11 iunie 2011

Demisie şi onoare

După vestea că România mai are de aşteptat până să devină parte a spaţiului Schengen, preşedintele Traian Băsescu a făcut câteva declaraţii, spunând printre altele, în stilul deja consacrat, anume acela de a arunca lături pe alţii: "Niciodată justitia unei ţări europene n-a facut atât rău pentru ţara pentru care lucrează cum a făcut justiţia română."
Constatarea are partea sa de adevăr. O parte însemnată. Justiţia din România a fost, nu de puţine ori, instrument în mâna clanurilor mafiote. Dar, domnule Băsescu, cine este garantul unui stat de drept? Cine are în subordine serviciile secrete? Cine a tolerat ani de-a rândul încălcări grave ale legilor? Sub mandatul cui au înflorit cercurile de interese, s-au deschis noi şi trainice căi de comuniare între structurile mafiote şi persoane influente din guvern şi instituţii ale statului, între care şi justiţia pe care acum o acuzaţi că a făcut atâta rău ţării?
Este inutil, domnule Băsescu, să vă reamintim faptul că aţi acceptat şi promovat în funcţii cheie - cu bună ştiinţă - persoane dubioase, indivizi fără scrupule ce au ca singur scop perpetuarea interesului de clan, de partid, de famiglie, în detrimentul ţării, al poporului de grija căruia vă prefaceţi că aveţi insomnii.
Traian Băsescu: "Niciodată justitia unei ţări europene n-a facut atât rău pentru ţara pentru care lucrează cum a făcut justiţia română.". Cum de v-aţi dat seama şi cum de nu vă daţi demisia? Dar despre demisie nu este cazul să vă întrebăm, pentru că este un gest de onoare.

Un comentariu:

fotograf nunti ioana spunea...

Dar despre demisie nu este cazul să vă întrebăm, pentru că este un gest de onoare.