3 octombrie 2009

S-a decis!

La Sânnicolau Mare, Băsescu Traian şi-a anunţat candidatura pe nepusă masă. (Abia după aceea a plecat la masă!). Anunţul a fost însoţit de vreo câteva aplauze sterile, oftaturi de uşurare (de la cei ce pregăteau mesele pentru protocol) şi multe zâmbete în mulţime. Băsescu s-a fotografiat cu cel cel ce l-a decis să-şi anunţe candidatura.
Băsescu va candida. Şi? Acum, la ce să ne aşteptăm? La cutremure, la întărirea leului, la scăderi de preţuri, la o iarnă mai blândă, se mai domoleşte încălzirea globală, criza se retrage în bârlog, cresc salariile, pensiile, se deschid noi şantiere de lucru? Vreau să-l văd pe domnul Băsescu autosuspendându-se, spontan, fără să fie invitat, din funcţia de preşedinte, ca să mă convingă că nu se va folosi de pârghiile conferite de funcţie ca să-şi creeze un avantaj.

Noruţ Sergiu Stănişteanu revine pe postul de Prefect de Giurgiu


Ca urmare a deciziei PSD de a părăsi guvernarea, în prezenţa secretarului de stat Valentin Iliescu, Noruţ Sergiu Stănişteanu, a depus, vineri, 2 octombrie jurământul pentru investirea în funcţia de prefect al judeţului Giurgiu. La eveniment au fost prezenţi deputatul Bogdan Cantaragiu (preşedintele PDL Giurgiu), primari din tot spectrul politic, şefi ai instituţiilor deconcentrate, mass-media locală.
Noruţ Sergiu Stănişteanu revine pe postul de prefect după ce în anul 2008 a fost eliberat şi numit în funcţia de Inspector Guvernamental. După alegerile generale, Noruţ Stănişteanu a optat pentru PDL. A fost numit în funcţia de subprefect de Giurgiu.
Vineri, Noruţ Stănişteanu i-a succedat în funcţie lui Tudor Tănăsescu. Scurta perioadă cât a fost pe funcţie, Tudor Tănăsescu nu a arătat că-l interesează prea mult de judeţul Giurgiu. De altfel, surse din PSD afirmau la vremea numirii lui Tănăsescu în funcţie că acesta, de fapt, a fost marginalizat la Giurgiu şi abia aşteaptă o ocazie să părăsească judeţul. Ocazia a sosit. Tudor Tănăsescu nu s-a omorât cu firea. Probabil cea mai mare problema cu care s-a confruntat a fost naveta Bucureşti - Giurgiu şi retur.
Noruţ Sergiu Stănişteanu este născut în Giurgiu şi cunoaşte foarte bine realităţile legate de judeţul şi municipiul Giurgiu. A îmbrăţişat ideologia liberală, fiind unul dintre fondatorii organizaţiei giurgiuvene. Motive independente de voinţa lui (nu intru acum în detalii), l-au obligat să părăsească PNL, organizaţia municipală Giurgiu, pe care o perioadă a condus-o din postura de preşedinte.
"Sunt apropiat faţă de oameni, am uşile deschise în orice moment, faţă de orice colaborator, şi sper ca şi de acum înainte să avem o colaborare, cel puţin, la fel de bună, ca cea pe care am avut-o până în momentul de faţă", a spus Stănişteanu.
Prima mare provocare căreia prefectul Stănişteanu trebuie să-i facă faţă va fi organizarea alegerilor pentru preşedintele României. Vom vedea dacă Noruţ Stănişteanu va reuşi să spulbere îndoielile unora cu privire la fraudarea alegerilor prin "turism electoral" şi nu numai.
Ca de obicei, gargaragiul Valentin Adrian Iliescu (fost preşedinte PDL-Giurgiu), de pe postul de reprezentant al Guvernului BOC 2, a făcut o declaraţie care, în mod firesc, ar trebui să stârnească indignare în rândul giurgiuvenilor. V.A.I. a declarat că de acum noua echipă de la Prefectura Giurgiu va avea deschidere şi înţelegere la Bucureşti. Aşadar, gura gargaragiului adevăr găieşte şi recunoaşte că nu a vrut muşchiul lor de pedelişti să bage în seamă şi judeţul Giurgiu. Să nu-l iei cu sictir? Şi pe el şi pe toţi cei ce gândesc asemenea, indiferent de culoare politică?

Coaliţie anti-PDL în Consiliul Judeţean Giurgiu

Un lucru, cel puţin ciudat, s-a petrecut în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Giurgiu, în data de 3 oct 2009, când proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a calităţii de consilieri judeţeni pentru Sorin Ispas şi Gabriel Răzvan Toade, de la PDL Giurgiu, a primit vot negativ. Consilierii PNL s-au abţinut, consilierii PSD au votat împotrivă.
De ce spun că este un lucru ciudat. Dintr-un motiv simplu. Prin votul lor, atât peneliştii, cât şi pesediştii s-au amestecat în treburile interne ale unei formaţiuni politice. Nu cred că era dreptul lor să se opună unei modificări stabilită de conducerea partidului respectiv. Se crează astfel un precedent. Suntem în plin coşmar kafkantian. Consilierii PSD s-au împotrivit luării la cunoştinţă a deciziei PDL (!), în timp ce liberalii s-au abţinut (?!). S-au abţinut de la ce? De la a lua la cunoştinţă o decizie?
În condiţiile acestea, firesc, a picat şi proiectul de hotărâre privind validarea în locul celor doi a următorilor reprezentanţi de pe lista partidului, Mircea Chiţu şi Viorel Rădulescu.
Ca reacţie la amestecul în treburile interne de partid, pedeliştii au hotărât să părăsească sala de şedinţe.
Manevra pesedisto-liberală din Consiliul Judeţean Giurgiu se poate explica doar prin încercarea de a bloca o perioadă de timp eliberarea din funcţie a celor doi cu scopul de a fi numiţi într-o funcţie deţinută anterior de vreun pesedist într-o instituţie deconcentrată. Este de făcut o precizare aici, pentru a completa tabloul: în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu nu a existat un protocol de colaborare PDL-PSD. Din contra, a fost semnat la imediat după alegerile locale un protocol între PSD şi PDL. Acest lucru a fost posibil ca reacţie la atitudinea incalificabilă avută de către liderii şi candidaţii pedelişti în alegerile locale.
Mingea se va afla la noul prefect de Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, care va avea sarcina să analizeze legalitatea deciziei luată în C.J. Giurgiu.

2 octombrie 2009

Primarul comunei Iepureşti/ Pumnii mei minte nu are...

Primarul comunei Iepureşti Gheorghe Păunescu s-a încăierat cu viceprimarul Dumitru Crăciun. Miza scandalului constituind-o postul de viceprimar, pe care Gheorghe Păunescu vrea să i-l ofere cadou nepotului său.
Vineri, 02. oct. 2008, când Dumitru Crăciun s-a întors la primărie, i s-a interzis să intre în sediu de către primar şi gaşca lui. Schimbul de replici a degenerat într-un scandal. Primarul şi haidamacii lui l-au luat la pumni şi picioare în cur pe viceprimar şi l-au aruncat în stradă, unde au intervenit sătenii şi i-au despărţit.
Atitudinea primarului Păunescu nu este de mirare. Comuna este deja sub controlul clanului Păunescu. Fiul cel mic al primarului a fost numit director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, deşi, după ştiinţa mea, individul, poreclit "Pokemon", nu avea ce căuta în această funcţie din pricină de Intelligence Quotient (IQ), unde şi-a făcut de cap, trimiţând controale pe capul adversarilor politici. Acum loaza a rămas fară slujbă şi plânge pe umărul tăticului. Mă mir că tac-xu nu-i oferă scaunul de viceprimar, că la cât de fraier este, numai în familie se acceptă deficienţele la vedere.


REALITATEA.NET - Primarul şi viceprimarul din comuna Iepureşti s-au bătut

Uitare senatorială

După cum se ştie, prin plecarea Partidului Social Democrat de la Guvernare, PDL a decis înlocuirea tuturor prefecţilor propuşi de acest partid. La Giurgiu, în prezenţa secretarului de stat Valentin Adrian Iliescu, a fost numit în fucţie subprefectul PDL (fost prefect PNL în legislaţia trecută!), Noruţ Sergiu Stănişteanu.
Senatorul giurgiuvean Vasile Mustăţea (PNL), fost prefect de Giurgiu pentru câteva luni în anul 2008, se întreba şi ne întreba, cum este posibil ca PDL să-i schimbe peste noapte pe prefecţii, fie ei chiar de la PSD, atâta vreme cât sunt Înalţi Funcţionari Publici numiţi pe funcţii în urma susţinerii unor examene. Mai pe direct spus, domnul senator se întreba ce are sula cu prefectura, pentru că prefecţii sunt apolitici. Hai, nu mai spune, domn senatorex! Chiar vreţi să vă credem?
Îi răspund la întrebare imediat domnului senator liberal cum a fost posibilă schimbarea peste noapte a unui înalt funcţionar public. A fost schimbat aplicându-se aceleaşi metode ca şi în cazul dumneavoastră, când, tot prin Hotărâre de Guvern, semnată atunci de Călin Popescu Tăriceanu, l-aţi înlocuit în funcţie pe Noruţ Sergiu Stănişteanu. Fără ca acesta să-şi fi dorit acest lucru. A fost o comandă politică executată la ţanc şi fără comentarii. De ce suntem ipocriţi, domnule senator?

1 octombrie 2009

Dan Nica face dezvăluiri

Preluare de pe http://sictireli.wordpress.com/
Fostul ministru Dan Nica, eliberat din funcţie, dar şi eliberat de povara secretului de serviciu, face dezvăluiri în media. La numai câteva ore de la semnarea decretului de destituire, Nica a apărut la Antena 3 şi a devoalat câteva aspecte din acţiunile de contrabandă cu ţigări. Conform declaraţiilor lui Nica şpaga se ridica la un milion de euro pe lună.
În urmă cu vreo 10 zile, ministrul Dan Nica a dat ordin poliţiştilor din punctul de trecere a frontierei Stamora Moraviţa, jud. Timiş, să efectueze filtre totale (24 din 24 de ore) la TIR-urile ce intră în ţară. În cele câteva zile de filtru total, pierderile traficanţilor s-au ridicat la circa 34 de milioane de euro. Pentru ca filtrul să slăbească, traficanţii, prin oamenii lor infiltraţi între oficialităţi româneşti, au oferit 5 milioane de euro celui ce va reuşi să facă de aşa natură încât controalele să slăbească. În situaţia în care filtrele nu slăbesc, cele 5 milioane de euro puteau fi direcţionate către decizia de demitere a lui ministrului.
Dan Nica spune că a primit câteva semnale din Timiş, sfătuit să o lase mai moale cu controalele. Decizia ministrului a fost, din contră, să întărească controalele şi pe un drum lăturalnic, pe unde, din când în când, mai trecea câte un TIR. Aşa s-a capturat o mare cantitate de ţigări de contrabandă.
"Aveam informaţii că o mare parte din banii negrii obţinuţi din contrabanda cu ţigări, urmau să fie folosiţi în campania electorală. (...) O parte dintre traficanţi s-au reorientat către punctul vamal din Caraş Severin.". Minsitrul Dan Nica a decis să intenifice controalele şi la acest punct de trecere a frontierei. TIR-urile treceau în anumite momente ale zile, pe anumite ture.
Ca să se evite tentaţia unor poliţişti de frontieră să cadă în păcatul de a lua şpagă de la traficanţi, ministrul Nica a decis rotirea periodică pe posturi a poliţiştilor.
Iată, deci, cam ce este în spatele demiterii lui Dan Nica. Traian Băsescu declara într-un Breaking News că Nica a făcut declaraţii iresponsabile, fără a avea dovezi. Se referea la "turismul electoral", care, în opinia sa, nu a existat, nu existaă, nu va exista şi că Ministerul de Interne nu are cum frauda alegerile.
Îl invit pe Băsescu să vină la noi să-i arătăm dovezile clare ale "turismului electoral" în favoarea portocaliilor şi apoi să facă declaraţii iresponsabile. Primarii portocalii, în cârdăşie cu poliţiştii au pus umărul la greu la desfăşurarea fără sincope a "turismului electoral". Aşa se face că într-o localitate aruncată la mama dracu, procentul de vot a fost 120%.
Cât priveşte traficul de ţigări, acesta a fost, este şi va fi legat de punctele de frontieră. O mare parte din banii negri obţinuţi din astfel de "tranzacţii" finanţează partidele politice. Asta o ştie tot românul, nu trebuie să fii ministru de Interne sau Preşedinte ca să te prinzi de fază. Este suficient să ai un prieten în punctul de trecere a frontierei şi, dacă vrei, afli multe.
Noul ministru de Interne, Vasile Blaga, cunoscător fin al treburilor vamale, a declarat că nu intenţionează să schimbe nimic din deciziile bune luate de fostul ministru. Să-l vedem pe Blaga ce va face în privinţa traficului de ţigări la frontieră.

30 septembrie 2009

Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, scandalagii de profesie

Preluare de pe http://sictireli.wordpress.com/
Publicat de Sictireli
Priviţi şi dumneavoastră cum se comportă nişte cretini în sala de şedinţe a Primăriei Capitalei. Aştia, cică, sunt oameni politici responsabili. Oameni politici la care unii se uită ca la icoane. Nişte tembeli, asta sunt. Nişte iresponsabili care cred că dacă au pus mâna pe microfon şi strigă cât îi ţin bojocii au şi dreptate.
Eu am avut ocazia să-l văd la lucru, pe viu, pe Codrin Ştefănescu - tipul cu capul ca o gulie - la Giurgiu, în sala de şedinţe de la Consiliul Judeţean, cu ocazia alegerii preşedintelui. Şi cu această ocazie şi-a pus în evidenţă comportamentul de huligan. Bojogul ăsta, la vremea respectivă, era pesedist. A venit la şedinţa aceea să-l sprijine pe Victor Boiangiu. Castravetele asta chelios a venit la Giurgiu ca în Fâşia Gaza, însoţit de nişte haidamaci. Aşa ştie Codrin Ştefănescu să facă politică. Nici cu Marius Marinescu nu îmi este ruşine. Marinescu ăsta, fost sportiv de performanţă, este ăla care, într-o emisiune tv, a aruncat între felinare apa dintr-un pahar unei tâmpite de la PDL (hahalera aceea cu "Ciocul mic, acum noi suntem la putere").
Huo, bagabonţilor!! Oarba după voi! La Bălăceanca cu voi!

29 septembrie 2009

Băsescu vrea să folosească opoziţia pe post de leucoplast

Traian Băsescu nu se dezminte. Criza sau nu, recesiune sau nu, turbulenţe politice sau nu, îi stă sau nu broasca în gât lui Oltean... omul îşi face numărul. De data asta l-a împins pe Emil Boc pe scări şi după aceea l-a întrebat de ce se grăbeşte.
Cea de a doua soluţie oferită de Traian Băsescu pentru Ministerul de Interene, un ministru din opoziţie, este după chipul şi asemănarea declarantului. Cu alte cuvinte, deşi se uită în altă parte, te loveşte drept în piept.
Declaraţia e de pus în ramă, de pus în insectar, de pus în formol. Băsescu nu propune un ministru din opoziţie pentru că acolo s-ar găsi persoana potrivită să revitalizeze ministerul, să aducă performanţă, să rezolve gravele probleme din sânul unui minister aflat pe agenda mafioţilor. Nu. El propune un ministru din sânul opoziţiei ca să "închidă gura celor două partide" (Vezi Coaliţia pentru România).
Ce să mai adăugăm aici? Nu este asta o declaraţie să o baţi în bronz pe zidul Cotrocenilor?
Dacă ne uităm ce s-a întâmplat imediat după declaraţia respectivă cu evoluţia raportului euro/leu, în favoarea leului, cu atât mai mult trebuie să apreciem declaraţia preşedintelui. Dacă propune şi un prim-ministru din tabăra opoziţiei (eventual opoziţia germană), se prăbuşeşte euro de nu-l mai ridică de jos nici cerşetorii.

Amintiri din viitorul trecut

Criza finaciară care traversează România ca un tsunamii aduce cu sine pe creasta valului şi mizeriile anilor începutului de democraţie de după 1989. Pe străzile municipiului Giurgiu au reapărut tarabele din tablă ordinară, vopsite cu bidineaua, la care se vând jurnale, reviste,tigări, brichete etc. Cerşetorii s-au înmulţit şi s-au aşezat strategic, în vecinătatea bisericilor sau în parcuri. Au reapărut schimbătorii de valută.
Străzile sunt străbătute de comercianţi ambulanţi, care-şi oferă covrigi sau merdenele. Pe Şos. Bucureşti sau în apropierea unor magazine alimentare s-au întins ziare peste care se etalează legături de pătrunjel, mărar, leuştean, păstrânac, morcovi, mere, struguri, lapte sau brânză de vacă. Femei, călărind biciclete încărcate cu sticle de plastic cu lapte, străbat cartierele, strângând leuţ cu leuţ de o pâine, câteva felii de salam şi un pachet de ţigări pentru şomeru' de bărbat-su.
Tot mai mulţi bulgari învaţă să vorbească româneşte şi ne vizitează, momindu-ne cu produse mult mai ieftine ca la noi şi pe datorie.
Cei ce fac zilnic sau ocazional naveta la Bucureşti au reapărul la "ia-mă, nene" la intersecţia Şos. Bucureşti - Str. Tineretului, sperând că vor putea să ajungă în Capitală pe un preţ mai mic decât cel solicitat de transportatorii în comun. Imediat au apărut şi ofertanţii. Magazinele se închid rând pe rând. În schimb au reapărut la coltul străzii scaunele vânzătorilor de bilete Bingo.
Există şi o parte bună în toată această nebunie. Serviciile au înregistrat unele progrese. Nu toate serviciile. S-au revitalizat cizmarii, croilorii şi magazinele second-hand. Aşteptăm cu nerăbdare să-şi revină coşarii, tocilarii, vânzătorii de bragă, căruţaşii, lăutarii şi ghicitoarele... Şi raiaua a înviat. Mulţumim Coaliţiei pentru România. Fără ea mulţi dintre noi am fi uitat definitiv vremurile bune de altădată.

Ministrul NI(mi)CA, bombă cu efect imediat

Dacă Dan Nica nu a fost demis la 6 săptămâni de la alegerile pentru Europarlamentare, când s-a simulat, în timp real, “turismul electoral” în perspectiva alegerilor prezidenţiale, următorul moment propicea fost când a declarat, de pe poziţia de ministru de Interne!, că nu poate finaliza dosarele “turismului electoral” pentru că BEC nu-i pune la dispoziţie listele originale. Nu te poţi numi ministru de Interne dacă, sub nasul tău, cineva obstrucţioneaza o cercetare penala şi nu păţeşte nimic. Respectivul trebuia urcat de urgenţă într-o dubă cu geamuri fumurii şi zăbrele. Ia să vedeţi ce repede dă drumul la listele respective, care nu sunt moştenire de la ta-su sau mă-sa. Dacă se întîmpla aşa ceva cu nea Onofrei din Cuca Măcăii, imediat se găseau nişte mascaţi să-l umfle şi să-l ducă pachet… la parchet. (...)

Mai multe pe
http://sictireli.wordpress.com/

27 septembrie 2009

Polanski, freeze!

Ai dracu americanii ăştia. Nu uită şi nu iartă. L-au înhăţat pe celebrul regizor Roman Polanski (de origine poloneză, cu cetăţenie franceză) dupa 31 de ani de urmărit general. În urmă cu 31 de ani regizorul a violat o tânără. A pledat vinovat, dar imediat după cele 47 de zile de arest a părăsit America şi nu a mai călcat niciodată pe acolo. Justiţia americană nu l-a uitat, nu l-a iertat. Zilele acestea l-a săltat tocmai în Elveţia, unde se pregătea să participe la Festivalul Internaţional de Film de la Zurich, în cadrul căruia urma să primească un premiu pentru întreaga sa carieră.
Arestarea cineastului face parte dintr-o procedură iniţiată de autorităţile americane în urmă cu peste 30 de ani. Cineastul în vârstă de 76 de ani a fost arestat, în 1977, la Los Angeles, în urma plângerii părinţilor unei fete de 13 ani, care ar fi întreţinut raporturi sexuale cu regizorul.
Ai dracu americani. Le-au trebuit 31 de ani ca să-l reţină pe Polanski, de parcă acesta ar fi fost plecat pe Lună. Chiar şi acolo ar fi fost la îndemâna americanilor să-l aresteze.
Ai dracu americani. Cum fac ei din viaţă un scenariu de film. Uite, de aceea noi nu suntem americani. Dacă ar fi fost condamnat de justiţia română, Polanski ar fi beneficiat de prescriere a doua zi. Americanii, nu, dom'le, îi aleragă 31 de ani prin lume pe infractori. Vă daţi seama ce viteză are Roman Polanski dacă 31 de ani americanii, cu stafeta lor campioana pe suta de metri nu l-au ajuns? L-or fi angajat la FBI pe campionul mondial, alergăreţul Usain Bolt, altfel nu se explică prinderea lui Polanski.
Polanski ar putea scoate scoate pe piaţă un nou film de succes: "30 de ani, 365 de zile, şi câteva luni", un remarque după "Singurătatea alergătorului de cursă lungă".
Între timp, minora de 13 ani a ajuns şi ea la o vârstă frumoasă. Ei, ce n-ar da ea acum să mai fie odată violată. Din păcate Polanski nu mai poate.