Un lucru, cel puţin ciudat, s-a petrecut în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Giurgiu, în data de 3 oct 2009, când proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a calităţii de consilieri judeţeni pentru Sorin Ispas şi Gabriel Răzvan Toade, de la PDL Giurgiu, a primit vot negativ. Consilierii PNL s-au abţinut, consilierii PSD au votat împotrivă.
De ce spun că este un lucru ciudat. Dintr-un motiv simplu. Prin votul lor, atât peneliştii, cât şi pesediştii s-au amestecat în treburile interne ale unei formaţiuni politice. Nu cred că era dreptul lor să se opună unei modificări stabilită de conducerea partidului respectiv. Se crează astfel un precedent. Suntem în plin coşmar kafkantian. Consilierii PSD s-au împotrivit luării la cunoştinţă a deciziei PDL (!), în timp ce liberalii s-au abţinut (?!). S-au abţinut de la ce? De la a lua la cunoştinţă o decizie?
În condiţiile acestea, firesc, a picat şi proiectul de hotărâre privind validarea în locul celor doi a următorilor reprezentanţi de pe lista partidului, Mircea Chiţu şi Viorel Rădulescu.
Ca reacţie la amestecul în treburile interne de partid, pedeliştii au hotărât să părăsească sala de şedinţe.
Manevra pesedisto-liberală din Consiliul Judeţean Giurgiu se poate explica doar prin încercarea de a bloca o perioadă de timp eliberarea din funcţie a celor doi cu scopul de a fi numiţi într-o funcţie deţinută anterior de vreun pesedist într-o instituţie deconcentrată. Este de făcut o precizare aici, pentru a completa tabloul: în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu nu a existat un protocol de colaborare PDL-PSD. Din contra, a fost semnat la imediat după alegerile locale un protocol între PSD şi PDL. Acest lucru a fost posibil ca reacţie la atitudinea incalificabilă avută de către liderii şi candidaţii pedelişti în alegerile locale.
Mingea se va afla la noul prefect de Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, care va avea sarcina să analizeze legalitatea deciziei luată în C.J. Giurgiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu