9 iunie 2010

Conferinţă de bancuri pe poliţe plătite la PSD Giurgiu

Luni, 7 iunie, s-a desfăşurat în sala Teatrului Valah Conferinţa judeţeană a PSD Giurgiu pentru alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor filialei judeţene. Au fost prezenţi la aceste lucrări, unii le zic lucrături, nume mari şi grele de la Bucureşti. Au venit la Giurgiu Ponta, Venghelie, Dragne, cu toţii, probabil, dornici să participe la un Stand Up Comedy, cu Proto, Ţone şi Bădălău în rolul principal şi în vervă maximă.
Am avut senzaţia că asist la un concurs de bancuri răsuflate. Primul la poante a fost Victor Ponta, care a făcut din Emil Boc o marotă, preluată imediat de Liviu Dragne, Nicu Bănicioiu şi de Marean Vanghelie. Cimilituri răsuflate la adresa înălţimii lui Boc. Cea mai tare "poantă", în vers alb, a făcut-o "primarul care este", când l-a invitat pe Băsescu, cităm din Marean ca din clasici: "să se ducă dracu!". Bancul lui Nicu Bănicioiu nu-l mai spun să nu vă ia somnul.
Au luat cuvântul susţinătorii celor trei candidaţi: Adrian Popescu, Niculae Bădălău şi Tudorel Ţone Cei ai interimarului Popescu, zis Proto, finul lui Marean Vanghelie, au pus tunurile pe Tudorel Ţone, acuzându-l de deviaţionism de dreapta. Popescu, susţinut din priviri de naşul său care este pe persoană fizică, a declanşat jihadul. A urmat Tudorel Ţone, care a avut parte de o primire în spirit liberal. Zeci de steguleţe galbene cu săgeată albastră s-au fluturat în sală. Agitatorii au fost coordonaţi un tip căruia i se spue şi "Pochemon", fiul primarului din Iepureşti - Gheorghe Păunescu.
Gestul mârlănesc, marca Pepi Mustăţeani, şeful ex-tinerilor liberali, şomer de o bucată de vreme, nu a fost gustat de Victor Ponta. Dar ne-am prins de asta abia la finalul discuţiilor când a ameninţat că de se va mai repeta o asemenea scenă îi va da afară pe mitocani. La pont, Ponta a trecut gestul sub tăcere de parcă nici nu ar fi existat. Ca mai apoi să ceară asistenţei să renunţe la huiduieli, glume deplasate şi alte manifestări ce nu fac cinte unor social-democraţi. Ha, ha, ha. În toată sala, doar eu am râs la poanta asta. Păi nu el a dat tonul? Adică, ce, în PSD nu-i democraţie? Adică numai preşedintele are voie să facă bancuri pe socoteala altora?
Să depăşim momentul, cu discreţie, aşa cum a făcut-o şi Ponta în cazul lui Ţone şi să spunem că discursul celui acuzat că este (prea)apropiat de PNL a fost singurul în care am înţeles şi noi spre ce trebuie să se îndrepte PSD dacă doreşte să redevină primul partid pe plan local, ca în vremurile bune. Bădălău, ca de obicei, cu tupeul său nemăsurat, şi-a pus cenuşă în cap şi a solicitat un nou mandat după ce l-a spijinit pe Sorin Oprescu în campania pentru prezidenţiale, împotriva PSD-ului şi a lui Geoană. Apoi şi-a dat cu tesla între picioare declarând: Mariane, prietenul meu, te rog... nu te supăra, dar eu nu vreau să fiu "Garantat Vanghelie", nu vreau să fim conduşi de la Bucureşti". Şi a mai scos pe goarnă o vorbă de duh, marca Bădălău: "Domnule Ponta la centru se dă ora exacta, dar aici se potriveşte ceasul". Adânc nu?
Votul a dat câştig de cauză lui Adrian Popescu. S-a stabilit ca preşedintele să fie ales dintr-un singur tur. Aşa s-a ales Proto cu un mandat de preşedinte, cu 8 voturi peste Tudorel Ţone. Într-un eventual tur doi Proto ar fi plecat cu coada între picioare. Nu a fost să fie, şi finul lui Vanghelie rămâne pe post. Mai marii de la Bucureşti au răsuflat uşuraţi. Omul lor a fost înşurubat cu filet pe stânga pe post, demonstrându-se astfel că politica la PSD Giurgiu nu se ridică nici măcar la înalţimea lui Boc. Să nu-mi fie gura aurită, dar văd în globul de cristal pe care-l frec de câţiva ani că nu va fi linişte în PSD Giurgiu.

4 comentarii:

my self spunea...

Pare ca te-ai distrat. Am vazut si eu ceva, ceva la tv. Astept sa vad la emisiunea ta mai mult sa ma distrez si eu.

Metaxa spunea...

Eu m-am distrat. Altii au luat-o in serios.
Cum dracu sa nu te umfle rasul si sa nu-i iei la misto cand o auzi pe Rely Dobre strigand in gura mare: Fratilor, sa ne pregatim, au intrat in oras!!! (Delegatia de la Bucuresti n.n.)
Zic: Cine, bre, turcii? Si acum ce sa facem, sa parjolim holdele, sa otravim fantanile, sa ne retragem la malul Duinarii??
Bineinteles ca nu a prins gluma, din moment ce se uita tamp la mine si ma intreba intr-un ca vreau sa zic?

radu popa spunea...

Te salut Traiane,

Sincer, şi eu m'am distrat! dar din alte motive. Am zâmbit, în primul rând că nişte tipi-că oameni mă ţine o jenă să le zic-vorbeau pe holuri despre cum trebuie să plece "gaşca de la bucureşti", aceiaşi gaşcă cărora, aceiaşi tipi, le spuneau acum câteva luni că "le'au redat demnitatea de psd'işti", că "niciodată PSD nu a avut asemenea campanie" şi că niciodată "nu s'au simţit mai puternici". Pentru mine a fost un moment de maximă distracţie să văd un om căruia Vanghelie i'a făcut un bine pe care nu îl visa niciodată, pentru ca azi să îl înjure şi să zâmbească ironic.
Ref la dna. Dobre, pentru mine femeia asta e un nesfârşit izvor de umor involuntar, un gigi becali al psd gr. Închipuie'ţi, pe ea nu a vrut'o Ţone în echipă, dar ea ţipa pe toate drumurile că îl susţine.
Ref la Ţone, el e un fel de geoană:nu îl mai vrea nici opoziţia, nici puterea.

Metaxa spunea...

Radu Popa, ai dreptate in mai tot ce spui. Tu esti in mijlocul evenimentelor si stii cam cate parale face fiecare. Din partea mea poate sa se aleaga si praful... presedinte PSD Giurgiu. Imi este egal. Tot atat de egal si pentru oricare formatiune politica parazitata de oportunisti, impostori, inculti, incompetenti... mai spune si tu cateva.
Ma panichez cand vad ca nu exista solutie niciunde in clasa politica romaneasca. Vorbim despre reforma clasei politice??? Cu cine?? Cu tineri pochemoni, cu imbecili, cu oportunisti. Te apuca greata.