3 octombrie 2009

Noruţ Sergiu Stănişteanu revine pe postul de Prefect de Giurgiu


Ca urmare a deciziei PSD de a părăsi guvernarea, în prezenţa secretarului de stat Valentin Iliescu, Noruţ Sergiu Stănişteanu, a depus, vineri, 2 octombrie jurământul pentru investirea în funcţia de prefect al judeţului Giurgiu. La eveniment au fost prezenţi deputatul Bogdan Cantaragiu (preşedintele PDL Giurgiu), primari din tot spectrul politic, şefi ai instituţiilor deconcentrate, mass-media locală.
Noruţ Sergiu Stănişteanu revine pe postul de prefect după ce în anul 2008 a fost eliberat şi numit în funcţia de Inspector Guvernamental. După alegerile generale, Noruţ Stănişteanu a optat pentru PDL. A fost numit în funcţia de subprefect de Giurgiu.
Vineri, Noruţ Stănişteanu i-a succedat în funcţie lui Tudor Tănăsescu. Scurta perioadă cât a fost pe funcţie, Tudor Tănăsescu nu a arătat că-l interesează prea mult de judeţul Giurgiu. De altfel, surse din PSD afirmau la vremea numirii lui Tănăsescu în funcţie că acesta, de fapt, a fost marginalizat la Giurgiu şi abia aşteaptă o ocazie să părăsească judeţul. Ocazia a sosit. Tudor Tănăsescu nu s-a omorât cu firea. Probabil cea mai mare problema cu care s-a confruntat a fost naveta Bucureşti - Giurgiu şi retur.
Noruţ Sergiu Stănişteanu este născut în Giurgiu şi cunoaşte foarte bine realităţile legate de judeţul şi municipiul Giurgiu. A îmbrăţişat ideologia liberală, fiind unul dintre fondatorii organizaţiei giurgiuvene. Motive independente de voinţa lui (nu intru acum în detalii), l-au obligat să părăsească PNL, organizaţia municipală Giurgiu, pe care o perioadă a condus-o din postura de preşedinte.
"Sunt apropiat faţă de oameni, am uşile deschise în orice moment, faţă de orice colaborator, şi sper ca şi de acum înainte să avem o colaborare, cel puţin, la fel de bună, ca cea pe care am avut-o până în momentul de faţă", a spus Stănişteanu.
Prima mare provocare căreia prefectul Stănişteanu trebuie să-i facă faţă va fi organizarea alegerilor pentru preşedintele României. Vom vedea dacă Noruţ Stănişteanu va reuşi să spulbere îndoielile unora cu privire la fraudarea alegerilor prin "turism electoral" şi nu numai.
Ca de obicei, gargaragiul Valentin Adrian Iliescu (fost preşedinte PDL-Giurgiu), de pe postul de reprezentant al Guvernului BOC 2, a făcut o declaraţie care, în mod firesc, ar trebui să stârnească indignare în rândul giurgiuvenilor. V.A.I. a declarat că de acum noua echipă de la Prefectura Giurgiu va avea deschidere şi înţelegere la Bucureşti. Aşadar, gura gargaragiului adevăr găieşte şi recunoaşte că nu a vrut muşchiul lor de pedelişti să bage în seamă şi judeţul Giurgiu. Să nu-l iei cu sictir? Şi pe el şi pe toţi cei ce gândesc asemenea, indiferent de culoare politică?

Niciun comentariu: