30 decembrie 2009

Hold up de sărbători la Casa de Pensii Giurgiu

Astăzi, în jurul orelor 13.30, un individ a pătruns în sediul Casei Judeţene de Pensii din Giurgiu, de unde a sustras o importantă sumă de bani, după care a şters-o în cea mai mare viteză spre Piața Centrală. Hoţul este un tânăr în jurul vârstei de 26 de ani.

De îndată ce am primit această informaţie de la un martor ocular, care ne-a povestit faptul că hoţul a trecut în mare viteză pe lângă el, urmat de un angajat al Casei de Pensii care-l urmărea în incercarea de a-l prinde, ne-am deplasat la sediul instituţiei pentru a intra în dialog cu directorul Ion Iorga.

Portarul instituţiei nu ne-a permis intrarea în sediu fără aprobarea directorului. L-am apelat telefonic pe domnul Iorga rugându-l să ne primească pentru a ne oferi câteva informaţii cu privire la acest incident.

Discuţia telefonică s-a purtat în termeni amiabili, dar fără a se finaliza aşa cum ne-am dorit. Domnul Iorga ne-a rugat să revenim cu un telefon după circa 2 ore, timp în care Poliţia Giurgiu va finaliza cercetările preliminarii, totodată casierul instituţiei va stabili şi suma sustrasă.

Din informaţiile noastre, neconfirmate din surse oficiale, ar fi vorba despre circa 400 de milioane de lei. Vom reveni cu amănunte de îndată ce le vom avea, dacă, bineînţeles, directorul Ion Iorga va putea fi abordat.


UPDATE.

Am intrat în legătură telefonică, aşa cum ni s-a promis, cu directorul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, care ne-a declarat că individul a pătruns, prin bruscarea unei femei, într-un birou, de unde a sustras suma de bani aflată într-o pungă, după care a fugit. Din păcate, instituţia nu este asigurată cu pază specială şi nici camere de luat vederi. Motivul? Unul singur. Nu sunt fonduri pentru aşa ceva. Directorul Iorga ne-a asigurat că a făcut numeroase demersuri pentru a obţine pază din partea unei firme specializate sau din partea Poliţiei Comunitare, dar fără rezultat. În plus, reducerile de personal operate în ultima perioadă au pus instituţia în imposibilitate de a asigura paza la intrarea în sediul Casei Judeţene de Pensii.

Poliţia are deja portretul robot al hoţului, care se pare că este cunoscut în zonă pentru că ar mai fi încercat o asemenea lovitură şi la alte instituţii.