12 octombrie 2010

Dan Păsat contraatacă

Deputatul Dan Păsat riscă să fie dat pe mâna procurorilor de la DNA daca cererea anchetatorilor va fi votată în Camera Deputaţilor.

Dan Păsat, deputat de Giurgiu (fost PNL, actualmente PDL) este acuzat de şantaj şi ameninţare la adresa unor oameni de afaceri, cu care a împărţit lucrări pe raza judeţului Giurgiu, şi a unor primari cărora le-a solicitat lucrări pentru firma sa.
Dan Păsat a contraatacat declarând că este vorba despre un dosar politic (arie fredonată de orice politician care ajunge în vizorul DNA) de care n-ar fi străin primarul municipului Giurgiu, liderul PNL, filiala Giurgiu, Lucian Iliescu. Cum explică Păsat această pretinsă implicare? Simplu. Plecarea sa din PNL ar fi declanşat o adevărtată urgie pe capul său.
Lucru fals, evident, pentru că plecarea sa din PNL Giurgiu nu are nicio legătură cu acuzaţiile ce i se aduc. Acuzaţii pe care le respinge categoric, afirmând că nu a ameninţat în viaţa sa pe cineva cu moartea. Înregistrarea pusă la dispoziţie de procurorii de la DNA este, spune Păsat, un fals. Cum aş putea să fac aşa ceva, se întreba şi ne întreba (pe noi, telespectatorii)? Sunt un om paşnic, ne asigură deputatul.
Cât de paşmic este acest om, este simplu de aflat dacă-i întrebi pe cei ce l-au cunoscut îndeaproape sau au avut vreo relaţie de afaceri cu el. De exemplu, unul dintre cei ce ne poate spune cât de paşnic este Dan Păsat ar putea fi primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa. Tot pe raza acestei localităţi vom găsi o sumedenie de locuitori care să-l contrazică, afirmând că este capabil de orice. Mai ales atunci când interesul său financiar este în joc.
Dan Păsat consideră că lucrurile stau tocmai pe dos. Adică, el ar fi păgubitul, deoarece a executat lucrări luate în antepriză şi nu i-au fost decontate. Mai mult, avansează ideea cobform căreia familia sa a primit ameninţări voalate de la anumite persoane pe care le-a ameninţat că le va da pe mâna justiţiei dacă nu-şi achită datoriile către firma sa.
Deocamdată Dan Păsat nu pare îngrijorat. Afişează o atitudine calmă, rezervată. Poate se bazează pe cunoştinţele sale, pe relaţii, pe vreun as din mânecă. Este posibil ca şi el să deţină câteva înregistrări sau documente compromiţătoare la adresa celor cu care a desfăşurat diverse afaceri. Să precizăm faptul că procurorii de la DNA au în vizor şi câţiva primari cu care Păsat a intrat în combinaţie.
La cum merg lucrurile în justiţia română, este puţin probabil ca deputatul pedelist să intre la răcoare pe baza unor înregistrări lansate pe piaţă de persoane interesate mai degrabă să-i submineze imaginea decât să-l pună la răcoare. Adăugăm aici şi reticenţa parlamentarilor când vine vorba să dea pe mâna procuraturii vreun coleg.

2 comentarii:

Camelia Iguan spunea...

Are tupeu sa contraatace. Ca orice imbecil, nega totul. El nu are nicio vina, ba mai mult este victima. La puscarieeee!

Martalogul spunea...

Prostul asta a ajuns in Parlament? Doamne, mare este gradina ta!