5 noiembrie 2010

Sufletul poetului Adrian Păunescu a plecat spre cele veşnice


Dumnezeu să-l aibă în grija Sa. Un ultim cuvânt din partea Poetului.


4 noiembrie 2010

Traian Băsescu recunoaşte că pentru mulţi ţigani furtul este tradiţie

Aflat în vizită în Slovenia, Preeşedintele Traian Băsescu a răspuns unei interpelări pe marginea situaţiei rromilor. “Mai avem o problemă care trebuie spusă şi care face dificilă integrarea romilor nomazi - foarte puţini vor să muncească. Mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură. Dacă nu vom recunoaşte cinstit şi problemele pe care le are etnia însăşi şi problemele pe care le avem noi în a cunoaşte etnia, nu vom găsi soluţia problemei”, a răspuns şeful statului român. (...)
“Eu am fost primar şi am oferit locuri de muncă romilor care se aşezaseră la marginea Bucureştiului. Nu le-a plăcut şi au plecat în altă parte. Sigur, era muncă în conformitate cu pregătirea lor - la salubritate”, a spus liderul de la Cotroceni.

În fine, după mulţi ani de tăcere spune şi Traian Băsescu ceva interesant pe marginea acestei chestiuni. Îl aşteptăm cu aceeaşi declaraţie şi în ţară. Poate are demnitatea să spună că ţiganii, mulţi dintre ei, trăiesc TRADIŢIONAL din furt şi la întâlnirea cu Regele Cioabă, cu Bercea Mondialu şi alţi asemenea tradiţionalişti care trăiesc bine din furtişaguri mai mari sau mai mici, după caz. Cu mulţi dintre aceşti tradiţionalişti s-a afişat în ultima perioadă. A dansat, a chefuit, le-a cerşit voturile...

Dan Păsat la un pas de a ajunge în arest

Ministerul Justiţiei a trimis dosarul deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat la Camera Deputaţilor. DNA cere arestarea deputatului democrat-liberal, pentru şantaj.
La începutul lunii octombrie, şeful DNA, Daniel Morar, a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului.

Citiţi aici pentru ce este cercetat Dan Păsat

Citiţi aici reacţia lui Dan Păsat.

3 noiembrie 2010

Marius Oprea: "Stolojan lucra şi pentru Securitate"

Istoricul Marius Oprea afirmă, într-un interviu acordat pentru România Liberă, că nu există nici un domeniu care să nu fie afectat de influenţa „sistemului", adică de vechea reţea extrem de eficientă a foştilor activişti şi securişti, „continuată astăzi" de odraslele lor. Unul dintre exemplele acestei continuităţi se află chiar în partidul de unde provine Marius Oprea, fiindcă istoricul a fost pus la colţ în PNL de un fost colaboraţionist al regimului comunist. Dar colaboratori sunt şi la vârful altor partide, afirmă istoricul.
"Nu cunoaştem situaţia ofiţerilor acoperiţi, nu ştim exact, de pildă, situaţia lui Stolojan. De pildă, Theodor Stolojan lucra şi pentru Securitate, câtă vreme era contabilul conturilor de aport valutar special (AVS), pe scurt, conturile lui Ceauşescu, rezultate din vânzarea saşilor, evreilor, plus afacerile intermediate prin Crescent a lui Voiculescu şi alte firme de la ICE Dunărea. Toţi aceşti bani veneau la AVS, iar Stolojan le ţinea contabilitatea, ceea ce presupune o strânsă legătură cu Securitatea, chiar dacă aceştia îl numeau „personal militar civil" (PMC). Erau în jur de 2.000 - 3.000 de astfel de PMC-işti, iar Theodor Stolojan este unul dintre ei, însă dosarele lor nu au fost scoase la iveală", declară Marius Oprea.

SURSA: http://www.cotidianul.ro/

2 noiembrie 2010

SENZAŢIONAL/ Stenograma unei convorbiri telefonice din anul 1928

La OTV, Dan Diaconescu, cel mai invitat mogul la DNA, a prezentat un filmuleţ care, chipurile, a făcut înconjurul lumii. În imagini se vede o femeie, cam suparponderală, care, cică, ar vorbi la telefonul mobil. Chestia nasoală este ca filmul a fost turnat prin anul 1928 de Charlie Chaplin.
De îndată Dan Diaconescu a abandonat subiectul Elodia Ghinescu, fumat deja, a lansat o altă bombă să ţină fraierii cu gura căscată şi să tragă la sms-uri.
Întrebare: Vorbea sau nu vorbea femeia la telefonul mobil?


Ce tot o coieşti atât, frate Diaconescule? Nu era mai simplu să apelezi la serviciile care se ocupă cu ascultatul telefoanelor în România? Aflai la fix cine este femeia, ce vorbeşte şi cu cine. Aşa aflai că este Ioana Maria Vlas şi vorbea din în Israel cu Sorin Ovidiu Vântu aflat în libertate în România.
"Nebunaticule, ce mai faci, ma, labagiule?"
"Tu eşti, matracucă nesătulă? Ce faci, o mai sugi prin batistă? Hai că te pup, micuţo. Ce vrei de la băiatu?"
"Cum ce vreau, mă, scaun cu rotile? Vreau 200 000 de euro să ung nişte uşi la Tel Aviv, ca altfel vin în România şi te dau în gât la Parchet, luzăr patetic!".
"Bine, papuşa mea feneistă, s-a făcut, iţi trimit 200 de mii prin fata mea de la Londra, e bine, gonflabila mea?"
"Ok, ma, paraliti..., pardon, labagiule. Hai, te pup, iubi. Închid că vorbesc pe banii mei nu pe bani FNI-ului pe care i-ai luat tu cu sacii şi geamantanele".

Pe Victor Ponta cică nu-l interesează

Citiţi aici cu ce poante vine Victor Ponta. El cică ne ameţeşte cu declaraţii politice pe la B1Tv. Ca să adoarmă electoratul, afirmă că nu-l interesează să candideze la funcţia de preşedinte al României. Are, spune el, altceva mai bun de făcut.
Când i-o da ordin de zi pe unitate mareşalul Ion Iliescu şi generalul Adrian Năstase: Victoraş, hai, mă Gavroche de PSD, mă Che Guevara de carton, în pas alergător, cu masca pe figură şi baioneta la armă, la luptă să cucerim obiectivul Cotroceni, mai mişcă în front?
Dar de ce nu spune Victoraş pe şleau că-i este teamă că nu-l va apuca viitoarele alegeri în funcţia de preşedinte PSD?

1 noiembrie 2010

Bâlbâitul prezidenţial


Preluat de pe Blogul lui Teacă. Imagine şi text integral.
(Orice comentariu din partea noastră este de prisos!)

Fota. Iulian Fota. Consilier prezidenţial. Acest bîlbîit cu ifose a conceput monstruozitatea conform căreia presa e un pericol pentru securitatea naţională. Ecce homo!