4 iunie 2009

Mită electorală marca PSD Giurgiu

Cine a urmărit Realitatea Tv a putut viziona un filmuleţ facut de jurnaliştii de la Caţavencu. Imaginile au fost filmate într-un sediu PSD din Bucureşti. Un pesedist îi invita pe oameni să voteze pentru PSD contra a 500 de mii votul. Celor interesaţi le explica şi maniera de vot şi modul în care vor intra în posesia banilor.
Ei bine, vă prezentăm şi noi un filmuleţ, să vă faceţi o ideea de cum înţeleg pesediştii din Giurgiu să atragă oamenii la vot.
În mod intenţionat nu difuzîm şi chipul femeii care ni s-a destăinuit. Se înţelege lesne de ce.

3 iunie 2009

Uite hoţul, nu e hoţul


În nopatea de vineri spre sâmbătă (29/30 mai a.c.) bustul din bronz al maiorului erou Aristide Poulopoulo, căzut pe front în anul 1917, născut în Giurgiu, a fost ţinta “culegătorilor” de fier vechi, care au ginit faptul că statuia nu este bine înfiptă în soclul înalt de circa 1,80 m şi au încercat să o ciordească.

Sursele noastre de informaţii ne-au detaliat filmul evenimentului.

În noaptea cu pricina hoţii au trântit bustul din bronz de pe soclu. Tocmai când se pregăteau să transporte statuia la utilajul cu care ar fi trebuit să o roiască, a trecut prin zonă o patrulă a Poliţiei Comunitare. Hoţii au lăsat statuia şi au rupt-o la fugă. Poliţiştii au apelat la ajuroare prin staţia radio şi în scurt timp, după un sprint mai prelungit, au fost prinşi hoţii.


Iată varianta oficială a acestui incident, prezentată presei locale
: Vântul (nopatea cu pricina a fost una extrem de calmă- n.n.) a trântit de pe soclu statuia lui Poulopoulo. (Bustul are cel puţin 100 kg!- n.n.) Dimineaţa, o femeie care trecea prin zonă, a văzut bustul căzut la baza soclului şi ne-a anunţat. Nu avem indicii că s-ar fi încercat să se fure respectivul bust din bronz.

Este inexplicabilă poziţia purtătorului de cuvânt al instituţiei şi dezimforamarea sistematică a opiniei publice. Dacă cineva are vreo explicaţie cât de cât plauzibilă, să ne-o împărtăşească şi nouă. Până atunci daţi-ne voie să credem că avem de-a face cu incompetenţă pe bani publici. Şi nu puţini.