27 aprilie 2010

Tribunalul Militar Bucureşti a respins cererea de arestare a inspectorului şef de la ISU Giurgiu


Fosta conducerea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (Vlaşca), a judeţului Giurgiu, s-a aflat de mai mulţi ani în vizorul DNA, acuzată că ar fi trucat examenele pentru ocuparea unor posturi. Cercetările au dus în final la solicitarea DNA de reţinere a inspectorului şef Marian Ghimpeţeanu, alături de alte 3 persoane din conducerea ISU Giurgiu. Începând cu data de 10 februarie 2010 fostul inspector şef este anchetat pentru fals, uz de fals, instigare la uz de fals şi sustragere de înscrisuri.
Cele 4 persoane au fost eliberate din funcţii în urmă cu câteva luni şi puse la dispoziţia ministerului de resort. În această perioadă s-au reanalizat examenele susţinute în urmă cu circa 3 ani la Giurgiu. Surse din interiorul DNA susţin că s-au descoperit câteva teste trucate. În fond, cum proceda Ghimpeţeanu? Trimitea bileţele comisiei de examinare cu numele candidatului favorit. În alte cazuri este suspectat că ar fi schimbat rezultatul unor examene.

Surse judiciare din DNA susţin că astfel s-ar fi trucat mai multe teste la proba scris şi proba fizică. Unele surse vorbesc despre sume ce începeau de la 3000 de euro pentru un examen aranjat. Informaţia încă nu a fost validată.
Tribunalul Militar Bucureşti a respins cererea de arestare solicitată de DNA, interzicându-le celor cercetaţi pentru fals şi favorizare să părăsească domiciliul. Din câte ştim noi, o astfel de acţiune de control se desfăşoară la nivel naţional, constatându-se astfel de ilegalităţi şi în alte judeţe.
La Giurgiu deja au fost invitaţi să dea explicaţii câţiva participanţi la concurs. În paralel, din sursele noastre, am aflat că DNA ar fi declanşat o anchetă şi pe linia controalelor abuzive efectuate de unii inspectorii din cadrul ISU Giurgiu pe la diverse socităţi comerciale.

Niciun comentariu: