1 octombrie 2009

Dan Nica face dezvăluiri

Preluare de pe http://sictireli.wordpress.com/
Fostul ministru Dan Nica, eliberat din funcţie, dar şi eliberat de povara secretului de serviciu, face dezvăluiri în media. La numai câteva ore de la semnarea decretului de destituire, Nica a apărut la Antena 3 şi a devoalat câteva aspecte din acţiunile de contrabandă cu ţigări. Conform declaraţiilor lui Nica şpaga se ridica la un milion de euro pe lună.
În urmă cu vreo 10 zile, ministrul Dan Nica a dat ordin poliţiştilor din punctul de trecere a frontierei Stamora Moraviţa, jud. Timiş, să efectueze filtre totale (24 din 24 de ore) la TIR-urile ce intră în ţară. În cele câteva zile de filtru total, pierderile traficanţilor s-au ridicat la circa 34 de milioane de euro. Pentru ca filtrul să slăbească, traficanţii, prin oamenii lor infiltraţi între oficialităţi româneşti, au oferit 5 milioane de euro celui ce va reuşi să facă de aşa natură încât controalele să slăbească. În situaţia în care filtrele nu slăbesc, cele 5 milioane de euro puteau fi direcţionate către decizia de demitere a lui ministrului.
Dan Nica spune că a primit câteva semnale din Timiş, sfătuit să o lase mai moale cu controalele. Decizia ministrului a fost, din contră, să întărească controalele şi pe un drum lăturalnic, pe unde, din când în când, mai trecea câte un TIR. Aşa s-a capturat o mare cantitate de ţigări de contrabandă.
"Aveam informaţii că o mare parte din banii negrii obţinuţi din contrabanda cu ţigări, urmau să fie folosiţi în campania electorală. (...) O parte dintre traficanţi s-au reorientat către punctul vamal din Caraş Severin.". Minsitrul Dan Nica a decis să intenifice controalele şi la acest punct de trecere a frontierei. TIR-urile treceau în anumite momente ale zile, pe anumite ture.
Ca să se evite tentaţia unor poliţişti de frontieră să cadă în păcatul de a lua şpagă de la traficanţi, ministrul Nica a decis rotirea periodică pe posturi a poliţiştilor.
Iată, deci, cam ce este în spatele demiterii lui Dan Nica. Traian Băsescu declara într-un Breaking News că Nica a făcut declaraţii iresponsabile, fără a avea dovezi. Se referea la "turismul electoral", care, în opinia sa, nu a existat, nu existaă, nu va exista şi că Ministerul de Interne nu are cum frauda alegerile.
Îl invit pe Băsescu să vină la noi să-i arătăm dovezile clare ale "turismului electoral" în favoarea portocaliilor şi apoi să facă declaraţii iresponsabile. Primarii portocalii, în cârdăşie cu poliţiştii au pus umărul la greu la desfăşurarea fără sincope a "turismului electoral". Aşa se face că într-o localitate aruncată la mama dracu, procentul de vot a fost 120%.
Cât priveşte traficul de ţigări, acesta a fost, este şi va fi legat de punctele de frontieră. O mare parte din banii negri obţinuţi din astfel de "tranzacţii" finanţează partidele politice. Asta o ştie tot românul, nu trebuie să fii ministru de Interne sau Preşedinte ca să te prinzi de fază. Este suficient să ai un prieten în punctul de trecere a frontierei şi, dacă vrei, afli multe.
Noul ministru de Interne, Vasile Blaga, cunoscător fin al treburilor vamale, a declarat că nu intenţionează să schimbe nimic din deciziile bune luate de fostul ministru. Să-l vedem pe Blaga ce va face în privinţa traficului de ţigări la frontieră.

Niciun comentariu: