7 octombrie 2010

Deputatul de Giurgiu Dan Păsat (PDL) la un pas de a fi reţinut

SURSA ANTENA3

Reprezentanţii DNA au cerut reţinerea deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, pentru şantaj. Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului, informează Mediafax.

"În perioada 2009 - 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate
de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC PROD INVEST SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse
forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă", se arată într-un comunicat de presă remis de DNA.

La începutul acestui an, s-a dispus urmărirea penală faţă de Dan Păsat în legătură cu două infracţiuni de şantaj. În luna iunie, cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat Dan şi sub aspectul celorlalte infracţiuni sus menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, se mai arată în comunicat.

Citiţi comunicatul de presă remis de DNA

2 comentarii:

Adrian Dumitrescu spunea...

Credeti ca va pati ceva acest nenorocit?

Jean de pe langa Craiova spunea...

Oare prostul asta, incultul asta, fantele asta de Crangas va intra la racoare? Parca vad ca nu. banul vorbeste si in Justitie sunt multi halitori de bani si cacat.