16 ianuarie 2010

15 ianuarie

OMAGIU EMINESCU
ODĂ ÎN METRU ANTIC

14 ianuarie 2010

Atac la o bancă din Giurgiu

O instituţie bancară din Giurgiu a fost astăzi ţinta unui atac. Doi indivizi au pătruns în sediul băncii şi au ameninţat personalul cu pistoalele, solicitând să le fie predate încasările. După jaf, cei doi au părăsit în grabă sediul băncii şi s-au suit într-un autoturism.
Din fericire am fost în zonă la momentul hold-up-ului ţi am urmărit maşina spărgătorilor până în momentul în care a fost oprită de un filtru al poliţiei şi al forţelor de intervenţie rapidă.
Urmăriţi filmul acestui jaf.



Aţi înţeles, cu siguranţă, că a fost vorba despre o simulare, pusă la cale de Poliţie şi Serviciul de Intervenţie Rapidă. S-a dorit testarea reacţiei atât a personalului băncii cât şi a forţelor de intervenţie. Timpul obţinut a fost foarte bun.
N.B. Urmărirea efectuată de către operatorii noştri nu a fost simulare, nu intra în secnariu.

11 ianuarie 2010

Moarte suspectă la Giurgiu (II)

Moarte suspectă la Giurgiu
O femeie de 59 de ani din municipiul Giurgiu, a murit în această după-amiaza, într-un autoturism, în faţa unui cabinet medical (...)


Revenim asupra acestui subiect pentru a vă aduce la cunoştinţă declaraţia năucitoare a directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Giurgiu, medic Paul Marinescu.
Domnia sa ne-a declarat că la necropsie s-a descoperit că femeia a murit din cauza unui atac de cord, provocat de o malformaţie greu de depistat.
Directorul DSP declară că femeia avea joi o stare generală bună şi că investigaţiile interdisciplinare la Giurgiu nu au relevat nimic suspect. Cu toate acestea, femeia, cică, ar fi fost tot joi trimisă la spitalul Colţea pentru investigaţii amănunţite. Urma o altă investigaţie la plămâni. Fiul declară că, după analize, medicii de La Colţea i-au spus să meargă la Giurgiu pentru că ei nu au găsit nimic suspect. Că la Giurgiu nu i s-a descoperit nimic la inimă, nu mă mir. Mă mir că la Colţea nu i s-a descoperit malformaţia.

Acum, după ce a murit biata femeie, hopa!, s-a aflat ce boală avea. Cică avea o disfuncţie care se putea rezolva numnai printr-o operaţie complicată şi nu la noi in ţara. Domnul Marinescu ne spune că femeia putea să moară oriunde şi oricând.
Aţi auzit ceva mai cinic? Adică... mortul e de vină. Nu ei, medicii, că nu au fost în stare să-i acorde ajutor, că a murit ca un câine in stradă, în faţa cabinetului medical (Cabinetul medicului de familie este tocmai al noului director al Spitalului Judeţean Giurgiu, medic Elena Dinu, fost subprefect de Giurgiu), fără ca un medic să-şi mute curul de pe scaun să se uite la ea.
Ceva nu se leagă în toată această poveste tragică. Când s-a dus femeia la Colţea? Când s-a întors la Giurgiu? De ce nu a fost trimisă direct la Fundeni, la secţia de cardiologie? Cu ce diagnostic a plecat de la Giurgiu? I s-au făcut sau nu analize amănunţite la Colţea? De ce s-a dus fiul femeii la medicul de familie şi nu direct la Filaret? Cum, cine şi când s-a desfăşurat ancheta. Sâmbătă? Duminică? Luni?
Sunt întrebări la care directorul Marinescu nu a răspuns. Ba, mai mult, părea încurcat, stânjenit, parcă din alt film.

10 ianuarie 2010

Ministrul Mihail Dumitru nu vrea suplimentare de fonduri la bugetul ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, prezent la lucrarile comisiei de specialitate din Parlamentul României pe marginea proiectului de buget de stat s-a arătat indignat de faptul că membrii comisiei au adoptat un amendament prin care la bugetul ministerului ar urma să se adauge 2.1 miliarde de lei în plus faţă de ceea ce se prevăzuse iniţial.
Într-o perioadă de criză profundă, când toată lumea aleargă cu limba scoasă după un leu, ministtul Dumitru se supără că i se bagă în cont câteva miliarde de lei, în condiţiile în care agricultura românească este departe de a fi performantă. Din contră, avem de-a face cu o ramură a economiei care se află de multă vreme sub perfuzii. Sprijinirea agriculturii ar putea avea ca efect imediat, in cel mult doia ani, o revigorare a calităţii vieţii şi a economiei naţionale.
Pe de o parte ni se pun taxe pe mâncarea aşa-zis nesănătoasă, pe de altă parte ministrul agriculturii se supără că i se suplimentează bugetul. Este, în opinia mea, o premieră mondială.
Greu de explicat această atitudine a ministrului Mihai Dumitru, de aceea ar trebui ca acesta să dea imediat nişte explicaţii sau să-şi dea demisia.
Să iasă în media cu o declaraţie. Poate că ministrul consideră că are un buget satisfăcător, care-i răspunde tuturor problemelor grave din agricultură şi nu este cazul să se ia bani de la alte ministere, aflate şi ele în suferinţă.
În cazul aces, avem de-a face cu un erou naţional. În fine, aşa arată un specialist. Atunci să-i ridicăm în buricul Bucureştiului o statuie din cartofi, morcovi, păstrânac, mere, pere, carne de vită, porc şi pasăre. Ar fi o statiuie sănătoasă, numai bună de mâncat.