10 ianuarie 2010

Ministrul Mihail Dumitru nu vrea suplimentare de fonduri la bugetul ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, prezent la lucrarile comisiei de specialitate din Parlamentul României pe marginea proiectului de buget de stat s-a arătat indignat de faptul că membrii comisiei au adoptat un amendament prin care la bugetul ministerului ar urma să se adauge 2.1 miliarde de lei în plus faţă de ceea ce se prevăzuse iniţial.
Într-o perioadă de criză profundă, când toată lumea aleargă cu limba scoasă după un leu, ministtul Dumitru se supără că i se bagă în cont câteva miliarde de lei, în condiţiile în care agricultura românească este departe de a fi performantă. Din contră, avem de-a face cu o ramură a economiei care se află de multă vreme sub perfuzii. Sprijinirea agriculturii ar putea avea ca efect imediat, in cel mult doia ani, o revigorare a calităţii vieţii şi a economiei naţionale.
Pe de o parte ni se pun taxe pe mâncarea aşa-zis nesănătoasă, pe de altă parte ministrul agriculturii se supără că i se suplimentează bugetul. Este, în opinia mea, o premieră mondială.
Greu de explicat această atitudine a ministrului Mihai Dumitru, de aceea ar trebui ca acesta să dea imediat nişte explicaţii sau să-şi dea demisia.
Să iasă în media cu o declaraţie. Poate că ministrul consideră că are un buget satisfăcător, care-i răspunde tuturor problemelor grave din agricultură şi nu este cazul să se ia bani de la alte ministere, aflate şi ele în suferinţă.
În cazul aces, avem de-a face cu un erou naţional. În fine, aşa arată un specialist. Atunci să-i ridicăm în buricul Bucureştiului o statuie din cartofi, morcovi, păstrânac, mere, pere, carne de vită, porc şi pasăre. Ar fi o statiuie sănătoasă, numai bună de mâncat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am incercat sa gasesc o explicatie pentru acest gest aiuritor. Cred ca s-a temut ca va fi demis. Unde putem ajunge cu astfel de ministri?

Metaxa spunea...

Tipul cred ca a fost hipnotizat de Boc sau Basescu: Nu acceptati niciun amendament de la opozitie...Nu acceptati niciun amendament de la opozitie....Nu acceptati niciun amendament de la opozitie...