27 aprilie 2011

Elena Turcu, judecătoarea de pomină, a fost achitată

În mai 2007, o femeie nesinţită, aflată sub influenţa alcoolului, susţin poliţiştii de la Serviciul Rutier Dâmboviţa, a pătruns pe contrasens şi a provocat un accident minor. Primele probe arată că nesimţita avea alcoolemie de 1 mg/l. Cu toate acestea scapă basma curată doar pentru că este judecător la Judecătoria Dâmboviţa.

Pe 15 mai 2007 judecătoarea Elena Turcu a fost surprinsă de trei poliţişti dâmboviţeni în timp ce se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Judecă­toa­rea a fost oprită de poliţişti, după ce femeia a provocat un accident rutier minor. În urma anchetei realizate de poliţişti a rezultat că magistratul avea o alcoolemie de 1 mg la mie, ceea ce constituia o faptă penală pe­dep­sită prin lege. Incidentul a fost fil­mat. În imagini a fost prezentată ju­de­că­toarea Turcu, aflată într-o stare avan­sa­tă de ebrietate, adresând injurii poliţiştilor: „Lasă-mă, dom’le, în pace. Nu fi nesimţit. Eşti un dobitoc!”.
La momentul declan­şă­rii scandalului, avocata judecătoarei preciza că întregul caz ar fi „o înscenare a SRI şi IPJ Dâmboviţa”. După mai bine de un an de la producerea incidentului, procurorul care a analizat cazul l-a soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP). Motivul: probele de sânge nu ar fi fost recoltate cu mijloacele prevăzute în legislaţie. Judecătoarea s-a îndreptat cu plângeri împotriva celor trei poliţişti, acuzându-i de abuz, aceştia fiind apăraţi şi susţinuţi de IGP.
.

Am citit un comentariu pe un blog. Un cetăţean indignat întreba: cum a ajuns creatura asta judecător? Cine ştie răspunsul, să-l dea.

Corb la corb nu-şi scoate ochii.


Judecătoarea arţăgoasă este acum liberă să-i pună la zid pe poliţiştii care au îndrăznit să-i ceară să nu se situeze deasupra legii.

Niciun comentariu: