29 septembrie 2009

Băsescu vrea să folosească opoziţia pe post de leucoplast

Traian Băsescu nu se dezminte. Criza sau nu, recesiune sau nu, turbulenţe politice sau nu, îi stă sau nu broasca în gât lui Oltean... omul îşi face numărul. De data asta l-a împins pe Emil Boc pe scări şi după aceea l-a întrebat de ce se grăbeşte.
Cea de a doua soluţie oferită de Traian Băsescu pentru Ministerul de Interene, un ministru din opoziţie, este după chipul şi asemănarea declarantului. Cu alte cuvinte, deşi se uită în altă parte, te loveşte drept în piept.
Declaraţia e de pus în ramă, de pus în insectar, de pus în formol. Băsescu nu propune un ministru din opoziţie pentru că acolo s-ar găsi persoana potrivită să revitalizeze ministerul, să aducă performanţă, să rezolve gravele probleme din sânul unui minister aflat pe agenda mafioţilor. Nu. El propune un ministru din sânul opoziţiei ca să "închidă gura celor două partide" (Vezi Coaliţia pentru România).
Ce să mai adăugăm aici? Nu este asta o declaraţie să o baţi în bronz pe zidul Cotrocenilor?
Dacă ne uităm ce s-a întâmplat imediat după declaraţia respectivă cu evoluţia raportului euro/leu, în favoarea leului, cu atât mai mult trebuie să apreciem declaraţia preşedintelui. Dacă propune şi un prim-ministru din tabăra opoziţiei (eventual opoziţia germană), se prăbuşeşte euro de nu-l mai ridică de jos nici cerşetorii.

Niciun comentariu: