13 noiembrie 2010

Aici sunt banii dumneavoastră

Un prieten mi-a atras atenţia asupra unei informaţii legată de modul în care unii parlamentari fac afaceri de multe mii de euro din banii contribuabilului.
Iată despre ce este vorba: Consiliul Judeţean Giurgiu îi plăteşte senatorului de Damboviţa, Mircea Andrei (PDL), 120.000 euro pentru reprezentare în cadrul unui proces (contract semnat în februarie 2009) şi 25.000 euro onorariu de succes plus 500 euro (nu se specifică niciun detaliu despre această sumă) pentru reprezentarea Consiliului în instanţă.

Mircea Andrei, senator PDL, ales în circumscripţia electorală nr. 16 din Dâmboviţa, este avocat şi fost procuror. Averea lui Andrei este una imensă, conform declaraţiei de avere, postată pe site-ul Senatului. Acesta deţine 10.231.000 de euro, în bănci din România şi Elveţia, trei apartamente în Bucureşti, o casă în Dorobanţi, plus clădirea în care se află Policlinica Batiştei şi casa vecină acesteia. Senatorul mai deţine bijuterii, tablouri, pietre de mină şi timbre în valoare de 225.000 de euro, precum şi două masini de lux cu valoare de peste 200.000 de euro.
La capitolul terenuri, declaraţia de avere contabilizează 10 ha în judeţul Giurgiu şi un teren în judeţul Prahova, precum şi 6 ha din Parcul Snagov, pe care Mircea Andrei le deţine alături de vechiul său partener de afaceri Viorel Gheorghiu. Tot din declaraţia sa de avere aflăm că senatorul a împrumutat diverse persoane cu 2.500.000 de euro, aproape 10% din întreaga avere personală.

Iată cum arată în detaliu declaraţia sa de avere.
»6 ha din Parcul Snagov, pe care le detine alaturi de vechiul sau partener de afaceri Viorel Gheorghiu si de Sorin Rosca Stanescu
»10 ha teren agricol in Giurgiu
»11 mp teren intravilan in Prahova
»665 mp teren intravilan in Bucuresti
»455 mp teren intravilan in Bucuresti
Imobile
»3 apartamente in Bucuresti
»3 case Bucuresti
»un Mercedes Benz S 500 si un BMV X5
»bijuterii in valoare de 80.000 de euro
»tablouri in valoare de 70.000 de euro
»pietre de mina in valoare de 25.000 de euro
»timbre in valoare de 225.000 de euro
»imprumuturi acordate in nume personal de – peste 2 milioane de euro, 135.000 ron si 105.000 dolari.
Conturi bancare
-Deutshe Bank – Elvetia – 7 milioane de euro + 40.000 euro
-BCR – peste 3 milioane de euro
-ING Bank – 54.000 de euro
-ING Bank - 7.722 ron
-ING Bank – 2.044 euro
-ING Bank – 15.000 euro
Mircea Andrei este avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca la firmele Giurgiu Nav.
Acesta este personajul cu care a încheiat parteneriat de reprezentare în instanţă Consiliul Judeţean Giurgiu.
Dat fiind faptul că vorbim despre bani publici, solicităm Consiliului Judeţean Giurgiu să facă de urgenţă precizări detaliate într-un comunicat de presă cu privire la acest contract.

12 noiembrie 2010

Minune chinezeasca

Dansul miraculos al mâinilor. Dansatoarele sunt surdomute. Sunt dirijate de coregraful lor din culise. Perfecţiunea chinezească în toată splendoarea ei.

11 noiembrie 2010

PDL pregăteşte o lovitură mortală democraţiei

Pedeliştii vor să pună jugul pe Camera Deputaţilor, subordonând-o definitiv. Liderul gupului palamentar din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a trimis Comisiei competente o propunere de modificare a Regulamentului acestei instituţiii, prin care toate atribuţiile Biroului Permanent (BP) ar trebui să fie preluate de preşedintele Camerei Deputaţilor (în cazul de faţă Roberta Anastase), în cazul în care BP nu se întruneşte.
În felul acesta, crede el că se va debloca activitatea parlamentară. Blocaj survenit odată cu decizia reprezentanţilor Opoziţiei de nu partipa la lucrările B.P. şi la şedinţele camerei Deputaţilor câtă vreme Roberta Anastase nu-şi va prezenta demisia, acuzată de fraudă la numărarea voturilor privind legea pensiilor.
Biroul Camerei Deputaţilor nu şi-a mai ţinut şedinţele săptămânale de la mijlocul lunii septembrie, după adoptarea prin fraudă a Legii pensiilor, Opoziţia refuzând să mai vină la şedinţe în semn de protest. Pentru că PSD şi PNL au majoritate, Puterea nu poate întruni cvorumul de lucru. PSD şi PNL cer, în schimbul deblocării activităţii BP, demisia Robertei Anastase.
Acesta este contextul în care Mircea Toader a propus ca preşedintele Camerei Deputaţilor să preia atribuţiunile Biroului Permanent în situaţia în care opoziţia refuză să participe la lucrări.

A fi sau a nu fi razboi

Conform previziunilor celebrei clarvăzătoare VANGA din Bulgaria, astăzi la ora 11 (ora României) ar fi trebuit să se declanşeze al III-lea Război Mondial. Conflagraţia nu s-a declanşat deoarece opoziţia nu a fost de acord ca Roberta Anastase să dea startul războiului.

10 noiembrie 2010

România a ajuns pe linia de... cenzură

Acţiunea intitulată "Protestul anti abuz" iniţiată de Mircea Badea şi Victor Ciutacu, ambii realizatori de emisiuni la Antena 3, ca răspuns la repetatele amenzi aplicate de Consiliul Naţional al Audiovizualului pe motivul că în timpul emisiunii "În Gura Presei" se folosesc expresii licenţioase, limbaj injurios, atac la persoană, incitare la violenţă s.a.m.d, s-a desfăşurat pe 9 noiembrie în faţa sediului CNA într-un mod onorabil pentru iniţiatori şi participanţi. Mai concret: protestului a venit în urma amenzii de 10.000 de lei pe care CNA a acordat-o Antenei 3 pentru emisiunea "Sinteza Zilei" din 14 septembrie, în care Mircea Badea şi Victor Ciutacu sunt învinuiţi de limbaj injurios şi încălcarea dreptului la propria imagine al Elenei Udrea şi al unui primar PD-L.
Numărul participanţilor diferă de la o sursă sau alta. Uitându-se în mod bizar substanţa protestului, numărul participanţilor a născut vii controverse de parcă ne-am fi aflat la "Daciada" de pe vremuri, unde mai important era numărul de participanţilor decât scopul în sine.
În această capcană au picat chiar şi iniţiatorii, deanjaţi vizibil de încercarea diverşilor comentatori (mai mult sau mai puţin interesaţi) de a minimaliza această acţiune.
Nu are nicio importanţă că au fost 2 sau 2000. Important este că un grup de oameni s-au adunat în faţa unei intituţii identificată ca fiind sursa cenzurii pentru a-şi manifesta dezaprobarea şi solidaritatea, atenţie!, nu cu Mircea Badea sau Victor Ciutacu, ci cu breasla jurnaliştilor, cu orice cetăţean din România căruia i se încalcă un drept fundamental, acela la libera exprimare a opiniilor.
Ce rămâne după acest protest? Un semanl de alarmă: România este la un pas de a se transforma într-o tară unde orice opinie care atinge "onoarea" nereperată a vreunei nulităţi, ajunsă printr-un concurs de împrejurări pe o funcţie de decizie, de unde, cu dispreţ suveran, aruncă zoaie peste acest popor, este imediat sancţionată prin braţul "armat" al unor instituţii ale statului puse în slujba secăturilor.
Dacă vom continua să fim nepăsători, nu peste multă vreme se va vorbi despre România ca derspre un ţinut în care dreptate merge cu capul spart pe stradă.
De la amenzi usturătoare la închisoare sau agresiune fizică în plină stradă, nu mai este decât un pas. Ce urmează? Jurnalişti ameninţati, timoraţi, amendaţi, închişi, loviţi. De ce nu, împuşcaţi, executaţi în stil mafiot pentru că şi-au permis să deranjeze cu opiniile sau anchetele sale fie un "ilustru" politician neghiob, fie un interlop.
Priviţi ce a păţit un jurnalişt rus. Este vorba despre corespondentul politic al ziarului Kommersant, Oleg Kasin, aflat in comă, după ce a fost bătut la finalul săptămânii trecute de nişte indivizi neidentificaţi în apropierea casei sale. Din primele informaţii se pare că incidentul are legătură cu activitatea desfaşurată de jurnalist.
În Rusia astfel de puneri la punct ale câte unui jurnalist incomod nu sunt o raritate. Motiv pentru care însuşi preşedintele Dmitri Medvedev a promis că va declanşa o anchetă. Cât de departe se află România de asemenea evenimente? Să ne răspundă Traian Băsescu, cel ce consideră presa un pericol la adresa siguranţei naţionale. La noi preşedintele tace. Pentru el presa este sursă de păsărici, ţigănci împuţite, găozari sau puiuţi de comunişti.

9 noiembrie 2010

Mircea Badea şi Victor Ciutacu protestează în faţa CNA: “Ne vom spune toate păsurile”

Mircea Badea şi Victor Ciutacu ies în stradă. Cei doi realizatori se vor afla, începând cu ora 14:00, în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, unde vor protesta faţă de amenzile pe care CNA le trimite postului Antena 3.

7 noiembrie 2010

Adrian Copilul Minune – agresat la o cantare in orasul Giurgiu

Preluare de pe http://www.giurgiuonline.com
In apropierea restaurantului Miorita din centrul orasului Giurgiu a avut loc o altercatie in care au fost implicate mai multe persoane. adrian 21 300x212 Adrian Copilul Minune agresat la o cantare in orasul GiurgiuPrintre persoanele agresate se pare ca se afla si manelistul Adrian Copilul Minune. Altercatia se pare ca a pornit de la sumele de bani solicitate de manelist pentru efectuarea repertoriului.