6 februarie 2010

Nogocieri la Cataramă

Viorel Cataramă s-a lansat, oficial, în cursa pentru şefia PNL. Anunţul a fost făcut la sediul firmei Elvila, patronată de omul de afaceri Viorel Cataramă. Pe Viorel Cataramă l-am cunoscut la Giurgiu, la puţină vreme de la revenirea sa în PNL, după aventura numită "Noul Partid Liberal", ce avea ca siglă un cocoş. În paranteză fie spus, preşedinte local al NPL a fost Gheorghe Spoială, astăzi penelist cu greutate, şi la propriu şi la figurat, în filiala Giurgiu.
Revin şi spun că atunci când ne-am întâlnit cu Cataramă la Giurgiu, el de o parte, jurnaliştii de alta, l-am studiat cu mai multă atenţie şi mi-am întărit convingerea că tipul nu este cu toate cele acasă.


Domina asistenţa cu statura sa ca de ofiţer în Marina Militara Americană. Ne vorbea fără scrupule despre valorile liberale, pe care tocmai ce le abandonase cu câţiva ani în urmă când a scinadat şi el PNL-ul (la puţină vreme după PNL- Aripa Tânără, formaţiune ce-i avea pe Tăriceanu şi Dinu Patriciu la timonă), despre liderii marcanţi ai PNL, pe care tocmai ce-i bălăcărise cu ceva vreme în urmă, ne vorbea despre bunăstarea individului, pe care tocmai ce-l deposedase de nişte bani prin lansarea unui joc piramidal (SAFI). Abureli despre relaţia sa cu serviciile secrete ceauşiste (divizia DIE), mai nimic despre "afacerea SAFI", deşi a fost interpelat pe această chestiune. A vorbit şi la Giurgiu în stilul care-l caracterizează. Mult, fără sens, fără conţinut.
Apoi l-am urmărit mai atent în intervenţiile sale televizate. Viorel Cataramă este un bun material de studiu pentru un psihiatru. Când vorbeşte (greu de întrerupt) se uită fix în aparatul de filmat, nu clipeşte, nu reacţionează la niciun stimul exterior. Pare hipnotozat. Privirea lui nu exprimă nimic, în afară de o întindere fără viaţă cât Siberia.
Băgat în seamă de Crin Antonescu, mai bine spus întors cu cheia, Cataramă s-a trezit la viaţă ca ursul după hibernare şi vrea să fie negociatorul şef al liberalilor din poziţia de preşedinte de partid. În cuvântul său rostit în faţa jurnaliştilor invitaţi la sediul ELVILA, Viorel Cataramă spune, probabil fără să fi clipit: “Sunt cea mai calificata persoana din partid pentru a negocia cu maxim de avantaje pentru PNL". Nici nu minte prea tare. Dacă stau şi mă gândesc cum a negociat el cu depunătorii de la SAFI, cred că este cel mai nimerit. A negociat ca nimeni altul până i-a lăsat pe bieţii oameni în curul gol. Acum vrea să facă acelaşi lucru şi cu PNL.
Dacă e pe aşa, atunci eu zic că liberalii ar face bine dacă i-ar întoarce dosul. Cum curul are două buci, îl curtează pe Dinu Patriciu pentru a face împreună echipă.
Între altele, Viorel Cataramă a afirmat că va apela la mijloace moderne, la mass media, la bloguri pentru a-şi face campanie. Noi am anticipat şi i-am făcut deja un serviciu, pe gratis, pe acest blog.

