18 iunie 2010

După PDL potopul


Decizia aberantă a guvernului de a tăia din banii angajaţilor din administraţiile locale cu 25% începe să facă victime. Administraţia locală va propune Consiliului local al municipiului Giurgiu reducerea personalului din Primărie şi direcţii aflate în subordinea instituţiei circa 120 de angajaţi, din circa 420 de angajaţi.
Primarul municipiului Lucian Iliescu intenţionează să aibă o discuţie cu toţi primarii din judeţul Giurgiu pentru a reuşi împreună un protest în faţa Prefecturii Giurgiu pentru că această instituţie, cu reavoinţă, prin prefectul Noruţ Stănişteanu, la indicaţiile preţioase ale lui Bogdan Cantaragiu, a blocat bugetele localităţilor în instanţele de judecată de mai bine de 2 luni, pe motivul că nu s-a respectat procedura de împărţire a fondurilor.
În spatele acestei hărţuiri se află nemulţumirea portocaliilor pe faptul că anul acesta primarii PDL au primit sume mai mici de la buget, trecând cu vederea faptul că în anul 2009 au primit fonduri foarte mari doar primăriile portocalii. Iată un singur exemplu. În timp ce oraşul Mihăileşti (8,5 000 locuitori, primar PDL) a primit din partea Guvernului circa 50 de miliarde de lei pentru echilibrarea bugetului şi finanţarea unor lucrări, în timp ce municipiul Giurgiu (70 000 de oameni, primar PNL), reşedinţă de judeţ, a primit mai puţin de un miliard de lei.
Blocarea în instanţă a bugetelor pune în pericol funcţionarea primăriilor şi finanţare proiectelor deja lansate.

Dragele mele numere

Mă aşteptam să pice Moţiunea. Orice om cu minte întreaga, care vede şi înţelege ce se petrece în jurul său şi ştie câte parale fac personajele acestei drame în care suntem, fără voia noastră, distribuiţi, previziona rezultatul votului. Speram totuşi, ca oricare dintre noi, într-o minune. Dar Dumnezeu şi-a epuizat, în mandatul lui Traian Băsescu stocul de minuni pentru România.
În Parlament nu s-a votat pentru sau contra Moţiunii, ci pentru condamnarea poporului român la saracie, degradare morală şi genocid social cu legea ca ghilotină. Băsescu, Boc şi compania, vuvuzelele portocalii cum se spune mai nou, au acum şi lege în acest sens. Poporul român, cel căruia cu cinism premierul i se adresa cu "dragi români" va fi încolonat şi dus la abator.
Vreau o lege care să le interzică acestor măcelari să se adreseze poporului cu apelativul "DRAGĂ". Ne-a mai zis unul "dragi tovarăşi va dau 100 de lei". Ne este de ajuns. Nu suntem dragi lor. Nu ne sunt dragi. Dacă le-am fi fost dragi s-ar fi sinucis în piaţa publică în loc să condamne poporul. S-ar fi urcat pe rug ca Giordano Bruno. Ar fi ars pentru "cei dragi".
Pentru ăştia de acum, ca şi pentru ăia de dinainte, noi nu suntem decât nişte numere DRAGI. Nu suntem Ion, Vasile, Gheorghe sau oricum altcumva. Suntem X milioane de oameni, Y milioane de pensionari, Z milioane de scutece, XYZ de handicapati etc.
Măcelarii giurgiuveni se numesc: senator Cezar Măgureanu, deputaţi Dan Păsat, Victor Boiangiu. Să aibă parte de tot atâta bine cât au făcut ei celor ce i-au mandatat să le reprezinte interesele în Parlamentul României.

14 iunie 2010

Scumpul meu loc de parcare

În Bucureşti taxele pe anul 2010 pentru parcarea autoturismelor la reşedinţă sunt la nivelul anului 2009. Bucureştenii plăteasc în 2010 taxele de parcare pentru locurile de reşedinţă la nivelul celor de anul trecut, între 40 şi 75 lei pe an, în funcţie de sector şi zona de locuit.
Buuuun!
Acum să ne retragem strategic la malul Dunării la Giurgiu. Taxele de parcare sunt de 400 lei. Nu-i cam mult, băiiii, lotrilor de la Administraţia Domeniului Public. Şi pentru ce se iau aceşti bani că de amenajat nu s-a amenajat nimic, de protejat nu s-a protejat nimic. Se ceartă giurgiuvenii pe locuri de parcare ca ţaţale în târg. Fiecare-şi aplică legea lui, pe principiul cine pleacă la plimbare pierde locul de onoare.

Să nu uităm 13-15 iunie 1990