21 august 2012

Coabitare, dar cu cine?

Excelent discursul lui Crin Antonescu. Între altele, a afirmat că nu se pune problema coabitări USL cu Traian Băsescu, ci coabitarea lui Traian Băsescu cu cei 7,4 milioane de români care au votat împotriva lui și care prin vot au spus ca nu mai vor să coabiteze cu Traian Băsescu. PNL nu va coabita cu T. Băsescu.
Referitor la eventuala sa ieșire de pe scena politică a spus că nu poate pleca acum când Monica Macovei anunță public lista cu oamenii ce trebuie arestați. O astept pe Monica Macovei să mă aresteze, pe mine și pe cei ce sntem în slujba acestor oameni, a afirmat Crin Antonscu, subliniinda ca el crede în regulile democrației și în voința oamenilor ce trebuie respectată.
Dacă hotărârea a fost luată cu majoritate calificataa în CCR, a spus Antonescu, ea trebuie respectata.

S-a scris istoria


Asa s-a scris istoria. Vom suporta consecintele. Raman la parerea mea ca vremea lui Basescu s-a scurs. Dar este doar parerea mea. Votul a circa 7,5 milioane de oameni se vede ca nu conteaza in Romania. Conteaza in schimb statul acasa, nepasarea si boicotul. Te si intrebi daca vreodata
mai merita sa mergi la vot. Probabil ca nu, din moment ce votul nu conteaza. Dar daca asa au decis niste numiti politic pe functii atat de importante, va trebui sa acceptaam. Ca sa aratam ca noi chiar stim sa respectam spiritul democratiei.

Ne-a ciuruit și de data asta

La alegerile pentru presedinte, Traian Basescu a ciuruit putin peste 5 milioane de romani. La referendum a ciuriut aproximativ 7,5 milioane de romani. Daca se straduieste un pic...

Să înceapă dansul

Dreptul de a decide a fost INVALIDAT

Ora 12.50.
Curtea Constituțională a decis în privința referendumului.
Putem să nu stăm la locurile noastre. Referendum INVALIDAT. Cu cvorum legal. Obosiți de efortul extraordinar de a nu lua în seama un element esențial al democrației și anume faptul că doar cel ce voteză contează, judecătorii în robă roșie nu au ieșit la declarații. Vă anticipez de pe acum că sfârșitul telenovelei nu-i aici. Vom viziona zile întregi filme de actiune în Piața Universității. Sunt totuși 7,5 milioane de voturi împotriva celui ce va reveni la Cotroceni cu o victorie la masa verde.
Țineți minte ziua de azi: 21 august 2012. Votul a 7,5 milioane de oameni a fost aruncat la gunoi fără jenă. Au câștigat cei ce nu au votat. Singura tara din lume unde asa funcționeză democrația. Trăim în Țara lui Boicot. Asta-i democrația boicoților. Pe asta o apărau cu înverșunare. Băsiști și mormoloci puteți începe să jucati tontoroiul pe mormantul democrației.
Tare aș dori să știu cum s-a votat. Nominal. Să știm și noi cu cine defilăm. Totodată am dori să știm și noi de ce a fost nevoie de toată această tevatură daca în final s-a ajuns la ce anticipam încă de acum o lună. Cu ce interes judecătorii au prelungit această stare de incertitudine? De ce au mai solicitat tot soiul de cifre legate de prezența la vot dacă nu le-au luat în calcul? Prosteală pe față, pe care cei ce au votat împotriva lui Băsescu nu o pot accepta. Amânarea repetată a deciziei are o singura explicație, să dea poporului senzatia ca judecătorii lucrează în interesul democrației.