18 iunie 2010

După PDL potopul


Decizia aberantă a guvernului de a tăia din banii angajaţilor din administraţiile locale cu 25% începe să facă victime. Administraţia locală va propune Consiliului local al municipiului Giurgiu reducerea personalului din Primărie şi direcţii aflate în subordinea instituţiei circa 120 de angajaţi, din circa 420 de angajaţi.
Primarul municipiului Lucian Iliescu intenţionează să aibă o discuţie cu toţi primarii din judeţul Giurgiu pentru a reuşi împreună un protest în faţa Prefecturii Giurgiu pentru că această instituţie, cu reavoinţă, prin prefectul Noruţ Stănişteanu, la indicaţiile preţioase ale lui Bogdan Cantaragiu, a blocat bugetele localităţilor în instanţele de judecată de mai bine de 2 luni, pe motivul că nu s-a respectat procedura de împărţire a fondurilor.
În spatele acestei hărţuiri se află nemulţumirea portocaliilor pe faptul că anul acesta primarii PDL au primit sume mai mici de la buget, trecând cu vederea faptul că în anul 2009 au primit fonduri foarte mari doar primăriile portocalii. Iată un singur exemplu. În timp ce oraşul Mihăileşti (8,5 000 locuitori, primar PDL) a primit din partea Guvernului circa 50 de miliarde de lei pentru echilibrarea bugetului şi finanţarea unor lucrări, în timp ce municipiul Giurgiu (70 000 de oameni, primar PNL), reşedinţă de judeţ, a primit mai puţin de un miliard de lei.
Blocarea în instanţă a bugetelor pune în pericol funcţionarea primăriilor şi finanţare proiectelor deja lansate.

Niciun comentariu: