11 noiembrie 2010

PDL pregăteşte o lovitură mortală democraţiei

Pedeliştii vor să pună jugul pe Camera Deputaţilor, subordonând-o definitiv. Liderul gupului palamentar din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a trimis Comisiei competente o propunere de modificare a Regulamentului acestei instituţiii, prin care toate atribuţiile Biroului Permanent (BP) ar trebui să fie preluate de preşedintele Camerei Deputaţilor (în cazul de faţă Roberta Anastase), în cazul în care BP nu se întruneşte.
În felul acesta, crede el că se va debloca activitatea parlamentară. Blocaj survenit odată cu decizia reprezentanţilor Opoziţiei de nu partipa la lucrările B.P. şi la şedinţele camerei Deputaţilor câtă vreme Roberta Anastase nu-şi va prezenta demisia, acuzată de fraudă la numărarea voturilor privind legea pensiilor.
Biroul Camerei Deputaţilor nu şi-a mai ţinut şedinţele săptămânale de la mijlocul lunii septembrie, după adoptarea prin fraudă a Legii pensiilor, Opoziţia refuzând să mai vină la şedinţe în semn de protest. Pentru că PSD şi PNL au majoritate, Puterea nu poate întruni cvorumul de lucru. PSD şi PNL cer, în schimbul deblocării activităţii BP, demisia Robertei Anastase.
Acesta este contextul în care Mircea Toader a propus ca preşedintele Camerei Deputaţilor să preia atribuţiunile Biroului Permanent în situaţia în care opoziţia refuză să participe la lucrări.

Niciun comentariu: