18 iunie 2010

Dragele mele numere

Mă aşteptam să pice Moţiunea. Orice om cu minte întreaga, care vede şi înţelege ce se petrece în jurul său şi ştie câte parale fac personajele acestei drame în care suntem, fără voia noastră, distribuiţi, previziona rezultatul votului. Speram totuşi, ca oricare dintre noi, într-o minune. Dar Dumnezeu şi-a epuizat, în mandatul lui Traian Băsescu stocul de minuni pentru România.
În Parlament nu s-a votat pentru sau contra Moţiunii, ci pentru condamnarea poporului român la saracie, degradare morală şi genocid social cu legea ca ghilotină. Băsescu, Boc şi compania, vuvuzelele portocalii cum se spune mai nou, au acum şi lege în acest sens. Poporul român, cel căruia cu cinism premierul i se adresa cu "dragi români" va fi încolonat şi dus la abator.
Vreau o lege care să le interzică acestor măcelari să se adreseze poporului cu apelativul "DRAGĂ". Ne-a mai zis unul "dragi tovarăşi va dau 100 de lei". Ne este de ajuns. Nu suntem dragi lor. Nu ne sunt dragi. Dacă le-am fi fost dragi s-ar fi sinucis în piaţa publică în loc să condamne poporul. S-ar fi urcat pe rug ca Giordano Bruno. Ar fi ars pentru "cei dragi".
Pentru ăştia de acum, ca şi pentru ăia de dinainte, noi nu suntem decât nişte numere DRAGI. Nu suntem Ion, Vasile, Gheorghe sau oricum altcumva. Suntem X milioane de oameni, Y milioane de pensionari, Z milioane de scutece, XYZ de handicapati etc.
Măcelarii giurgiuveni se numesc: senator Cezar Măgureanu, deputaţi Dan Păsat, Victor Boiangiu. Să aibă parte de tot atâta bine cât au făcut ei celor ce i-au mandatat să le reprezinte interesele în Parlamentul României.

Niciun comentariu: