vasile Blaga.
Aşadar, după un marş ilegal al poliţiştilor către Cotroceni, a urmat un marş afară, buldogule Blaga, din ministerul de Interene. Un marş legal de data asta.
Vasile Blaga a afirmat că avem de-a face cu o demisie de onoare. Aşa i spune mai nou demisiei forţate. Dacă aveau atâta onoare, nu se ajungea aici. Adică la revolta poliţiştilor, a jandarmilor, a profesorilor, a pensionarilor. Ce să o mai lungim... a întregii naţiuni.