7 noiembrie 2009

Silvio Berlusconi
De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Silvio Berlusconi (născut pe 29 septembrie, 1936) este în prezent prim-ministrul Italiei. Berlusconi este conducător al partidului politic Forza Italia (auto-definit ca o mişcare) şi proprietar al unui adevărat imperiu media. Ca antrepenor, are interese în diverse afaceri. Forbes Magazine l-a categorisit ca cea mai prosperă persoană din Italia, cu o avere de 7,2 miliarde de dolari (2002).
A devenit faimos în anii 1980 prin crearea unei reţele de televiziune private (Fininvest, acum Mediaset) de importanţă naţională.
Prieten bun al fostului premier Bettino Craxi, a fost acuzat de folosirea votului politic în carierea sa de afaceri, şi de diverse forme de corupţie, incluzând conflicte de interes. Aceste acuzaţii au fost negate de Berlusconi şi interpretate ca bârfe politice. Numele său a fost găsit în o listă a membrilor masoneriei, devenind astfel suspect de planuri secrete.
Prin atitudinea sa arogantă şi lipsită de respect faţă de cei ce-i sunt adversari sau nu sunt de acord cu acţiunile sale, Silvio Berlusconi şi-a pus în cap întreaga media italiană, mai puţin imperiul său mediatic. Acest imn spune totul despre un personaj precum Berlusconi. Cu puţină imaginaţie putem admite faptul că acest imn i se potriveşte şi lui Traian Băsescu.

Niciun comentariu: