7 noiembrie 2009

Silvio Berlusconi
De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Silvio Berlusconi (născut pe 29 septembrie, 1936) este în prezent prim-ministrul Italiei. Berlusconi este conducător al partidului politic Forza Italia (auto-definit ca o mişcare) şi proprietar al unui adevărat imperiu media. Ca antrepenor, are interese în diverse afaceri. Forbes Magazine l-a categorisit ca cea mai prosperă persoană din Italia, cu o avere de 7,2 miliarde de dolari (2002).
A devenit faimos în anii 1980 prin crearea unei reţele de televiziune private (Fininvest, acum Mediaset) de importanţă naţională.
Prieten bun al fostului premier Bettino Craxi, a fost acuzat de folosirea votului politic în carierea sa de afaceri, şi de diverse forme de corupţie, incluzând conflicte de interes. Aceste acuzaţii au fost negate de Berlusconi şi interpretate ca bârfe politice. Numele său a fost găsit în o listă a membrilor masoneriei, devenind astfel suspect de planuri secrete.
Prin atitudinea sa arogantă şi lipsită de respect faţă de cei ce-i sunt adversari sau nu sunt de acord cu acţiunile sale, Silvio Berlusconi şi-a pus în cap întreaga media italiană, mai puţin imperiul său mediatic. Acest imn spune totul despre un personaj precum Berlusconi. Cu puţină imaginaţie putem admite faptul că acest imn i se potriveşte şi lui Traian Băsescu.

Negoiţă şi in-dependenţii neamului

Pentru desemnarea unui nou prim-ministru, Traian Băsescu a invitat la Cotroceni şi aşa-zisul "grup al independenţilor", format din ejectaţi din PSD şi PNL, grup condus de generalul Gabriel Oprea. Ca dovada ca Grupul Independenţilor este un fel de Compania 7 sub clar de luna este faptul ca între "independenţii" veniţi la Cotroceni se afla şi Dan Pasat, ex-liberal. Jagardeaua a anunţat în Camera Deputaţilor că a trecut la PDL. La nivelul organizaţiei PDL Giurgiu este prim-vicepreşedinte.
Ce fel de independent este un astfel de analfabet politic, doar Băsescu ştie. Independenţii neamului s-au dus la Cotroceni să facă poze cu Băsescu. După nominalizarea lui Liviu Negoiţă, preşedintele independenţilor, generalul Gabriel Oprea, fost prefect al Capitalei, fost pesedist cu notorietate, a declarat că grupul l-ar sprijini pe Negoiţă dacă va construi un Cabinet din profesionişti. Ce înţelege Oprea prin "profesionişti" este greu de spus. De exemplu un om dispus să intre în tot soiul de combinaţii din care să curgă banul gros în anumite conturi, este un profesionist?

Tentaţiile lui Băsescu

Traian Băsescu încearcă o lovitură de maestru prin Liviu Negoiţă, cuncoscut în sectorul său ca fiind un fel de capo del tutti capi. Un căpşor al căpşoarele, pentru că veritabilul capo del tutti capi din PDL este, incontestabil, Traian Băsescu. Preşedintele l-a nominalizat pe Negiuţă ştiind că are strânse legături de afacerişti cu oameni cu mare influenţă în PSD. Şi nu numai, că doar nu s-au cantonat afaceriştii în PSD. Sunt destui şi în PNL, în UDMR şi printre independenţi.
De exemplu, Liviu Negoiţă şi Liviu Dragne (preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi vicepreşedinte PSD), prin interpuşi, derulează afaceri de multe, multe milioane de euro în domeniul imobiliar şi terenuri agricole. Liviu Dragne este unul din greii pesedeului.
Prin nominalizarea lui Negoiţă, Băsescu încearcă să penetreze grupurile palamentare ale PSD-ului. Sarcina lui Liviu Negoiţă este mai uşoară. Cabinetului său îi mai trebuie doar câţiva parlamentari ca să treacă. Grupul independenţilor, cei mai mulţi dintre ei cu buzunarele goale după o campanie epuizantă (exemplu Dan Pasat şi Cezar Măgureanu - ambii foşti liberali, ambii din Giurgiu-, fiecare cu o gaură în buget de circa 100 000 de euro), sunt gata să pună botul şi votul. Dacă-l ajută şi prietenarul său din PSD, Liviu Dragne, treaba este ca şi făcută.
Mişcarea lui Traian Băsescu este încă o provocare pentru noua majoritate, încă o tentaţie căreia trebuie să-i facă faţă. Orice astfel de tentaţie, odată depăşită, întăreşte coaliţia. Românul, de obicei, rezistă la 2 tentaţii. Acum este în faţa celei de a treia.

Imn de campanie pentru Traian Băsescu

1 noiembrie 2009

Un trombon PDL pus şef la Rovinari

De o bucată bună de timp la orice talk-show politic nu lipseşte un personaj agasant până la exasperare. Se numeşte Marcel Hoară şi este cea mai activă trompetă a PDL. Odată invitat în studio enervează pe toată lumea prin asiduitatea cu care îi slujeşte (citeşte "linge peste tot") pe Traian Băsescu şi Emil Boc.
Rar mi-a fost dat să văd un om atât de antipatic. Nu înţelegeam de unde-i vine pofta de lins, de ce este atât de băsescianist, de ce e dispus să crape odată cu PDL. Asta până azi când am citit un articol pe site-ul http://www.inpolitics.ro, intitulat Enervantul Marcel Hoara, rasplatit regeste de PDL: sef la complexul Rovinari.
Guvernul Boc și de la PDL i-au pus pe tavă președinția Consiliului de Administrație a Complexului energetic Rovinari, una dintre găinile cu ouă de aur în domeniul energiei de la noi. Până acum celebra trompetă a fost șef la Agenţia de Dezvoltare a Zonelor Miniere. Citeşte aici continuarea pe INPOLITICS. (...)