8 octombrie 2010

Criminalul din Craiova, Romel Voicu, a fost arestat


Iată cum arată o bestie cu chip de om. El este ucigaşul elevului de la liceul Tudor Arghezi din Craiova. Poliţia l-a arestat la câteva ore după ce l-a înjunghiat pe un tânăr de două ori în inimă, ucigându-l pe loc, şi pe un altul în spate.
În prima şedinţă a audierilor, criminalul Romel Voicu, 19 ani, a avut o reacţie uluitoare, declarând nonşalant: "Ei, asta este, l-am omorat! Iau zece ani pentru un prost!".
Iată, oameni buni, pe cine hrănim noi în puşcăriile din România. Bestiile astea ne omoară copiii, fraţii, părinţii, rudele şi noi îi întreţinem în puşcărie pe multe milioane de lei pe zi.

Latifundiarul Marin Anton este preşedintele PDL, filiala Giurgiu

Noul preşedinte al filialei Giurgiu a PDL este secretarul de stat Marin Anton. Anton a avut câştig de cauză în faţa interimarului Bogdan Cantaragiu.
Noul preşedinte de filială este un băiat înstărit care a ştiut să facă bani din piatră seacă. Sau, mă rog, a secat tot pe unde a trecut, depinde din ce unghi priveşti problema dacă îi citeşti declaraţia de avere. După ce-ţi trece ameţeala constaţi că băiatul este bazat rău de tot. Latifundiar în toată puterea cuvântului.
Peste două milioane de metri pătraţi de terenuri, patru apartamente în Bucureşti, două case în judeţul Buzău, una în Giurgiu şi alta în Ilfov. Nu lipsesc nici colecţiile de tablouri, ceasurile şi bijuteriile.
A lucrat pentru Gelu Tofan şi, acolo, l-a cunoscut pe Theodor Stolojan. A fost apoi administrator la RAFO Oneşti. Dar mai bine sitiţi aici declaraţia sa de avere.

7 octombrie 2010

Deputatul de Giurgiu Dan Păsat (PDL) la un pas de a fi reţinut

SURSA ANTENA3

Reprezentanţii DNA au cerut reţinerea deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, pentru şantaj. Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului, informează Mediafax.

"În perioada 2009 - 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate
de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC PROD INVEST SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse
forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă", se arată într-un comunicat de presă remis de DNA.

La începutul acestui an, s-a dispus urmărirea penală faţă de Dan Păsat în legătură cu două infracţiuni de şantaj. În luna iunie, cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat Dan şi sub aspectul celorlalte infracţiuni sus menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, se mai arată în comunicat.

Citiţi comunicatul de presă remis de DNA

Traian Băsescu retrimite legea pensiilor la reexaminare în Parlament

Ca să nu-şi lase acoliţii cu curul gol, după ce au fost prinşi măsluind votul la legea pensiilor cu o nesimţire greu de imaginat, TRAIAN BĂSESCU a decis să retrimită legea pensiilor spre examinare în Parlament, dar nu pentru că s-a votat fără cvorum, ci pentru că: "Sunt un susţinător fără rezerve al egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi, dar şi al egalităţii de tratament nu pot să nu analizez realităţile socio-economice, şi să constat că femeile au o situaţie mult mai grea decât bărbaţii", a spus, astăzi, Băsescu, cerând parlamentului să reducă vârsta de pensionare pentru femei la 63 de ani.
Manevra lui Traian Băsescu este o diversiune şi nimic altceva. A retrimis legea în Parlament pentru reexaminare ca să-şi scape pielea. Băsescu a simţit că se află pe teren minat şi a făcut un pas lateral pentru a nu primi în plin glonţul. Astfel s-a spălat pe mâni. Despre frauda din parlament niciun cuvânt. A găsit doar o chichită. S-a arătat ingrijorat de soarta femeilor, deşi în 21 septembrie a declarat în Parlament că este în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi privind vârsat de pensionare, aducând ca argument şi tendinţa europeană, fără a ţine cont de realităţile româneşti. Acum, dintr-o dată se arată îngrijorat.
Declaraţia lui Ponta făcută imediat după decizia lui Băsescu, şi anume că salută decizia lui Băsescu şi că avem de-a face cu un gest de normalitate, plus faptul că Ioan Predescu a fost PSD mă pune pe gânduri. Simt ca la mijloc este loc de o trădare.

Crimă în vecinătatea liceului Tudor Arghezii din Craiova


Doi elevi ai liceului Tudor Argezi din Craiova au fost înjunghiaţi astăzi în faţa unităţii şcolare. Unul dintre ei a murit, în timp ce al doilea se află în stare gravă. Se pare că unul dintre atacatori este un fost elev al liceului.
Elevul rănit a fost transportat la spital. Poliţia se află la faţa locului. Incidentul s-a pretrecut în cartierul Rovine din Craiova. Mai mulţi elevi care se îndreptau către liceu au fost aşteptaţi de un grup, iar doi dintre ei au fost înjunghiaţi.
Medicii de pe ambulanţa SMURD sosiţi la faţa locului au efectuat manevre de resuscitare timp de câteva zeci de minute, dar nu au mai putut salva viaţa adolescentului înjunghiat în inimă.
Din declaraţiile elevilor criminalul ar fi fost elev la liceu până în clasa a X când a fost exmatriculat. Incidentul s-a întâmplat în vecinătatea Gării, la circa 700 de metri de sediul liceului.

Adrian Năstase deschide uşa pentru blogger la Congresul PSD


Gest fară precedent în lumea politicii româneşti. Adrian Năstase îşi onorează promisiunea de a face loc bloggerilor la Congresul PSD. Ţinînd cont că invitaţia a stîrnit multe reacţii pozitive în rîndul internauţilor, Năstase va pune la dispoziţia bloggerilor o parte din lojele Sălii Palatului (locul desfăşurării Congresului). Singura condiţie este ca doritorii să se înscrie pînă pe 14 octombrie, liderul PSD precizînd din start că primii înscrişi vor fi şi “primii serviţi”. Adică vor ocupa cele mai bune locuri.
Nu putem decât să salutăm această decizie. Bloggerul Adrian Năstase a înţeles înaintea tuturor rolul şi rostul bloggerilor în viaţa societăţii româneşti, dar mai ales faptul că vocea blogosferei nu mai poate fi ignorată. Dacă nu s-ar fi aventurat în blogosferă Adrian Năstase ar fi dechis uşa Congresului PSD pentru internauţi? Este o întrebare la care doar Năstase ne poate răspunde. Cu condiţia să fie sincer.

4 octombrie 2010

Elena Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu, a încetat din viaţă

Mama preşedintelui a încetat din viaţă, luni, în jurul orei 14:30. Informaţia privind decesul mamei preşedintelui ţării a fost confirmată, pentru Mediafax, de apropiaţi ai familiei. Trupul neînsufletit al Elenei Băsescu va fi depus la o firmă de servicii funerare din Constanţa.
Elena Băsescu avea 81 de ani şi locuia la Constanţa. Aceasta suferea de cancer mamar şi a fost operată, anul trecut, la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu", din Bucureşti.

Dumnezeu să o odihnească în pace. Condoleanţe familiei.
Relaţia dintre Traian Băsescu şi mama sa a fost una specială. Pentru Traian Băsescu mama a fost steaua care i-a luminat totdeauna calea spre casa când era pe mare.
În aceste momente grele, în memoria mamei sale îi dedicam melodia "Să ştii măuciţa mea", cântată de Dan Spătaru.

Un şut în cur de la alegător

Întreaga lume este în fierbere. Oamenii au ajuns la limita răbdării. Manifestările de nemulţumire sunt dintre cele mai diverse. De la proteste paşnice la proteste violente, de la injurii la molestare fizică. Iată ce a primit vicepreşedintele Congresului din Honduras.



Nu va trece multă vreme şi astfel de scene vor putea fi văzute şi în România. Premoniţia nu are nimic de-a face cu avertizarea lansată de către serviciile secrete din SUA, Marea Britanie sau Suedia cu privire la un iminent atac terorist. Aici vorbim despre îndreptarea păcătosului, aducerea lui pe calea ce bună în şuturi. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur le oferea adversarilor politici săpun şi funie. Societatea civile le va da cât de curând incompetenţilor pedelişti ceea ce a primit şi vicepreşedintele Congresului din Honduras

3 octombrie 2010

Pontoşii lui Ponta

Cei mai cunoscuţi oameni politici din România ar putea oricând să participe la un concurs de spus bancuri. Ar câştiga competiţia la o tură de stadion de ceilalţi concurenţi.
Damblaua de a spune bancuri, în locul unor declaraţii care să ne lămurească de ce trebuie să strângem permanent cureaua în jurul gâtului, se răspândeşte înfiorător de repede printre acreşti comici vestiţi. Fără îndoială iniţiatorul este Traian Băsescu, urmat îndeaproape, ca-ntr-un marcaj om la om pe tot terenul, de Adrian Năstase.
Liderul spiritual al PSD-ului a dat recital la congresul TSD, unde şi-a încântat auditoriu cu câteva bancuri răsuflate. Dar asta contează prea puţin la tineri social-democtaţi conduşi de Nicu Bănicioiu. La un semn au râs cu toţii şi au scandat: cine nu râde e mă-sa curvă! Ponta şi Liviu Dragne au făcut eforturi mari să ţină aproape de Adrian.
Am o veste proastă pentru Năstase. De departe cel mai comic om politic al săptămânii este... este... nimeni altul decât Emil Boc! La glumiţele liderului social-democrat m-am scremut să zâmbesc. La poanta lui Boc m-am tăvălit pe jos de râs. Uite ce spune micuţul: Anul 2012 va fi anul PD-L, care va câştiga alegerile locale şi parlamentare, deoarece măsurile dureroase aplicate acum sunt corecte, iar efectele lor vor fi resimţite pe deplin atunci, când ţara noastră va fi pe creştere economică.
Chemat la rampă pentru un bis, mititelul a mai lansat o glumă: "Deşi partea dificiliă e încă în desfăşurare, construim o fundaţie solidă prin care să asigurăm o creştere economică sănătoasă şi de durată în România".
Hait, vine prăpădul! Uite cum o dăm din glumă în treabă nasoală. Dacă ceea ce construieşte Boc şi incompetenţii lui din guvern se numeşte fundaţie solidă pentru creştere economică, atunci putem spune că se îngroaşă gluma. Să dăm fugua să ne cumpărăm câteva baxuri de hârtie igienică. Vin vremuri căcăcioase.