1 mai 2010

Ziaristii romani, atacati cu o caramida la expozitia de la Shanghai


Să trăiască ăla micu!

1 Mai sictirit ca altul

1 Mai. Muncitoresc am dat o fugă pe stadion să văd dacă Steluţa lui Jiji bate Dunărea lui Luci. Au învins ai nostri. De acolo am dat o fugă în sala de sport din complexul sportiv “Marin Anastasovici” să consemnez ce pun copiii pe masă. Au pus un concurs naţional de tenis de masă. De aici am dat o fugă în Portul Giurgiu să văd ce face Dumărea de 1 Mai. Face ce ştie mai bine. Curge. Tot de la Vest la Est. De aici am dat o fugă în Padurea Bălănoaia (ce a mai rămas din Codrul Vlăsiei) să privesc cum petrece clasa muncitoare. Şi ce am constatat?
Ce a constatat SICTIRELI CITIŢI AICI...

Şapte dintr-o lovitură (Български кражба)

Şapte turişti români aflaţi în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur din Bulgaria au rămas fără maşini în noaptea de vineri spre sâmbătă. Uunul dintre păgubiţi este primarul localităţii Clejani din judeţul Giurgiu, Florin Nidelea.
După cum se vede, 1 Mai la bulgari se serbează prin hoţie. Primarul Florin Nidelea avea şi el o maşină prăpădita de nişte zeci de mii de euro, că e băiat sărac. Mulţumită manglitorilor bulgari (dacă or fi bulgari şi nu tot români - confraţi de rânge cu Nidelea din Clejani) primarul liberal se va întoarce în România pe jos, ca Badea Cârţan, sau pe calea aerului. Dar să grăbească zborul, că de nu prefectul pedelist abia aşteaptă să-i vacanteze postul, plătindu-i astfel o poliţă pentru declaraţiile făcute la adresa lui cu prilejul inundaţiilor din comuna Clejani.



Update. Maşina primarului Nidelea a fost găsită întreagă şi nevătămată, inclusiv cu actele în ea. Poliţia din Bulgaria i-a făcut primarului din Clejani o economie de 10 000 de euro, recompensa promisă pentru cel ce-i va recupera maşina. Florin Nidelea şi-a retras promisiunea, considerând că poliţiştii şi-au făcut datoria. Om lipsit de obraz, domn primar, se ţigăneşte pentru nişte euro. Ţi-au găsit, mă, maşina? Scoate banii. Şi pune, dracu, mâna şi plăteşte-ţi asigurarea. Ai avut 70 000 de euro şi nu mai ai 2000 de euro? Hai că eşti de groază.

29 aprilie 2010

Fantoma unui combinat chimic

Combinatul chimic diin Giurgiu a fost până acum 20 de ani un obiectiv industrial de primă mărime raportat la nivel naţional. Poate chiar european. Platformele 1, 2 şi 3 au avut zilele lor de glorie, când mii de oameni îşi aveau acolo locul de muncă.
După 1990 s-a intrat într-un fel de concurs al distrugerii. S-a început cu platformele 1 şi 2, unde s-a distrus, s-a furat, s-a dezmembrat continuu. Nimeni nu a pus capăt acestui jaf. S-au vândut, s-au dezmembrat, s-au furat instalaţii întregi. Multe dintre ele funcţionale.
Pentru ca unii sa-şi păstreze funcţiile de decizie şi salariile exorbitante pentru vremurile acelea, sub ochii închişi ai liderilor de sindicat, aflaţi în cârdăşie cu conducerea şi mafioţii ce roiau prin combinat să pună mâna pe o afacere, s-au vândut instalaţii din nichel la preţ de fier vechi.
S-a furat tot ce se putea. De la geamuri, cărămizi, cabluri, instalaţii sanitare, mese şi scaune de laborator, instalaţii electrice, aparate de măsură şi control... şi până la instalaţii performante. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acest jaf organizat.
Priviţi mai jos ce a rămas din platformele 1 şi 2. Pe ici pe colo câte un investitor rătăcit, ruine ca după bombardament, porci, guşteri şi căutători în gunoiul menajer, depozitat şi el în zonă. Vor mai trece câţiva ani buni până când zona va prinde din nou viaţă.


27 aprilie 2010

În sediul PDL Giurgiu intri numai cu acreditare de presă sau laude la purtător

Astăzi s-a inaugurat sediul organizaţii municipale a PDL Giurgiu. Au fost invitaţi să participe la acest eveniment mai multe oficialităţi din PDL. Au răspuns invitaţiei Adriean Videanu şi Anca Boagiu.
După ce s-a tăiat panglica, în noul sediu au fost acceptaţi numai jurnaliştii de la publicaţiile cunoscute ca fiind pe faţă proPDL. Televiziunii Valahia Tv i s-a interzis să filmeze în interior şi să participe la conferinţa de presă de însuşi senatorul (ex-liberal) Cezar Măgureanu, actualmente preşedinte de organizaţie, pe motivul că jurnaliştii de la Valahia Tv nu au acreditare. Explicaţia este o găselniţă pe moment a senatorului pentru că nu s-au lansat invitaţii către presă şi nici nu s-a solicitat vreodată acreditări de presă la conferinţele PDL Giurgiu.
Probabil că astfel ex-liberalul Cezar Măgureanu a dorit să le asigure invitaţilor o conferinţă de presă liniştită unde să se poată exhiba înaltele feţe pedeliste reflecate pe dale de marmură.

Tribunalul Militar Bucureşti a respins cererea de arestare a inspectorului şef de la ISU Giurgiu


Fosta conducerea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (Vlaşca), a judeţului Giurgiu, s-a aflat de mai mulţi ani în vizorul DNA, acuzată că ar fi trucat examenele pentru ocuparea unor posturi. Cercetările au dus în final la solicitarea DNA de reţinere a inspectorului şef Marian Ghimpeţeanu, alături de alte 3 persoane din conducerea ISU Giurgiu. Începând cu data de 10 februarie 2010 fostul inspector şef este anchetat pentru fals, uz de fals, instigare la uz de fals şi sustragere de înscrisuri.
Cele 4 persoane au fost eliberate din funcţii în urmă cu câteva luni şi puse la dispoziţia ministerului de resort. În această perioadă s-au reanalizat examenele susţinute în urmă cu circa 3 ani la Giurgiu. Surse din interiorul DNA susţin că s-au descoperit câteva teste trucate. În fond, cum proceda Ghimpeţeanu? Trimitea bileţele comisiei de examinare cu numele candidatului favorit. În alte cazuri este suspectat că ar fi schimbat rezultatul unor examene.

Surse judiciare din DNA susţin că astfel s-ar fi trucat mai multe teste la proba scris şi proba fizică. Unele surse vorbesc despre sume ce începeau de la 3000 de euro pentru un examen aranjat. Informaţia încă nu a fost validată.
Tribunalul Militar Bucureşti a respins cererea de arestare solicitată de DNA, interzicându-le celor cercetaţi pentru fals şi favorizare să părăsească domiciliul. Din câte ştim noi, o astfel de acţiune de control se desfăşoară la nivel naţional, constatându-se astfel de ilegalităţi şi în alte judeţe.
La Giurgiu deja au fost invitaţi să dea explicaţii câţiva participanţi la concurs. În paralel, din sursele noastre, am aflat că DNA ar fi declanşat o anchetă şi pe linia controalelor abuzive efectuate de unii inspectorii din cadrul ISU Giurgiu pe la diverse socităţi comerciale.

25 aprilie 2010

Poveşti pescăreşti?


Extraordinar, senzaţional, spectaculos, inimaginabil!
Un peşte preistoric, capturat în râul Neajlov din judeţul Giurgiu
Creatura a fost ridicată de reprezentanţi ai Parcului Naţional Comana, locaţie din care face parte şi râul Neajlov.

Sursa http://giurgiuveanul.ro/