3 februarie 2010

Campioni la gigacalorie

Aud, vad, simt. Aşadar, nu am murit încă. Şi dacă tot le-am tăiat maioneza duşmanilor mei din prima, hai să vă spun ce aud, ce văd şi ce simt. Nu vă intereseaza? Tocmai de aceea vă spun.
Ce am auzit? Cică pe o scară ad-hoc ne plasăm pe treapta a doua la preţul pe gigacalorie. Ce văd? Văd că nimeni nu-l apucă pe directorul SCUT Giurgiu, Sorin Cepraga, de guler, să-l tăvălească puţin prin fulgii şi catranul eliberării din funcţie. Ce simt? O scârbă imensă.
Am crezut că Sorin Cepraga este protejatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Boiangiu. Aşa explicam atunci de ce-şi permitea să facă ce doreşte cu preţul la gigacalorie, ridicându-l până la cer, că aşa este model. N-aş vrea să aflu că este protejat şi de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. Aş fi tare dezamăgit.
Îl întrebam atunci pe Victor Boiangiu: Ce salariu are, domnule, acest Sorin Cepraga care nu a făcut nimic pentru modernizarea uzinei şi reducerea preţului la gicagalorie?
Am aflat că avea, cu sporuri cu tot, undeva în jur de 80 de milioane de lei. Uuuaauuu! Şi matale, domn preşedinte, cât ai? În jur de 40 de milioane, îmi răspunde. Uuuaaauuu. Şi cum de accepţi aşa ceva, domn Boiangiu, că SCUT-ul se află în subordinea Consiliului Judeţean şi merge ca un dric? Victor Boiangiu a bâlbâit un răspuns. Nu-mi amintesc nimic aşa de important şi interesant a fost.
În schimb, ce nu pot uita este faptul că la eliberarea din funcţie, am aflat că Victor Boiangiu îşi băga în buzunar circa 124 de milioane de lei lunar. Aşa se explică de ce Victor Boiangiu accepta ca Sorin Cepraga să încaseze din buzunarul nostru un salariu nejustificat de mare.
Bun. Asta a fost atunci. Dar acum, de ce mama dracu Sorin Cepraga îşi încaseazaă banii, dacă avem preţul la gigacalorie atât de ridicat, în condiţiile în care s-a trecut de la cărbune la gaz, în condiţiile în care s-au cheltuit sute de miliarde de lei pe retehnologizare?

31 ianuarie 2010

Subtilul pupincurist

Pe site-ul unui asa-zis jurnal electronic cu pretenţie de publicaţie online, care pompos se numeşte "Săptămâna giurgiuveană", citam: "Democrat-liberalii se întâlnesc, la această oră, într-o şedinţă a Colegiului Director". Nimci neobişnuit. Un articol preluat de prin presa naţionala. Practica la ordina zilei în site-ul respectiv. Dar ca să miroasă puţin şi a mlaştina politică giurgiuveana si ca administratorul site-ului să-şi justifice probabil bănişorii încasaţi de la PDL Giurgiu, se adaugă un cârlig: "La întâlnire e prezentă şi delegaţia din Giurgiu formată din senatorul Cezar Măgureanu şi deputaţii Dan Păsat, Bogdan Cantaragiu, şi Victor Boiangiu.".
Muuuaaaa, ce ştire bombă!!! Citesc febril articolul împănat cu declaraţii sforăitoare. Prima lectură o fac rapid, să ajung mai iute la declaraţiile politrucilor giurgiuveni, unul şi unul, valori, nenică, nu baloţi de paie. Nu găsesc nimic în acest sens. Repet lecturarea cu viteza melcului. Rezultatul? Acelaşi. Adică zero barat. Nu un zero barat, ci 4 zerouri barate (Cantaragiu, Păsat, Măgureanu şi Boiangiu).
Aş fi vrut să aflu şi eu ce gândesc vreascurile pedeliste giurgiuvene despre măr, despre unicameral, despre noua denumire a partidului prezidenţial, despre reformarea partidului... aiureli din astea, dar care, iată, s-au dovedit a nu fi la mintea senatorului Cezar Măgureanu şi a deputaţilor Bogdan Cantaragiu, Dan Păsat şi Victor Boiangiu. Patru muşchetari şi toţi muţi ca nişte lebede pe Cismigiu.
Mihăiţă Grigore (Napoleon pentru cunoscători), administratorul site-ului, prin această manevră şi-a luat bănişorii de la PDL Giurgiu pentru făcătura de articol. Probabil că papagalii au cotizat. Şi-au văzut numele acolo, au plătit. Dar Mihăiţă şi-a mai luat ceva. O sută de înjuraturi de neam de la mine. Ştiu că nu contează la Napoleon aşa ceva. Ce contează la el este linsul în cur pe bani. A reuşit şi de data asta. Succes în ramură, Napoleoane.