11 iunie 2011

Demisie şi onoare

După vestea că România mai are de aşteptat până să devină parte a spaţiului Schengen, preşedintele Traian Băsescu a făcut câteva declaraţii, spunând printre altele, în stilul deja consacrat, anume acela de a arunca lături pe alţii: "Niciodată justitia unei ţări europene n-a facut atât rău pentru ţara pentru care lucrează cum a făcut justiţia română."
Constatarea are partea sa de adevăr. O parte însemnată. Justiţia din România a fost, nu de puţine ori, instrument în mâna clanurilor mafiote. Dar, domnule Băsescu, cine este garantul unui stat de drept? Cine are în subordine serviciile secrete? Cine a tolerat ani de-a rândul încălcări grave ale legilor? Sub mandatul cui au înflorit cercurile de interese, s-au deschis noi şi trainice căi de comuniare între structurile mafiote şi persoane influente din guvern şi instituţii ale statului, între care şi justiţia pe care acum o acuzaţi că a făcut atâta rău ţării?
Este inutil, domnule Băsescu, să vă reamintim faptul că aţi acceptat şi promovat în funcţii cheie - cu bună ştiinţă - persoane dubioase, indivizi fără scrupule ce au ca singur scop perpetuarea interesului de clan, de partid, de famiglie, în detrimentul ţării, al poporului de grija căruia vă prefaceţi că aveţi insomnii.
Traian Băsescu: "Niciodată justitia unei ţări europene n-a facut atât rău pentru ţara pentru care lucrează cum a făcut justiţia română.". Cum de v-aţi dat seama şi cum de nu vă daţi demisia? Dar despre demisie nu este cazul să vă întrebăm, pentru că este un gest de onoare.

7 iunie 2011

Cine se simte Bogdan Cantaragiu să iasă afară din organizaţie!

Bogdan Cantaragiu (deputat PDL) a fost circa 2 ani preşedinte al filialei Giurgiu a PDL. Pe perioada mandatului său filiala nu a cunoscut nicio revigorare. Din contra s-a divizat în gaşti. Bogdănel a demonstrat că este doar un Gargaragiu. Principala calitate a lui Bogdan Cantaragiu a fost combinaţia, în care a atras o serie de granguri locali. Este de notorietate prietenia sa la catarama cu Dan Păsat. Ambii implicaţi în tot soiul de combinaţii, după cum reiese şi din dosarele de la DNA.

A plecat de la Giurgiu cu suturi în dos, lăsând în urma lui o filiala în care lupta pentru supremaţie şi influenţă este principala activitate. Locul său a fost luat de un alt controversat personaj. Este vorba despre Marin Anton. Cei doi nu sunt nişte sărăntoci şi nici nu lasă impresia că ar avea de gând să se oprească, să facă pauză. Nu. Conturile lor continua să e umfle. Să mai spună cineva că este criză în România.

Bogdan Cantaragiu a fost recuperat de Elena Udrea şi uns şef la organizaţia sector 1 - PDL din Capitală. Atâta vreme cât nu şi-a devoalat simpatia şi sprijinul pentru Vasile Blaga, postul său nu a fost în pericol. S-a trecut iute cu vederea că este client al DNA. Nu contează asta prea mult dacă slujeşti cu credinţă partidul. Dar Elena Udrea şi compania sa de slugi şi executanţi nu iartă orice. Mulţi dintre călăi sunt cel puţin la fel de pătaţi ca şi Cantaragiu, dacă nu chiar mai dihai. Dar cel mai înverşunat s-a arătat a fi cameleonul Remus Opriş, care între altele îl considera pe Cantaragiu "aducător de scandal, aducător de dezagregări, aducător de intrigi, aducători de tensiuni", toate aceste pentru a-i face pe plac acuzatorului nr 1, doamna Irinel Cristu, trimisă de Elena U să-l decapiteze pe Bogdănel...)
Să ascultăm ce i s-a pus în cârcă lui Bogdan Cantaragiu pentru a fi debarcat de la şefia organizaţiei. O precizare. Eu nu zic că acest personaj nu merita exclus. Spun doar că excluderea terbuia făcut mai de mult şi pe criterii ce ţin de DNA şi nu de simpatii politice în sânul PDL, sau deviaţionism. Dar atunci când o calci pe Elena U. pe tocul de la pantofi păţeşti ca Cantaragiu (cacofonie permisă în cazul de faţă). Ascultare plăcută.