11 iunie 2010

Vocea Giurgiului în blogosferă

După mai bine de o lună şi jumătate de la prima întâlnire a bloggerilor din Giurgiu s-a stabilita cea de a doua reuniune cu scopul declarat de a construi împreună un blog comun în care să se posteze, pe bune, fără părtinire, fără culoare politică, problemele cu care se confruntă oraşul şi judeţul Giurgiu.
Întâlnirea va avea loc pe data de 13 iunie a.c., ora 18.00, la terasa din Parcul Alei. Sunt invitaţi să participe toţi giurgiuvenii din blogosferă. Speram ca de această data, în fine, să pornim la drum în ciuda faptului că ne întâlnim chiar pe 13. Din câte am fost informat s-a cumpărat un domeniu, s-a construit în linii mari blogul, s-a stabilit deja modalităţile de postare. Succes.

10 iunie 2010

Salvaţi Colegiu Naţional Ion Maiorescu din Giurgiu



Colegiul Naţional Ion Maiorescu din Giurgiu, cu o existenta de peste 140 de ani, este o instituţie de învăţământ de prim rang, care a dat României şi lumii întregi oameni de mare valoare în toate domeniile de activitate. Lista cu aceste personalităţi este extrem de lungă. În momentul de faţă Colegiul Naţional Ion Maiorescu din Giurgiu se află într-o stare avansată de degradare şi are nevoie de ajutor financiar pentru a putea finaliza lucrările de restaurare şi extindere, lucrări stopate din lipsă de fonduri, a neimplicării Ministerului Educaţiei şi a Guvernului în această chestiune.
Pe blogul http://www.taraluiandrei.ro, la sectiunea http://www.taraluiandrei.ro/scoala/proiecte/batrane-liceu-vrem-sa-traiesti!_71.html am avut bucuria să văd că cineva s-a gândit la salvarea acestui liceu, lansând proiectul: "Batrane liceu, vrem sa traiesti!". Proiectul a fost propus de profesori de la Colegiul National Ion Maiorescu. La realizarea proiectului au participat 21 elevi. Iniţiatorii ne invită să sprijinim proiectul prin donaţii în conturile: RO03TREZ3215004xxx000087,deoarece suma ce a ramas de plata pentru finalizarea lucrarilor este enorma :3.856.225 ron si orice sprijin e binevenit.
Pentru informaţii suplimentare şi descărcarea formularului de sprijin acordat acestui proiect vă invit să citiţi aici...

9 iunie 2010

Conferinţă de bancuri pe poliţe plătite la PSD Giurgiu

Luni, 7 iunie, s-a desfăşurat în sala Teatrului Valah Conferinţa judeţeană a PSD Giurgiu pentru alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor filialei judeţene. Au fost prezenţi la aceste lucrări, unii le zic lucrături, nume mari şi grele de la Bucureşti. Au venit la Giurgiu Ponta, Venghelie, Dragne, cu toţii, probabil, dornici să participe la un Stand Up Comedy, cu Proto, Ţone şi Bădălău în rolul principal şi în vervă maximă.
Am avut senzaţia că asist la un concurs de bancuri răsuflate. Primul la poante a fost Victor Ponta, care a făcut din Emil Boc o marotă, preluată imediat de Liviu Dragne, Nicu Bănicioiu şi de Marean Vanghelie. Cimilituri răsuflate la adresa înălţimii lui Boc. Cea mai tare "poantă", în vers alb, a făcut-o "primarul care este", când l-a invitat pe Băsescu, cităm din Marean ca din clasici: "să se ducă dracu!". Bancul lui Nicu Bănicioiu nu-l mai spun să nu vă ia somnul.
Au luat cuvântul susţinătorii celor trei candidaţi: Adrian Popescu, Niculae Bădălău şi Tudorel Ţone Cei ai interimarului Popescu, zis Proto, finul lui Marean Vanghelie, au pus tunurile pe Tudorel Ţone, acuzându-l de deviaţionism de dreapta. Popescu, susţinut din priviri de naşul său care este pe persoană fizică, a declanşat jihadul. A urmat Tudorel Ţone, care a avut parte de o primire în spirit liberal. Zeci de steguleţe galbene cu săgeată albastră s-au fluturat în sală. Agitatorii au fost coordonaţi un tip căruia i se spue şi "Pochemon", fiul primarului din Iepureşti - Gheorghe Păunescu.
Gestul mârlănesc, marca Pepi Mustăţeani, şeful ex-tinerilor liberali, şomer de o bucată de vreme, nu a fost gustat de Victor Ponta. Dar ne-am prins de asta abia la finalul discuţiilor când a ameninţat că de se va mai repeta o asemenea scenă îi va da afară pe mitocani. La pont, Ponta a trecut gestul sub tăcere de parcă nici nu ar fi existat. Ca mai apoi să ceară asistenţei să renunţe la huiduieli, glume deplasate şi alte manifestări ce nu fac cinte unor social-democraţi. Ha, ha, ha. În toată sala, doar eu am râs la poanta asta. Păi nu el a dat tonul? Adică, ce, în PSD nu-i democraţie? Adică numai preşedintele are voie să facă bancuri pe socoteala altora?
Să depăşim momentul, cu discreţie, aşa cum a făcut-o şi Ponta în cazul lui Ţone şi să spunem că discursul celui acuzat că este (prea)apropiat de PNL a fost singurul în care am înţeles şi noi spre ce trebuie să se îndrepte PSD dacă doreşte să redevină primul partid pe plan local, ca în vremurile bune. Bădălău, ca de obicei, cu tupeul său nemăsurat, şi-a pus cenuşă în cap şi a solicitat un nou mandat după ce l-a spijinit pe Sorin Oprescu în campania pentru prezidenţiale, împotriva PSD-ului şi a lui Geoană. Apoi şi-a dat cu tesla între picioare declarând: Mariane, prietenul meu, te rog... nu te supăra, dar eu nu vreau să fiu "Garantat Vanghelie", nu vreau să fim conduşi de la Bucureşti". Şi a mai scos pe goarnă o vorbă de duh, marca Bădălău: "Domnule Ponta la centru se dă ora exacta, dar aici se potriveşte ceasul". Adânc nu?
Votul a dat câştig de cauză lui Adrian Popescu. S-a stabilit ca preşedintele să fie ales dintr-un singur tur. Aşa s-a ales Proto cu un mandat de preşedinte, cu 8 voturi peste Tudorel Ţone. Într-un eventual tur doi Proto ar fi plecat cu coada între picioare. Nu a fost să fie, şi finul lui Vanghelie rămâne pe post. Mai marii de la Bucureşti au răsuflat uşuraţi. Omul lor a fost înşurubat cu filet pe stânga pe post, demonstrându-se astfel că politica la PSD Giurgiu nu se ridică nici măcar la înalţimea lui Boc. Să nu-mi fie gura aurită, dar văd în globul de cristal pe care-l frec de câţiva ani că nu va fi linişte în PSD Giurgiu.