20 februarie 2010

UNPR nu este de acord cu renegocierea salariilor jurnalistilor

Uniunea Nationala a Patronatului Roman, in calitate de semnatar al Contractului Colectiv de Munca pentru ramura mass-media isi exprima ingrijorarea cu privire la tentativele de renegociere ale acestui contract propuse de Patronatul Presei Romane(PPR).
UNPR precizeaza faptul ca institutiile de presa se confrunta cu o criza majora ca urmare a unui management defectuos si nu a prevederilor unui contract colectiv de munca. Dimpotriva, CCM este garantia aplicarii unor reglementari echitabile atat pentru angajati cat si pentru angajatori.
In momentul de fata, presa regionala are nevoie, mai mult decat oricand, de sprijin iar UNPR nu se raporteaza la marile institutii de presa ci la cei care au tinut jurnalismul in limitele obiectivitatii si ale adevarului. Faptul ca marile institutii de presa au probleme financiare este cauzat in primul rand de lipsa de obiectivitate in relatari, subordonarea politica si de incalcarea constanta a reglementarilor legale privind salarizarea.
UNPR sustine o presa curata, morala si independenta. Acest lucru se poate realiza prin aplicarea CCM pentru ramura mass-media. Atata timp cat unii jurnalisti vor castiga 200 de euro/luna iar altii 20.000 euro/luna in aceeasi perioada de criza, credem ca statutul inechitabil al presei este dat tocmai de cei care contesta acum normele de salarizare a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR.
Managerii din presa trec prin aceeasi perioada de recesiune ca si cei din alte domenii de activitate. Credem ca intentia de a renegocia salariile minime pentru jurnalisti este una dintre cele mai neproductive alegeri pe care le pot face institutiile de presa. Nu putem adopta masuri precum taierea drepturilor minime ale jurnalistilor. UNPR sustine ideea profesionalizarii mediului jurnalistic precum si imbunatatirea managementului institutiilor de presa prin scaderea salariilor unor analisti inregimentati politic a mai precizat Marian Petre Milut.

Ruxandra Simion

Telefon: 0730.096.025
ruxandra.simion@bigpr.ro

19 februarie 2010

Un giurgiuvean a blocat meciul Geoană - Ponta la casele de pariuri

La casele de pariuri de cota lui Mircea Geoană, după o mică revigorare prilejuită de retragerea din cursă a lui Adrian Năstase, a căzut brusc în noadă ca o gimnasta de pe bârnă la anunţul Bunicuţei că nu-l mai interesează nicio funcţie în PSD. Tocmai ce se obişnuise cu situaţia, Geonică a mai primit o muie de la Marean Vanghelie, cu scuzele de rigoare la trei zile după.
Dar cel mai tare şi mai tare pe preşedinte l-a descumpănit intrarea în cursă a lui Victor Ponta - "Micuţului Titulescu", cunoscut şi sub porecla "Au furat mai mult ca noi". Dacă ar fi fost haitian, lui Geonică i-ar fi fugit pământul de sub picioare. La orice se aştepta, chiar şi la o nouă poreclă, dar, în niciun caz să se înfrunte cu Victoraş
Îngrijorat peste măsură, preşedintele s-a repezit ca vântul şi ca gândul în SPA-urile judeţene să-şi împacheteze bicepşii şi deltoizii în ciocolată şi foiţe de aur. Mai întremat, Geonică a revenit în lumina reflectoarelor.
La începutul săptămânii, casele de pariuri din Giurgiu îl indicau pe Mircea Geoană câştigător detaşat în faţa lui Victor Ponta. Şi asta dintr-un motiv foarte simplu. Preşedintele TSD Giurgiu, Petrişor (Pino Che) Mustăţeanu, cu nările fremătând de plăcere a adulmecat prada, afirmându-şi, fără ca cineva să-i ceară asta, ataşamentul necondiţionat pentru animalul puternic, în faţa căruia a căzut în patru labe.
Cum, nu ştiţi cine-i Pertrişor Mustăţeanu? Ei, aş, cum vine asta? Mustăţeanu este "Micul Ponta" local, preşedintele naţional al Ligii Tinerilor Seniori social-democraţi fost prieten cu Victoraş - "Au furat mai mult ca noi".
De ce votează această raboteză dezmembrată cu Mircea Geoană? Să cităm din socialul-democrat nici junior, nici senior: "A fost nevoie de viziunea preşedintelui Geoana pentru ca organizaţia de tineret şi tinerii pregătiţi să fie promovaţi în egală măsură cu cei mari, după modelul partidelor europene.".
Cu asta chiar că a declanşat avalanşa! În momentul în care pe blogul personal "Pino Che" a postat această ştire bombă, casele de pariuri au fost luate cu asalt. Cota lui Mircea Goană a sărit peste orice aşteptări. Patronii caselor de pariuri simţind că se pune de un blat şi au decis azi să blocheze meciului Geoană - Ponta.
Ultimul zvon din PSD este că, în ziua Congresului, delegaţii o să-i ceară lui Ion Iliescu să candideze la şefia partidului, ca soluţie tranzitorie, unanim acceptată. Au!, Mustăţeanule, ce faci frate în cazul ăsta? Dai o nouă declaraţie de susţinere pentru Bunicuţă?

14 februarie 2010

Violeta merge mai departe

Mânate de dorinţa de a scoate România de sub puterea lui Satan, patru pirande au dorit să alunge spiritele violete din Casa Poporului (pe stil vechi), Palatul Parlamentului de după Revoluţie.
Portăreii au refuzat intrarea în clădire a careului de vrăjitoare. Pe holuri, birouri, WC-uri, bufetul de la subsol şi în cele două săli unde aleşii neamului muncesc pentru bunăstarea poporului, urma să se desfăşoare ritualul de exorcizare a zidurilor şi fotoliilor căptuşite cu piele de Cordoba. Fotolii atât de odihnitoare.
Odată cu flacăra violetă ar fi urmat să se volatilizeze în neant poşete, brelocuri, portofele şi lovele. În ciuda faptului că porţile Parlamentului au fost deschise de preşedintele Camerei Deputaţilor, Miss România, Roberta Anastase, făcătoarea de plăcinte, pentru oricine dorea să viziteze a doua clădire ca mărime din lume, pirandelelor nu li s-a permis să intre. Ca atare, cele 4 vrajitoare au aruncat cu apă din Someş peste poarta Parlamentului.
Haoles, baoles, să piară, să moară, să crăpe, să să ducă pă pustii flacăra violetăăă! Ochiosule, baftaliosule, vino la Violeta dă la Cluj să-ţ ghicesc viitorul. Dă şi tu un sutar că n-avem bani dă întors la Cluj. Nu-mi dai? Atunci să mori în flăcări violete, nasolule!
Băăă, ce păcat că s-a cenzurat ritualul. Dam lovitura cu asta. Vorbea mapamondul de noi o lună, fără să plătim pentru asta. Show-ul ar fi fost multe peste ritualul oltenilor care au dezgropat un mort, i-au înfipt o ţoghie în piept şi i-au ars inima, să nu mai bântuie ca moroiul prin sat să sperie juveţii. Parcă şi văd un titlu în cotidianul Sunday Times: România şi-a tras scut împotriva rachetelor violete.