27 aprilie 2011

Elena Turcu, judecătoarea de pomină, a fost achitată

În mai 2007, o femeie nesinţită, aflată sub influenţa alcoolului, susţin poliţiştii de la Serviciul Rutier Dâmboviţa, a pătruns pe contrasens şi a provocat un accident minor. Primele probe arată că nesimţita avea alcoolemie de 1 mg/l. Cu toate acestea scapă basma curată doar pentru că este judecător la Judecătoria Dâmboviţa.

Pe 15 mai 2007 judecătoarea Elena Turcu a fost surprinsă de trei poliţişti dâmboviţeni în timp ce se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Judecă­toa­rea a fost oprită de poliţişti, după ce femeia a provocat un accident rutier minor. În urma anchetei realizate de poliţişti a rezultat că magistratul avea o alcoolemie de 1 mg la mie, ceea ce constituia o faptă penală pe­dep­sită prin lege. Incidentul a fost fil­mat. În imagini a fost prezentată ju­de­că­toarea Turcu, aflată într-o stare avan­sa­tă de ebrietate, adresând injurii poliţiştilor: „Lasă-mă, dom’le, în pace. Nu fi nesimţit. Eşti un dobitoc!”.
La momentul declan­şă­rii scandalului, avocata judecătoarei preciza că întregul caz ar fi „o înscenare a SRI şi IPJ Dâmboviţa”. După mai bine de un an de la producerea incidentului, procurorul care a analizat cazul l-a soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP). Motivul: probele de sânge nu ar fi fost recoltate cu mijloacele prevăzute în legislaţie. Judecătoarea s-a îndreptat cu plângeri împotriva celor trei poliţişti, acuzându-i de abuz, aceştia fiind apăraţi şi susţinuţi de IGP.
.

Am citit un comentariu pe un blog. Un cetăţean indignat întreba: cum a ajuns creatura asta judecător? Cine ştie răspunsul, să-l dea.

Corb la corb nu-şi scoate ochii.


Judecătoarea arţăgoasă este acum liberă să-i pună la zid pe poliţiştii care au îndrăznit să-i ceară să nu se situeze deasupra legii.

Un poet ostatic

Ionel Muscalu, poet, prozator, jurnalist, om politic, cap de familie și cu voia sa prietenul meu, și-a lansat un nou volum de versuri. Evenimentul a avut loc la Cafeneau TURN din centrul municipiului Giurgiu, în prezența prietenilor săi care știu să aprecieze la justa valoare un act de cultură. Volumul de versuri, cel de al doilea din palmaresul autorului (Ionel Muscalu mai are în colecție un volum de proză)se intitulează OSTATIC LA FERESTRELE VIEȚII.

24 aprilie 2011

Vă aduc o veste minunată: HRISTOS A ÎNVIAT!